Adaçayı İçmek Kilo Verdirir Mi?

Güncelleme Tarihi:

Adaçayı İçmek Kilo Verdirir Mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 13:09

Adaçayı insan vücudu için faydalı bitkilerden biridir. İdrar söktürücü özelliği olması sayesinde kilo kontrolü sağlanmasına da yardımcı olur. Eğer zayıflamak isterseniz günde en az 1 fincan adaçayı tüketmenizde fayda vardır. Adaçayının kilo üzerindeki etkisi ile beraber nasıl demlendiğini ve diğer faydalarını da sizler için ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Adaçayı aktarda kolaylıkla bulunabilen ve sıklıkla tüketilen sağlıklı bir bitkidir. İdrar söktürücü olması sayesinde ödem atılmasını sağlayan adaçayı aynı zamanda uyarıcı olduğundan metabolizmanın da hızlanmasını sağlar. 

 Adaçayı İçmek Kilo Verdirir mi? 

 Adaçayı içerek zayıflamanın mümkün olup olmadığı özellikle kadınlar tarafından merak edilir. Adaçayı idrar söktürücü olduğu için ödem atılmasını sağlayan bir bitkidir. Direkt olarak kilo verilmesi üzerinde etkili olmasa da metabolizmayı hızlandırarak kilo verilmesine yardımcı olur. Her gün 1 fincan adaçayı içerek metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını ve yağ yakılmasını da hızlandırabilirsiniz. 

 İdrar söktürerek vücuttaki ödemin atılmasını sağlayan adaçayı kilo verme hızınızın da artmasını sağlar. Eğer kilo verme sürecindeyseniz günde en az 1 bardak adaçayı ile süreci hızlandırmanız mümkündür. Günde 1 bardaktan fazla özellikle yaz aylarında çarpıntı yapabildiği için doktorunuza bu konuyu danışmadan tüketmemeniz önerilir.

Haberin Devamı

  Adaçayının Faydaları Nelerdir? 

 Adaçayı şifalı bir bitki olarak kabul edilir ve birçok kişi tarafından da tüketilir. Adaçayını eğer herhangi bir sağlık probleminiz ya da alerjiniz yoksa günde 1 fincan tüketebilirsiniz. Eğer rahatsızlığınız varsa doktorunuza danışmanız ve ona göre tüketmeniz daha sağlıklı olur. Adaçayının faydaları şu şekildedir: 

Ruhsal sorunların iyileşmesinde faydalıdır ve depresyonu hafifletir. Ayrıca stresi azaltarak sakinleştirir. 

Vücudun zararlı toksinlerden kurtulmasını sağlar. 

Karaciğerin temizlenmesine ve kan şekerinin dengelenmesine yarar. 

Sinirsel kaynaklı olan baş ağrılarının giderilmesinde etkilidir. 

Düzenli tüketilirse selülit sorunlarının azalmasını sağlar. 

Ciltteki kırışıkların gitmesini ve cildin sağlıklı bir görünüme sahip olmasına yardımcı olur. 

Yorgunluk giderir ve regl ağrılarının da hafiflemesini sağlar. 

 Adaçayı Nasıl Demlenir? 

 Adaçayını marketlerde ya da aktarlarda kolayca bulmak mümkündür. Hazır poşetlerde adaçayı satıldığı gibi direkt bitki olarak da satın alınması mümkündür. Eğer hazır poşette adaçayı alırsanız bir fincan kaynar suyun içine koyarak 3 dakika demlenmesini bekleyip tüketebilirsiniz. Eğer adaçayını aktardan bitki olarak alırsanız 3 bardak suya 10 tane adaçayı yaprağı atarak demlenmesini bekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

  Kaynayan suyun içine adaçayı yapraklarını bıraktıktan sonra 5 dakika kadar demlenmesini bekleyip sonrasında tüketebilirsiniz. Sağlığa oldukça faydası bulunan adaçayının idrar söktürücü ve metabolizma hızlandırıcı özelliği sayesinde kilo kontrolü sağlamak da mümkündür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!