(Gen) Şanlıurfalı hasta kardeşlerin

Güncelleme Tarihi:

(Gen) Şanlıurfalı hasta kardeşlerin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 00:00

Şanlıurfa'da, “Epidermolizis Bülloza” (Kronik seyirli, nadir görülen bir tür deri rahatsızlığı) hastası iki kardeşin tedavilerine, Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi'nde başlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

HRÜ Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, 10 günden bu yana Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yatarak tedavi gören Saliha ve Ahmet Canbek çiftinin çocukları Ömer (3) ve Muhammed'i (9) ziyaret edip, sağlık durumuyla ilgili doktorlardan bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Mutlu, burada yaptığı açıklamada, çocukları iyi gördüğünü belirterek, bu hastalığın tedavisinin uzun süreli olduğunu hatırlattı. Doktorların, çocukların hastalığıyla ilgili doktora yaptığını belirten Mutlu, tedavileri için gereken her şeyin yapılacağını kaydetti.

HRÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu da, hastanelerindeki imkanların “Epidermolizis Bülloza” hastalığına yakalanan 2 kardeşin tedavisini gerçekleştirmeye müsait olduğunu belirterek, ilerleyen süreçte çocuklardaki parmak kilitlenmeleri için de estetik cerrahlardan yardım alacaklarını aktardı.

Haberin Devamı


Anne Saliha ve baba Ahmet Canbek ise tedavi için çaba harcayan Harran Üniversitesi yöneticilerine teşekkür ederek, çocuklarının her geçen gün daha da iyiye gittiğini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!