Bel soğukluğu nedir, neden olur? Bel soğukluğu bulaşıcı mı?

Güncelleme Tarihi:

Bel soğukluğu nedir, neden olur Bel soğukluğu bulaşıcı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2018 15:17

Ciddi sağlık, sosyal ve ekonomik sorunlara yol açan bel soğukluğunun tam olarak tanımı, nedenleri ve bu hastalıktan korunma nedenler merak ediliyor. Bel soğukluğu kolayca tedavi edilir, ancak geç kalındığında ciddi ve bazen kalıcı komplikasyonlara neden olabilir. Peki bel soğukluğu nedir, neden olur?

Haberin Devamı

Tıp dilinde Gonore halk dilinde bilinen adıyla  bel soğukluğu, cinsel temasla bulaşan erkeklerde sıklıkla üretrit (idrar kanalı iltihabı) ve kadınlarda ise sıklıkla servisit (rahim ağzı bölgesi iltihabı) yapan bir hastalıktır.  Çok eşlilik başlıca nedenlerindendir. Cinsel ilişkiyle bulaşan hastalığın kuluçka süresi 2-30 gündür; ancak genellikle enjekte olduktan sonra belirtiler 4-6 gün içinde ortaya çıkabilir. Bu hastalıkta cinsel organdan sperme benzer damlalar halinde sıvılar gelir, özellikle erkeklerde üre boşaltımı sırasında ve sonrasında cinsel organda yanma hissi meydana gelir.

BELSOĞUKLUĞU BULAŞICI MI?

Belsoğukluğu olan hastalar en kısa sürede bir ürolojik test yaptırmalı ve bakterinin cinsine göre ilaç kullanmalıdır. Belsoğukluğu hastalığı kişinin kısır kalmasına ve cinsel ilişki durumunda karşı tarafın da bakteriyi kapması neticesinde karşı cinsin de kısır kalmasına neden olmaktadır. Belsoğukluğu bu bağlamda çok ciddi bir hastalıktır ve bulaşıcı özellik taşır.

Haberin Devamı

BEL SOĞUKLUĞUNDAN KORUNMANIN YOLLARI

Bel soğukluğundan korunmak için mutlaka tek eşlilik tercih edilmelidir. Hayat kadınlarında, birden fazla kişiyle birlikte olanlarda bel soğukluğu görülme ihtimali fazladır.
Bir diğer yöntem ise ilişki sırasında korunmaktır. Prezervatif (kondom) kullanmak büyük oranda korunma sağlar. Yalnız prezervatif bir kere kullanılmalı sonra atılmalıdır. Fakat asla yüzde yüz koruma sağlamaz.

Bu hastalığın erken tanısı hastalığın başkalarına bulaşmaması için çok önemlidir. Bu hastalığa yakalananların hastalıktan tamamen kurtuluncaya kadar cinsel ilişkiden uzak durmaları gerekir. Çünkü hastanın kendi sağlığını düşündüğü kadar karşıdaki insanı da düşünmesi gerekir.

 

BAKMADAN GEÇME!