Deri Hastalığı Vitiligo Bulaşıcı Mı? İnsandan İnsana Geçer Mi

Güncelleme Tarihi:

Deri Hastalığı Vitiligo Bulaşıcı Mı İnsandan İnsana Geçer Mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 19:01

Görsel açıdan ciddi rahatsızlık veren hastalıklar içerisinde Vitiligo gelmektedir. Aynı zamanda bir deri hastalığı olarak öne çıkan bu sorun hakkında pek çok kişi bilgi almaya çalışıyor. Peki deri hastalığı vitiligo bulaşıcı mı? İnsandan insana geçer mi tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Vitiligo hastalığı vücudun farklı bölgelerinde ortaya çıkabiliyor. Beyaz lekeler olarak öne çıkan bu rahatsızlık hastalığın şiddetine bağlı olarak farklı boyutlarda meydana gelebilmektedir. Ellerde, boyun ve yüz ile beraber pek çok farklı bölgede ortaya çıkabilir. Özellikle bu hastalığım bulaşıcı olup olmadığı en merak edilen konular arasında bulunmaktadır. 

 Deri Hastalığı Vitiligo Bulaşıcı mı? 

 Vitiligo hastalığı yaygın görülen ve pek çok kişide ortaya çıkan rahatsızlar içerisinde gelmektedir. Aynı zamanda bir deri hastalığı olarak ön plana çıkar. Özellikle yaklaşık olarak her yüz kişiden 1 ya da 2 kişide ortaya çıktığını söylemek gerekir. Bu sebepten dolayı deri hastalığı olan vitiligonun bulaşıcı olup olmadığı merak edilen konular arasında bulunmaktadır. Ancak bu rahatsızlık bulaşıcı bir hastalık değildir. Yani herhangi bir şekilde başka birine bulaşma durumu göstermez. Ayrıca sadece cilt görünümüne etkileyen bir rahatsızlık olarak öne çıktığı ifade etmek gerekir. Yani fizyolojik olarak herhangi bir probleme neden olmaz. 

Haberin Devamı

 Deri Hastalığı Vitiligo İnsandan İnsana Geçer mi? 

 Deri hastalığı olarak bilinen Vitiligo rahatsızlığı insandan insana geçmeyen bir durumdur. Sadece fiziksel açıdan görsel olarak vücudun farklı bölgelerinde ortaya çıkar. Yani bulaşıcı olarak herhangi bir mikrobik rahatsızlık olmadığını söylemek mümkündür. Çünkü bulaşıcı bir rahatsızlığın bunu yapabilmesi için öncelikle mikrobik olması gerekir. Fakat vitiligo sadece deri üzerinde görsel açıdan rahatsız edici bir unsur çıkaran yapıdır. Bu sebepten dolayı insandan insana bulaşan bir rahatsızlık olmadığını söylemek gerekir. Hatta aynı zamanda kişinin kendi vücudunda başka bir yerden diğer bir noktaya bulaşmaz. 

 Deri Hastalığı Vitiligo Neden Olur? 

 Vitiligo bir deri hastalığı olarak öne çıkar ve farklı sebeplerden dolayı meydana gelebilir. 

 - Kansızlık (Anemi)

 - Diyabet hastalığı

 - Sedef hastalığı

 - Otoimmün tiroid hastalığı

 - Ateşli hastalıklar

 - Stres

 - Ağır travmalar

 - Güneş hastalıkları 

 Genel olarak bu gibi yukarıda verilen sebeplerden dolayı deri hastalığı olarak geçen Vitiligo meydana gelmektedir. Böyle durumlarda bir uzmana görünmek ile beraber, soruna çözüm bulma şansı elde edebilir. Bulaşıcı olmaması ile birlikte vücudun farklı bölgelerinde meydana gelebilir. Önemli olan öncelikle sebebini bulmak ve buna göre çare üretmektir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!