Estetik ve Güzellik Danışmanı Damla DEMİR YILMAZ: Yaza hazırlık

Güncelleme Tarihi:

Estetik ve Güzellik Danışmanı Damla DEMİR YILMAZ: Yaza hazırlık
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2024 16:22

Neredeyse kış görmeden bahara girdik. Küresel ısınma, ozon tabakasındaki her geçen gün büyüyen delik bize her yaz, bir öncekini arayacağımızı hissettiriyor.

Haberin Devamı

Yakıcı bir sıcak bizi bekliyor. E haliyle sorunlara da göz kırpıyor.
Kronik rahatsızlığı olanlar dikkat etmeli. Bu olumsuzluklardan cildimiz de nasibini alacak.
Uzun uzadıya deniz tatili yapmayanları da etkileyecek yakıcı güneş, cilt hastalarına davetiye çıkardığı gibi lekeleri de coşturacak.
İklim sorununun vereceği zararı en aza indirmek elimizde. Şimdiden yapılması gereken hazırlıklar cilt bariyerimizi güçlendirmeğe yönelik olmalı.
İlk olarak, yüzümüzde şu an var olan lekelere odaklanmalıyız.
Eski dönemlerde, güzellik sektöründe mevcut teknolojiyle ekim-şubat arasına sıkışmış kısa dönemde leke uygulamaları yapılırdı.
Mevcut koşullar altında agresif olan bu uygulamalar, hem hekimi hem lekesi olan kişiyi belli zaman sosyal hayattan koparırdı.
Lekenin silinmesi gibi yüz güldürücü başarı oranları da düşüktü.
Zaman ilerledikçe teknoloji de kendini bu tarz uygulamaları daha hızlı ve daha yumuşak yöntemlere evirdi.
Neredeyse son 5 yıldır kozmetik ve güzellik sektöründe leke sorunlarını çözmeye yönelik uygulamalar daha masum ve memnun edici kıvama geldi.
Artık eskiden kullanılan asitlerle cildin derisini soyma ve bunun getirdiği daha fazla lekelenme riski olan uygulamalar yerini daha lokal işlemlere bıraktı.
Kişinin yüzünde adeta tüp patlamış gibi bir kızarıklık ve yanıklık eskide kaldı.
Onun yerine özel lazer sistemleri ve mezoterapi uygulamaları aldı.
Daha hızlı ve güvenli olan bu yöntemlerle lekesi olan kişiler, yüzlerinden, sırtlarında, dekolte ve ellerinde en ufak bir gölge dahi gördüklerinde hemen bu sistemleri bünyesinde bulunduran sağlık kuruluşlarına başvuruyor.
Leke daha fazla yayılmadan ve koyulaşmadan müdahale ediliyor.
Diğer bir konu da hiç leke sorunu yaşamamış ama lekelenmekten korkan kişilerin kendilerini korumak istemesi için almaları gereken önlemler.
Yaz-kış disiplinli bir şekilde kullanılması şart olan güneş koruyucuları belli bir zaman sonra yeterli gelmeyip kronolojik olarak incelmeye yüz tutmuş ciltte, leke olma ihtimalini de artırıyor.
Bunun bilincinde olan herkes, ilk olarak cilt bariyerini güçlendirici nem aşılarından destek almakla beraber derilerinin, belli zamanlarda esnemesine izin vermeyerek bebek yüzü mantığıyla tasarlanmış lazer sistemlerinden faydalanabilir.
NOT:
Bu uygulamaların hepsinin bir sağlık kuruluşunda, bir hekim tarafından yapılması, uygulama süresince yaşanabilecek yan etkilerinde azaltır.
Bu nedenle kesinlikle ehil olmayan kişilerden veya sosyal medyada geçerliliği olmayan ürün ve uygulamalardan uzak durmak en önemlisi...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!