Bel Soğukluğu (Gonore) Kendiliğinden Geçer Mi Ve İyileşir Mi? Tedavi Gerektirir Mi

Güncelleme Tarihi:

Bel Soğukluğu (Gonore) Kendiliğinden Geçer Mi Ve İyileşir Mi Tedavi Gerektirir Mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 13:56

Sağlık sorunları yaşandığı zaman genel olarak kendiliğinden geçip geçmeyeceği öğrenilmek istenmektedir. Bel soğukluğu ise oldukça fazla karşılaşılan sağlık sorunlarından birisi olarak ifade edilebilir. Bel soğukluğu (gonore) kendiliğinden geçer mi ve iyileşir mi? Tedavi gerektirir mi? Bel soğukluğunun tedavisi ile ilgili tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Bel soğukluğu olarak da bilinen gonore oldukça sık rastlanılan rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Bel soğukluğu, bir bakterinin sebep olduğu ve cinsel yollarla bulaşan bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Tüm dünyada oldukça önemli bir sağlık sorunu olarak bilinmekte olan bel soğukluğunun hem erkeklerde hem de kadınlarda görülme ihtimalinin bulunduğunu söylemek mümkündür. 

 Bel Soğukluğu (Gonore) Kendiliğinden Geçer mi ve İyileşir mi? 

 Bel soğukluğu oldukça ciddi bir sağlık sorunu olarak bilinmektedir. Bel soğukluğu rahatsızlığından korunmak için en etkili yöntemin korunmasız cinsel ilişkiden korunmak olduğunu ifade etmek de mümkündür. Etken bakteri vücuda girdikten sonra 4-6 gün içerisinde belirtileri görülmeye başlanır. Belirtiler ortaya çıktığında ise cinsel organlarda gözle görülür belirtiler de ortaya çıkmaktadır. 

Haberin Devamı

 Bel soğukluğu rahatsızlığı yaşayan kişilerin iyileşmesi için tedavi olması gerekmektedir. . Bel soğukluğunun kendiliğinden geçmesini beklemek farklı hasarlara neden olabilmektedir. Bu durum fark edildiği anda tedavi için başvurulması gerekmektedir. Bel soğukluğu olarak da bilinmekte olan gonere tedavisi için antibiyotikler kullanılmaktadır. Doktor önerisi ile alınan antibiyotik, iğne veya hap şeklinde alınabilmektedir. 

  Tedavi Gerektirir mi? 

 Bel soğukluğu hastalığı, tedavi gerektiren cinsel bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Bel soğukluğu tedavisi için ilaç kullanılması gerekmektedir. Hastalığın kendiliğinden geçmesini beklemek daha fazla ilerlemesine neden açabilmektedir. Tedavi edilmemesi durumunda ise kan ve eklemlere de yayılabilmekte olan bir rahatsızlıktır. Bu durumun ise hayati tehlikelere yol açabileceğini söylemek mümkündür. 

 Bel soğukluğu tedavisi yapılmadığı takdirde vücudun diğer bölgelerinde de bu enfeksiyonun yol açabileceği belirtilerin olduğunu söylemek mümkündür. Belirtiler ise çoğu zaman görülmemekle birlikte idrar yolları enfeksiyonları ile karıştırılacağını söylemek mümkündür. Ancak belirtiler görülmese bile ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğinin bilinmesi gerekmektedir. Bu durum ise tedavinin gerekli olduğunu söylemek için yeterlidir. 

Haberin Devamı

 Bel Soğukluğu Bulaşma Yolları 

 Bel soğukluğu cinsel yollarla buluşan bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Bel soğukluğunun oral, anal veya vajinal ilişki dahil olmak üzere cinsel temas ile bulaşabildiğini söylemek de mümkün olmaktadır. Hamile olan kişilerin enfekte olması ise bebeğe bu rahatsızlığın geçmesine sebep olabilmektedir. Gonore ile doğan bebeklerde de ilaç tedavisinin uygulanması gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!