Akne tedavisinde yenilik: Geniş bant ışık tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Akne tedavisinde yenilik: Geniş bant ışık tedavisi
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 28, 2017 14:12

Akne tedavisine yeni bir bakış getiren geniş bant ışık tedavisi (BBL) hakkında açıklamalarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Seçil Engin Uysal, BBL ile akne tedavisinin neredeyse acısız ve sadece 1-2 gün süren bir prosedür olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Akne ciltteki sebase gland (yağ bezleri) ve kıl folliküllerinin iltihabi reaksiyonu ile karakterize  bir deri  hastalığıdır. Dermatoloji uzman hekimleri olarak bizlerin hem deri hastalıkları polikliniğinde hem de estetik dermatoloji alanında sıkça karşılaştığımız ve yoğun tedavi pratiğine sahip olduğumuz bir durumdur. Bugün biliyoruz ki hormonal nedenler, genetik yatkınlık ve riskli beslenme faktörleri akneye zemin hazırlayan faktörlerin başında gelir. Açık ve kapalı komedonlar (siyah ve beyaz noktalar) ucu iltihaplı sivilceler ve ileri aşamalarda da deri altı ağrılı kist ve nodüller aknenin evreleridir. En sık yüz bölgesi, göğüs, sırt, omuz, ense ve kolların üst kısımları akne oluşumuna yatkın deri bölgeleridir. Ergenlik döneminin hastalığı olarak bilinmekle beraber aslında akne herhangi bir yaş grubuna özel bir durum değildir. 30’lu ya da 40'lı yaşlarda olan erişkin kişilerde de tedavi gerektirecek şiddette akne formlarına rastlamaktayız. Akne varlığında amacımız kalıcı iz oluşumuna fırsat vermeden bu deri hastalığını gecikmeksizin tedavi etmek olmaktadır.

Haberin Devamı

Akne tedavisinde topikal temizleme jellerinden sebum düzenleyen ürünlere, antibiyotikli kremlerden ağızdan alınan antibiyotik tedavisine, kimyasal peeling'lerden aylık tetkiklerle takip ettiğimiz yüksek doz retinoik asit tedavsine uzanan geniş spektrumda alternatiflerimiz bulunur. Bunları sıklıkla kombinleyerek tedavi planı yaparız. Ancak son zamanlarda özellikle ilaç kullanmak istemeyen ya da  herhangi bir nedenle kullanamayan hastalarımızda bizlere konforlu bir alternatif yaratan FDA onaylı yeni bir  akne tedavi protokolü elimizi güçlendirdi: Geniş band ışık kullanarak akne tedavisi..

Akne tedavisinde yenilik: Geniş bant ışık tedavisi

BBL ışığın deÄŸiÅŸik dalga boylarının enerjisini kullanabildiÄŸimiz bir sistem. Belli bir dalga boyuna hassas olan hücreler hedef alınır, ışık enerjisi bu hücrelere temas ettiÄŸinde emilme ile meydana gelen enerjiyi ısı enerjisine çevirir.  Bu sayede soruna göre farklı hücreleri hedef olarak belirleriz. BBL ile akne tedavisinde cildin belirli katmanlarına kontrollü olarak ısı aktarırız. Ä°lk aÅŸamada uyguladığımız mavi ışık aknenin etkeni olan P.acnes isimli bakteriye karşı etkilidir. BBL’in diÄŸer dalga boylarındaki iki farklı sarı ışık ile de kollajenin düzenlenmesi ve normalden fazla çalışan yaÄŸ bezlerinin çalışmasının düzenlenmesi saÄŸlanır. Akneleri azaltarak gelecekteki ‘olası’ akne skarlarını önlemesini ve cilt kalitesini önemli ölçüde arttırmasını da BBL'in ek faydaları olarak sayabiliriz.Â
Akne tedavisinde yenilik: Geniş bant ışık tedavisi

Haberin Devamı

BBL ile akne seansında, 3 farklı dalga boyu ile tedavi uygulanır.

420 filtre – akne içerisindeki mevcut bakterileri öldürmeye yönelik etki eder. (mavi ışık)

560 filtre – enflamasyonu, kızarıklığı yatıştırmaya yönelik etki eder. (sarı ışık)

590 filtre – uygulanan bölgedeki yağ bezlerinin sebum salgısını dengelemek üzere etki eder. (sarı ışık)

BBL ile akne seansı neredeyse acısız ve sadece 1-2 gün süren minimal kızarıklık dışında yan etkisi olmayan bir tedavi prosedürüdür. Yaklaşık 20 dakika kadar sürer. En iyi sonuç için haftada bir toplam 8 seans olacak şekilde planlar sonrasında da aknenin tipine ve şiddetine göre periyodik kontrol seansları uygularız. Akne ve akne izlerinde iyileşme 3'üncü seanstan sonra belirgin olarak gözlenmeye başlar.

Haberin Devamı

Akne tedavisinde yenilik: Geniş bant ışık tedavisi

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

BAKMADAN GEÇME!