Genç Kalmanın 5 Doğal Yolu

Güncelleme Tarihi:

Genç Kalmanın 5 Doğal Yolu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 17:17

Değişen yaşam koşulları, teknoloji ve stres karşısında her gün önemi biraz daha artan sihirli kelime anti-aging,“yaşlanmayı durdurmak”. Kim istemez ki genç kalmak? Kozmetik ve biyoteknoloji sektörü sayısız ürünle talepleri karşılamaya tüketicilerde memnuniyeti daha üst noktalara taşımaya uğraşıyor. Şüphesiz ki en iyi sonuçlar da en yüksek fiyatlı marka değeri en yüksek firmalardan geliyor. Biz size en doğal yollardan en maliyetsiz yöntemlerden söz edelim. Hayatlarınızda ufak değişiklikler yaparak genç kalmanın 5 doğal yolundan söz edelim.

Haberin Devamı

1.DHEA hormonu

Gençlik hormonu da denilen hücre yenilenmesine katkıda bulunan böbrek üstü bezlerinin salgıladığı bu hormon, genç kalabilmek için önemli. Ton balığı, avokado, zeytin, sarımsak, peynir ve zeytinyağı sofralarımızda günlük olarak tüketilmesi gerekiyor. Doğal yiyeceklerin içinde yararlı tuzlar bulunduğundan yeme alışkanlıklarınızdan mümkün olduğu kadar tuzu çıkarmaya çalışın.

2.Çiğ yiyin, Yeşil yiyin

Sebze ve meyveleri çiğken tüketmeniz gerektiğini pek çok yerden duymuşsunuzdur. Biliyoruz söylemesi kolay ancak uygulama için efor harcamak şart. Blenderlar bunun için hazır bekliyor. Meyve ve özellikle yeşil sebzeleri püre veya su şeklinde karıştırarak bekletmeden tüketmeye çalışın. Bu şekilde zengin besin alan hücreler sindirim için de minimum enerji harcayacaktır. Lif barındıran yeşil sebzeler ve klorofil içeren su yosunları, yani karalâhana, maydanoz, su teresi, ıspanak, kereviz ve benzeri sebzeler antioksidan etkileri ile hücreleri canlandıracaktır.

Haberin Devamı

3.Mayanın Önemi

Yüksek protein değerleri, B grubu vitaminleri ve çinko, selenyum, fosfor ve magnezyum gibi zengin mineral içeren maya, genç kalmanın sırrını içinde taşıyor. Karaciğeri temizleyen, protein miktarı ile cilt dokusunun yeniden yapılanmasını sağlayan, cildin oksijen alışverişinde en önemli faktör olarak size anti agingin altın anahtarını sunuyor.  Mayalı ürünler tablet olarak da kullanılabiliyor.

4.Karotenin Önemi

Havuç, kabak, limon, üzüm, portakal, ananas ve papaya başta olmak üzere karoten açısından zengin meyve ve sebzeleri sıklıkla tüketmeye çalışın. Suyunu sıktıklarınız için lezzetine göre posasını da tüketmenizi tavsiye ederiz. Karoten, cildin elastik yapısının ve pürüzsüzlüğünün başkahramanıdır.

5.Zeytinyağı

Gençlik hormonunu yükseltecek ürünler olarak da bahsettiğimiz zeytinyağı, adeta çok fonksiyonlu bir zenginlik. Her geçen zaman içinde yeni bir şifası ortaya çıkan zeytinyağı, yüksek antioksidan özelliği ile vücudun temizlik görevlisi gibi çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!