En etkin ve en doğal yüz maskesi

Güncelleme Tarihi:

En etkin ve en doğal yüz maskesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 15:56

Ağrı tedavisinde kullanılan bentonit hakkında açıklamalarda bulunan Algoloji-Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, bentonitin bilinmeyen yönlerini anlattı.

Haberin Devamı

Ağrı tedavisinde kullandığımız çamur (bentonit-tıbbi kil) şimdilerde güzellik adına cildine özen gösterenlerin gözdesi haline geldi. Özellikle kireçlenme (artroz) ağrıları, bebek pişik ve ağrıları ve detox tedavisi için güvenle kullandığımız bentonit, kozmetik alanındaki faydaları nedeni ile ilgi odağı ve kimyasal içeren tüm cilt bakım ürünlerinin kullanımını bitirecek en doğal madde. Bentonit kili Türkiye’de yeni yeni bilinmeye uygulanmaya başlanmıştır.

NEDİR BU BENTONİT?

Binlerce yıldır doğal olarak oluşan bu kil, montmorillonit olarak da anılır. Bu kil içersinde magnezyum, demir, potasyum, silis, sodyum ve kalsiyum içerebilir. Bentonit kili suyla karıştırıldıktan sonra negatif elektrik yüklü bir ortam oluşturur ve bu oluşan elektrik yükü, toksinleri vücuttan çıkarır, kendine çeker ve bağlar, içerdiği mineraller de deriden emilir. Vücudu temizleyen doğal bir iyileştiridir.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE BENTONİT KİLİ VAR MI?

Türkiye’de montmorillonit içeriği yüzde 95'lere varan, dünyanın en zengin bentonit kaynaklarına sahiptir. Özellikle Karadeniz’deki Ünye, bu açıdan büyük öneme sahiptir. Yapılan birçok karşılaştırmada ülkemizdeki killerin yurtdışındakilere oranla daha fazla mineral içeriğine sahip olduğu sonucuna varılmıştır.

En etkin ve en doğal yüz maskesi

FATİH SULTAN MEHMET LİMNİ ADASINI NEDEN ALDI ? 

Şimdi konumuzla ne alakası var diyeceksiniz. Limni adasında bir tepeden Hz. İsa’nın dirildiği gün olarak Hristiyanlarca kutsal sayılan ve her 6 Ağustos günü dini törenle “mühürlü toprak”, Osmanlıca “ tin-i mahtum” denilen bir toprak çıkarılıyormuş. Çıkarılan bu toprak yıkanıp bez torbalarda süzülmesi için ağaçlara asılıyormuş. O zamanlar elde edilen bu maddenin yılan sokmaları ve diğer zehirlenmelere faydası olduğu bilgisi Fatih Sultan Mehmed’in ilgisini çekiyor, o zamanlar veba salgını söz konusu Fatih bu adayı topraklarına katıyor. Bu tarihten sonra veba ve diğer birçok rahatsızlıkta kullanılan bu süzme çamur yani mühürlü toprak İstanbul’a, saraya gönderilmeye başlanıyor. Satılması yasaklanıp ve kaçak olarak çıkarmaya çalışanların kellesi vuruluyor. İşte bu mühürlü toprak bugün bildiğimiz bentonit kilidir. Yani yazımıza konu olan doğal kozmetiğin ta kendisidir. 

Haberin Devamı

BARDAK ÇATLATAN

Fatih, kendisine sunulan her nevi içeceği önce bu topraktan yaptırdığı kadehlere koyduruyor. Eğer zehir varsa kadeh, bardak çatlıyor yoksa bir şey olmuyor ve güvenle o içecek içiliyor. Bardağın çatlama nedeni bentonit kilinin zehiri emmesinden kaynaklanıyor. Bentonit çamuru özellikle zehirlenme ve ağrılı durumların tedavisinde kullanılırken ciltte oluşturduğu faydaların gözlenmesi  kozmetik alanda kullanımına neden olmuştur.

En etkin ve en doğal yüz maskesi

BENTONİT CİLDE NE YAPAR ?

Güçlü negatif elektrik yükü sayesinde ciltte yaşlanmaya neden olan çoğu pozitif yüklü toksinleri mıknatıs gibi dışarı çeker bünyesindeki yararlı mineralleri cilde emdirir, hücrelerden hidrojeni çekerek oksijene yer açar, lokal dolaşımın artması ile cilt tonus kazanarak canlı ve pürüzsüz hale gelir. Ciltteki yağ gözeneklerini açar ve küçültür, sebum (yağ) üretimini azaltır. Önemlidir çünkü artan yağlanma kıl folliküllerinin tıkanmasına ve bakteri üremesine bu durumda akne gibi cilt enfeksiyonlarına yol açar. Ölü cilt hücrelerinin atılması olası enfeksiyon yapıcıların giderilmesi gibi etkiler oluşturur. Bentonit kili akne tedavisinin en doğal ilacıdır. Akne izlerini ve oluşan kızarıklıkları minimalize eder. Bentonit uygulanan cildi pürüzsüz ve canlı görünümü ile anlamak mümkündür. Bentonitte bulunan silis, kasların, tendonların, bağların, kıkırdak ve kemik dahil bağ dokularını güçlendiren zengin mineral içerir. Silis cildinizi yumuşacık yapar.  

Haberin Devamı

BENTONİT YAŞLILARIN CİLT BAKIMINDA ETKİLİ Mİ?

Evet, bu güvenli doğal, bol mineralli detox yapıcı özelliği bulunan tıbbi kil bentonit yaşlılarda güvenle kullanılır ve olumlu etkileri çok fazladır. Yaşlılığa bağlı kırışıklıkların giderilmesi, renk değişikliklerini düzeltilmesi ve canlı bir görünüm için tercih edilen güvenli doğal bir maddedir.

En etkin ve en doğal yüz maskesi

BENTONİT SADECE MASKE ŞEKLİNDE Mİ UYGULANIR?

Tüm vücut için banyodaki küvetinizde bir tedavi kürü oluşturabilirsiniz. Küvet suyuna katacağınız bentonit kili, ağrılarınızda azalma, detox ve cildinizde olumlu etkiler oluşturur. Koltuk altı bölgelerinize bu kili sürmeniz ya da küvetinizde koltuk altına bentonitin teması, teri dolayısı ile kokuyu önleyici etki oluşturur. Saçlara özel uygulama yapılabildiği gibi küvet içinde de saçınıza yedirebilirsiniz. Sonuçta daha zinde ve sağlıklı olursunuz.

Haberin Devamı

BENTONİT KİL MASKESİ NASIL KULLANILIR?

Haftada iki-üç kez yüze maske şeklinde uygulayabilirsiniz. Maskeden rahatsız olmaz iseniz maske gece boyunca kalabilir. Daha sonra ilk su ile yüzünüzü temizleyin. Aslında bu uygulama yeterlidir ama cildinizin oksijen teminini artırmak için ozonlu yağı (wellozone) yüzünüze sürmeniz ekstra ve doğal kazanımlar sağlar. 

En etkin ve en doğal yüz maskesi

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!