4 kat fazla insanımızı uyuşturucudan kaybettik

Güncelleme Tarihi:

4 kat fazla insanımızı uyuşturucudan kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 17:08

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, uyuşturucu madde kullanımına bağlı ölümlerin son 1 yılda 4 kat arttığını belirterek, toplumun bilinçlenmesi ve ölümlerin önüne geçilmesi için aile ve öğretmenlere önemli görevler düştüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Üsküdar Üniversitesi, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kaymakamlığınca düzenlenen "Bağımlılıkta Vaka Tartışmaları Semineri", Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Atasoy, neredeyse her mahallede bir bağımlı kişinin bulunduğuna vurgu yaparak, maddenin bir halk sorunu haline geldiğini ifade etti.

Jeopolitik konumu nedeniyle Türkiye üzerinden geçen uyuşturucu yüzünden ülkenin tüketici bir ülke haline geldiğini aktaran Atasoy, "Maddeye bağlı ölümler son yılda 4 kat arttı. Toplumun bilinçlenmesi ve ölümlerin önüne geçilmesi için aileye ve öğretmenlere önemli görevler düşüyor" değerlendirmesine bulundu.

BONZAİ KULLANIMI SON 3 YILDA 17 KAT ARTTI

Bağımlılık üzerine çalışmaları bulunan Dr. Serdar Nurmedov ise son yıllarda ölümlere neden olan bonzai maddesine dikkati çekerek, kullanımının son 3 yılda 17 kat arttığını vurguladı. Nurmedov, 2013'te 162 kişinin uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybettiğine, bu rakamın 2014'te ise 648'e yükseldiğine işaret ederek, bağımlılıkla mücadeleye dikkati çekmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Ataşehir'de ikamet eden eğitimciler, öğrenciler, aileleri ile mahalle muhtarlarını bilgilendirmek amacıyla düzenlenen seminer, konuyla ilgili farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!