Doğum sonrası güzellik önerileri

Güncelleme Tarihi:

Doğum sonrası güzellik önerileri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 15:46

Hamilelik süresince yükselen hormonlar ile vücutta pek çok değişiklik meydana gelir. Bunların başında, annenin vücut değişikliklerinden dolayı ortaya çıkan depresyonu vardır. Yaşanan bu değişiklik kişide ''Hep böyle mi kalacağım'' paniğine yol açar.

Haberin Devamı

Doğum sonrası oluşan şekil bozuklukları annede ruhsal ve bedensel etkilenmelere yol açıyor ve egzersiz gibi önlemlerle istenilen düzelmeler sağlanamıyorsa, uygun plastik cerrahi uygulamaları ile kişiye özgüvenini yeniden kazandırmak mümkün.

1- Hamilelik sonrası deprasyon sıkça rastlanan sorunlardan biridir.Depresyona karşı hem  masaj gibi fiziksel yardım,hem de danışman desteği gibi ruhsal destek alabilrsiniz.

2- Hamilelik sırasında kuruyan cildinize yoğun bir nemlendirici uygulamasıyla canlılık kazandırmanız gerekmektedir.Bu nemlendiricileri seçerken kesinlikle doğal vitaminli kremler tercih etmelisiniz.

3- Hamilelik döneminden itibaren bebe yağı ve badem yağı ile uygulanacak masajlarla deri çatlaklarını en aza indirebilirsiniz.

Doğum sonrası güzellik önerileri

Haberin Devamı

4- Hamilelikle değişen hormon seviyeleri doğumla birlikte yeniden değişecektir.Bu dönemde yoğun saç dökülmesi yaşabilirsiniz. Hamilelikte azalan saçlarınız doğumdan sonra eski haline dönecektir.

5- Bedendeki değişiklikler her ne kadar yavaş yavaş gerçekleşse de bu değişimin doğum sonrasını daha az etkilemesi için hamilelikte gereğinden fazla kilo almamak ve genişleyen deriye yağlı masajlar yaparak kalıcı hasarı azaltmak önerilir.

6- Eğer estetik ameliyat düşünceniz varsa meme dikleştirme ve karın gerdirme operasyonları için emzirme döneminin üzerinden bir yıl geçmesi gerekir. 

7- Karın bölgenizdeki fazlalıklardan bir türlü kurtulamıyorsanız karın estetiği size yardımcı olabilir.Karın estetiğinde, karın bölgesindeki çatlaklı ve sarkık deri çıkarılırken, doğum  nedeniyle bozulmuş olan karın kasları da içten bir korse gibi onarılarak göbekli görüntü giderilir. Eğer kilolu ise eş zamanlı olarak karın ve bel bölgesine liposuction (yağ alma) uygulanarak güzel bir vücut hattı elde edilebilir.

Doğum sonrası güzellik önerileri

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!