Cilde iyi gelen maskeler nelerdir? Cilde iyi gelen meyve ve sebze maskeleri ile tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Cilde iyi gelen maskeler nelerdir Cilde iyi gelen meyve ve sebze maskeleri ile tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 00:30

Cilt güzelliğine önem veren insanlar için birçok maske çeşidi bulunmaktadır. Çünkü bu maske çeşitleri cilde iyi gelen içeriklere sahip olmalarıyla dikkat çekmektedir. Tabi maskelerin tariflerini bilmekte çok önemlidir. Cilde iyi gelen maskeler nelerdir? Cilde iyi gelen meyve ve sebze maskeleri ile tarifleri nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Cilt maskesi yapmak zevkli olduğu kadar sonuçları açısından da yararlıda bir iştir. Yapılan maskeler arasında çok değişik türden içerikler bulmak mümkündür. Ayrıca birçok meyve ve sebzeden maske yapma imkanı olduğu da bilinmektedir. Önemli olan maskenin yapılma tarifini doğru ve net şekilde bilmektir.

Cilde İyi Gelen Maskeler Nelerdir?

Cilt için yararlı olan maskelerin etkileri fazlasıyla olumludur. Bu olumlu etkiler cildi nemlendirmenin yanında beslemeye de yaramaktadır. Son yıllarda yeni maske türleri görmekte oldukça doğal karşılanmaktadır. Bunun yanında birçok meyve ve sebzenin maske yapımı için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Bundan dolayı maske yapmak isteyenler arzu ettikleri maske çeşitlerini tarife uygun bir şekilde keyifle hazırlayabilirler.

Haberin Devamı

Bazı maskeler cilde kısa sürede etki ederken bazıları ise daha geç sürede etki edebilir. Zaten her maskenin ciltte bekleme süresi değişkenlik göstermektedir. Bunun yanında herkesin cilt yapısı da farklıdır ve bu yüzden maske tercihleri buna göre seçilmelidir. Burada önemli olan düzenli kullanımda gözle görülür farklar ortaya koyulmasıdır.

Cilde İyi Gelen Meyve ve Sebze Maskeleri ile Tarifleri Nelerdir?

Cilde iyi gelen maskelerin çoğu çeşitli meyve ve sebzelerden yapılır. Bu meyve ve sebzeler arasında muz, elma, limon ve salatalık gibi çeşitli ürünler görmek mümkündür.

Salatalık Maskesi

Öncelikle orta boy bir salatalığı ikiye bölün. Bu salatalığın yarısını püre haline getirmeye başlayın. Ardından içerisine bir kaşık bal ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu karışımı yüzünüze sürdükten sonra 20 dakika kadar bekleyin ve soğuk suyla yıkayıp iyice durulayın.

Ayrıca salatalık maskesi için bir yöntem daha vardır. Buna göre yarım salatalığı ince olacak şekilde dilimleyin. Bu dilimleri yüzünüze koyun ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra dilimleri alarak yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Muz Maskesi

Sevilen maske türlerinden biriside muz maskesidir. Bu maskeyi yapmak için bir adet küçük muz, 1 yemek kaşığı bal ve 1,5 yemek kaşığı yoğurt iyice karıştırılır. Bu karışım püre haline gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra ise yüzünüze uygulayın. Muz maskesi cildinizde 15 dakika bekledikten sonra yıkanarak temizlenebilir.

Haberin Devamı

Limon Maskesi

Limonun oldukça etkili olan bir C vitamini olduğunu bilmeyen yoktur. Ayrıca limondan yapılan maskenin nemlendirici ve düzenleyici etkisi de bulunmaktadır. Bu maskeyi yapmak için yarım çay bardağı zeytinyağını bir kaba alın. İçerisine bir adet limonu sıkın ve iyice karıştırın. Bunu yüzünüze uyguladıktan sonra yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra yıkayıp kurulayabilirsiniz.

 Nar Markesi

3 tatlı kaşığı nar, 1 çay bardağı çiğ yulaf ve 2 yemek kaşığı balı bir kaba alarak karıştırın. Hazırlanan bu karışımı cildinize 5 dakika kadar masaj yaparak sürün. Bunun ardından yüzünüzü iyice yıkamayı unutmayın.

Avokado Maskesi

Sıkça kullanılan bir maske türüde avokado maskesi olarak bilinmektedir. Oldukça besleyici olan bu maskenin cilde sağladığı etkiler son derece memnun edicidir.

Haberin Devamı

Avokadoyu iyice temizleyin ve ardından püre haline getirin. Püre haline gelen avokado içerisine bir yemek kaşığı bal ilave edin. Bu şekilde iyice karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin. Elde edilen karışımı yüzünüze uygulayın ve 25 dakika kadar bekletin. Süre dolduktan sonra yüzünüzü soğuk suyla güzelce yıkayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!