29 yıl bekledi ikizleri göremedi

Güncelleme Tarihi:

29 yıl bekledi ikizleri göremedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 11:28

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, evlendikten 29 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle hamile kalan Zeynep Demirer, kontrole gittikleri Ankara'dan dönerken geçirdikleri ve eşini kaybettiği trafik kazasından yaklaşık 3 ay sonra ikiz bebek dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Kalafatlı köyü muhtarı Hüseyin Demirer (53) ile eşi Zeynep Demirer (46), 29 yıllık evlilikleri süresince çok istemelerine rağmen çocuk sahibi olamadı. Çok sayıda hastaneye başvurmalarına karşın sonuç alamayan çift, geçen yıl Ankara'da özel bir hastanede tüp bebek yöntemini denedi. Zeynep Demirer'in bir süre sonra hamile olduğunun anlaşılması üzerine çift büyük sevinç yaşadı.

Doğum için gün sayan çiftin mutluluğu, hastaneye kontrole gittikleri Ankara'dan Zonguldak'a dönerken, 22 Eylül 2011'de Bolu'da geçirdikleri trafik kazasında yarım kaldı. Kazada muhtar Demirer hayatını kaybetti, 6 aylık hamile eşi ile arkadaşı Ali köyü muhtarı Hayri Yiğit (54) yaralandı.
Eşinin hayatını kaybetmesiyle zor günler geçiren Zeynep Demirer, hafif yaralandığı kazadan yaklaşık 3 ay sonra Zonguldak Karelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ikiz erkek çocuğu dünyaya getirerek sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.

Haberin Devamı

Demirer, kaza günü hastanedeki kontrollerinin çok iyi geçtiğini, sevinerek döndükleri sırada kaza geçirdiklerini söyledi.

ÖZLEMİNİ GİDEREMEDEN YAŞAMINI YİTİRDİ / Foto Galeri

EŞİM ÇOK İSTEDİĞİ ÇOCUKLARINI KUCAĞINA ALAMADI

Kazanın nasıl olduğunu hatırlayamadığını, birden otomobillerinin devrildiğini belirten Demirer, şunları anlattı:
“O zaman 6 aylık hamileydim. Evliliğimiz süresince çocuk sahibi olmak için gitmediğimiz doktor kalmadı, çok uğraştık. Ankara'da bu özlemimize kavuştuk, hamile kaldım. Düzenli olarak Ankara'ya kontrollere gidiyorduk. En son gidişimizde kaza yaptık. Eşim çok istediği çocuklarını kucağına almadı. Doğumu
merakla bekliyordu. '15 yaşına gelmeden oğullarıma düğün yapacağım' derdi. Hamile olduğumu öğrenince Çaycuma'yı sevinçten ayağa kaldırmıştı. Mutluluktan ne yaptığımızı bilmiyorduk. Eşim çocuğu olmasını çok istemişti, doğumun ardından hüzün ve sevinci bir arada yaşadım. Eşim de hayatta olsaydı her şey daha farklı olurdu.”

Duygusal anlar yaşayan Demirer, çocuklarının adına eşinin sağlığında karar verdiğini belirterek, “İkizlerden birine eşimin ve babasının da adı olan Hüseyin Mutlu, diğerine de Muhsin Mutlu koyduk. Artık hayatımı çocuklarıma adadım” dedi.
Ali köyün muhtarı Hayri Yiğit de, Demirer çiftine her kontrolde eşlik ettiğini, kaza sırasında kendisini de yaralandığını ifade ederek, “Muhtar Demirer yakın arkadaşımdı. Hep çocuk özlemi vardı. Tek hayali oğullarını büyütmekti. Çok bekledi ama muradına eremedi” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!