Yumurtalık kanserinden korunmanın yolu portakal suyu ve çay

Güncelleme Tarihi:

Yumurtalık kanserinden korunmanın yolu portakal suyu ve çay
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 17:28

İngiltere’deki East Anglia Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma düzenli olarak portakal suyu ve çay tüketmenin yumurtalık kanseri riskini önemli oranda azalttığını ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

25-55 yaş arası 171 bin 940 kadının beslenme alışkanlıklarıı 30 yıl boyunca inceleyen bilim insanları içinde flavonoid adı verilen madde bulunan portakal suyu ve çay gibi yiyecekleri düzenli olarak tüketen kadınların yumurtalıklarında kist oluşma olasılığının bu maddeyi tüketmeyen kadınlara kıyasla 3’te bir oranında daha az olduğunu tespit etti. Araştırma sonuçlarını American Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayınlayan araştırmacılar düzenli çay içen kadınların yumurtalık kanserine yakalanma riskinin %31, düzenli olarak portakal suyu içenlerin ise %21 oranında azaldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!