Erkeklerde Genital Siğil Neden Olur Ve Neyin Belirtisidir? Genital Siğil Nasıl Geçer Ve Tedavi Edilir

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerde Genital Siğil Neden Olur Ve Neyin Belirtisidir Genital Siğil Nasıl Geçer Ve Tedavi Edilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 12:16

Erkeklerde genital siğil oluşmasının temel nedenleri içerisinde cinsel ilişki ile bulaşan enfeksiyonlar gelir. Özellikle bu konuda HPV enfeksiyonu ön plana çıkar. Peki, erkeklerde genital siğil neden olur ve neyin belirtisidir? Genital siğil nasıl geçer ve tedavi edilir? Erkeklerde genital siğil oluşumu üzerine ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Kondiloma aküminata olarak da bilinen HPV enfeksiyonu, erkeklerde genital siğil oluşmasının temel sebeplerinden biridir. Sadece erkeklerde değil kadınlarda da meydana gelen ciddi sağlık sorunları içerisinde bulunur. Cinsel birleşme yoluyla genelde yaşanan bu durum, ayrıca vajinal sıvı, sperm ya da kan yoluyla da ulaşabilir. Elbette bu konuda doğru ve gerçek bilgi alabilmek için öncelikle uzman bir doktora görünmek en önemli husustur.

Erkeklerde Genital Siğil Neden Olur?

Genital bölgede meydana gelen HPV enfeksiyonu erkeklerde genital siğile neden olur. İngilizcede Human papilloma virüs olarak da bilinen bu rahatsızlık, insan papilloma virüsü şeklinde Türkçe üzerinden ele alınır. 200'den fazla çeşidi bulunan bu ciddi hastalığın 40 tane kadarı genital bölgede meydana gelir. Kondiloma aküminata şeklinde de ifade edilebilecek olan bu enfeksiyon hastalığı, hayati bir tehlike yaratabilecek problemler arasında bulunur. Özellikle genital bölgede ortaya çıkan belirtiler ile beraber, erken zamanda teşhis hayat kurtarıcı bir etki yaratabilir.

Haberin Devamı

Erkeklerde Genital Siğil Neyin Belirtisidir?

Erkeklerde genital siğil genel olarak cinsel yolla bulaşan bir hastalığın belirtisidir. Bu haftalık HPV enfeksiyonu olarak ifade edilir. Türkçede insan popüler mu birisi olarak da bilinen bu rahatsızlık, ciddi bir sağlık sorunu olarak öne çıkar. Erkeklerin penis ve çevresinde kondilomu olarak bilinen siğillerin ortaya çıkmasına sebep olur. Birçok farklı türü ve gibi olan HPV enfeksiyonu, penis çevresinde meydana gelmesi üzerinden penis kanserine dahi sebep olabilir. Bu sebepten dolayı yüksek risk grubuna dahil olan hastalıklar içerisinde betimlenir.

Erkeklerde Genital Siğil Nasıl Geçer?

Erkeklerde genital siğile sebep olan hpv enfeksiyonunu vücuttan atmak için genel bir tedavi yöntemi bulunmaz. Ancak cinsel bölgede meydana gelen genital siğilin ortadan kalkması için bağlı tedavi yöntemleri ele alınır. Böylece siğil değil daha çok siğilin bulundu dokular önemli oranda durumdan arındırılır ve bölgede siğil yok edilir. Uzman doktor kontrolü altında gerçekleşen teşhis ile beraber kremler, kriyoterapi ile elektrokoterizasyon gibi çözüm yöntemleri ön plana çıkar. Hastalığın şiddeti ile birlikte durumuna bağlı olarak doktor verilen bu yöntemlerden biri de tercih eder. Aynı zamanda işe yarayan ne kadar bu yöntemler sırası ile de ele alınabilir.

Haberin Devamı

Erkeklerde Genital Siğil Nasıl Tedavi Edilir?

Genital bölgede ortaya çıkan siğil tedavisi için doktor kontrolünde farklı yöntemler ele alınır. HPV enfeksiyonu ile beraber ortaya çıkan bu rahatsızlık, penis çevresinde siğil şeklinde belirir. Bu enfeksiyonu vücuttan atmak için genel bir tedavi yöntemi bulunmaz. O yüzden tedavi yöntemindeki amaç siğilin bulunduğu dokuyu temizlemek ve bölgeden arındırmaktır.

- Kremler

 - Kriyoterapi yöntemi

 - Elektrokoterizasyon

 - Genital siğiller için cerrahi yöntemler

 - Farklı ilaç yöntemleri

Erkeklerde genital üzerinden siğillerin tedavisi konusunda yakma yöntemi, cerrahi yöntemler ve ilaçlar ile dondurma yöntemi kullanır.

Haberin Devamı

Erkeklerde Genital Siğil Belirtileri Nelerdir?

Erkeklerde penis, penis torbası ve anüs ile çevre bölgelerde genital siğil ortaya çıkar. HPV enfeksiyonu ile birlikte meydana gelen bu rahatsızlık konusunda belirtileri takip etmek büyük öneme sahiptir. Özellikle kabarıklık, et beni, siğil, ülser, beyaz lekeler gibi anormal yapılar açık şekilde fark edilebilir. Böyle durumlarda erken zamanda doktora başvurmak ve gerekli tedavi yöntemleri almak, dokuların temizlenmesini sağlayabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!