Engelli çocuğundan ilham aldı

Güncelleme Tarihi:

Engelli çocuğundan ilham aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 10:44

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan ev hanımı Ümit Yiğit, 16 yıl baktığı ve 3 yıl önce kaybettiği spastik engelli oğlundan ilham alarak yapmaya başladığı resimleriyle kişisel sergi açtı.

Ümit Yiğit, lise mezunu olduğunu ve çocukluğundan bu yana hep resim yapmak istediğini, ancak buna fırsat bulamadığını söyledi.

Evlendikten sonra ilk çocuğu İbrahim'in spastik engelli doğduğunu ifade eden Yiğit, 16 yaşındayken 3 yıl önce kaybettiği çocuğunun doğumundan ölümüne kadar yanından hiç ayrılmadığını bildirdi.

Ümit Yiğit, oğluna baktığı zamanlar çocukluğundaki resim yapma heyecanının yeniden dirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Resimlerimi kursa gitmeden oğlumdan aldığım ilhamla yapmaya başladım. Oğlum bana yoldaş oldu. Onunla geçirdiğimiz 16 yıl içinde yüzlerce resim yaptım. Bunların bir kısmını açtığım kişisel sergide sergiledim. Bazılarını hediye verdim, bazılarını da satarak evin geçimimine katkıda bulundum.”

“OĞLUM ÖLDÜ, AMA HAYATTAN KOPMADIM”

Spastik engelli oğlu İbrahim Yiğit'i kaybetmesinin ardından resim yapmayı bırakmadığını ifade eden Ümit Yiğit, “Kaybettiğim oğlumun üzüntüsüne rağmen resim yapmayı bırakmadım ve resimlere ayrı bir anlam katmaya çalıştım. 16 yıl baktığım oğlum hayata gözlerini yumdu, ama bana bir hatırasını bıraktı. Her boya fırçamı aldığımda çocuğum aklıma geliyor. Artık resimlerimi daha güzel yapıyorum” diye konuştu.
Ümit Yiğit, geçen hafta Darende'de portre ve doğa resimlerinden oluşan kişisel resim sergisi açtığını belirterek, bundan sonra yapacağı tablolardan elde edeceği geliri ise spastik engellilere bağışlayacağını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!