'Canınla can verdin'

Güncelleme Tarihi:

Canınla can verdin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 14:21

Adana'da 5 yıldır yüzünü görmediği 23 yaşındaki kızı Ayşegül Çoban'a böbreğini veren 50 yaşındaki astsubay emeklisi İbrahim Çoban, "14 yıl önce ablamı kanserden kaybettim.

Haberin Devamı

23 yaşındaki bir çocuğun ablam gibi her gün ölümü beklemesi kadar kötü bir şey yok" dedi.Eşi Neziha Çoban'dan 5 yıl önce özel bir nedenle ayrılan İbrahim Çoban ailesiyle bir daha yüz yüze hiç görüşmedi. 4 çocuğuyla zaman zaman telefonda konuşan Emekli Astsubay İbrahim Çoban, İstanbul'da bir süre kaldıktan sonra Antalya'ya taşındı. Bir taşımacılık firmasında çalışmaya başlayan İbrahim Çoban, 2 yıl önce Konya'da okuyan kızı Ayşegül Çoban'ın hasta olduğunu öğrendi. Böbrek yetmezliği nedeniyle gördüğü tedavilere rağmen durumu kritik hale gelen kızına böbrek vermeyi düşünen baba Çoban, Antalya'daki hastanelere başvurdu. Böbrek nakliyle ilgili koşulları öğrenen baba Çoban, kızına yanına gelmesini söyledi. Ancak tüm akrabaların Adana'da olması nedeniyle böbrek naklinin orada yapılması uygun görüldü. Geçen ay Adana'ya giden baba Çoban'a yapılan tetkiklerin ardından, böbrek nakli gerçekleştirildi. 28 Mayıs günü kızına böbreğini veren İbrahim Çoban ardından da Antalya'ya döndü.Birkaç günlük istirahatın ardından işine başlayan İbrahim Çoban, kızına can vermekten mutluluk duyduğunu söyledi. Kızına böbrek naklinin şart olduğunu öğrenince bir an bile tereddüt etmediğini belirten baba Çoban, şunları söyledi:

 

Haberin Devamı

'CANINLA CAN VERDİN TEŞEKKÜR EDERİM'


"Adana'ya gittiğimde 15 gün boyunca test yaptılar. Böbreğimin uygun olduğu belirlendi ve 28 Mayıs günü nakil olduk. Nakilden önce kızımla hasret giderdik. Biz aslında kırgın, dargın değildik. Kendi hatam nedeniyle çocuklarımdan ayrıydım. Eski eşim dayımın kızıdır. Nakilden sonra bana 'Canınla can verdin, teşekkür ederim' dedi. Hayata yeni başlayacak bir çocuğun hayata dönmesi benim için çok önemliydi. Bir an bile tereddüt etmedim. Düşünün ki 23 yaşındaki bir çocuğun, ölümü her an beklemesi kadar kötü bir şey olamaz. 14 yıl önce ablam kanserden öldüğünde, 6 ay boyunca her gün ölümü bekledi. Ben bu bekleyişi kızıma yaşatmak istemedim."


Kızını her gün arayarak sağlık durumu hakkında bilgi aldığını belirten baba İbrahim Çoban, "İlk 6 ay kritik bir dönem dediler. Benim sağlığım yerinde, inşallah kızım da yeniden sağlığına kavuşur. Hayata yeni atılacak olan kızımın mutluluğu bana mutluluk veriyor" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!