2017 egzersiz trendleri: Eğlenmiyorsan hemen bırak!

Güncelleme Tarihi:

2017 egzersiz trendleri: Eğlenmiyorsan hemen bırak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 11:52

Avrupa’nın en büyük spor ve sağlıklı yaşam fuarı ‘Rimini Wellness’tan bildiriyorum: Eğer göbeksiz, genç, enerjik, yakışıklı ya da güzel biri değilseniz, dünyanın insanı en kötü hissettiren fuarından... Etraf spor yapmaktan endorfin çeşmesine dönmüş mutlu ve sağlıklı insan kaynıyor.

Haberin Devamı

Yurtdışında “Türküm” dediğinizde; dizilerden öğrendikleri “Polat Alemdar, Behlül, Bihter, Kanuni...” gibi isimleri sayıp, gevrek gevrek gülüyorlar ya... Artık “Alkan Şeker, Pınar Tansı...” denirse şaşırmayın çünkü dizi ihracatından sonra egzersiz ihracatına da başladık.

Avrupa’nın en büyük spor ve sağlıklı yaşam fuarı ‘Rimini Wellness’ta, Hillside pavyonundan bildiriyorum. Fuarın bu tek Türk pavyonu aynı zamanda en çok ilgi görenlerden biri.

Saydığım isimler de ‘Jungle Challenge’ isimli Türk egzersizini icat edip yayan Türk hocalar. Sanki ‘rock star’larmış gibi, millet idmanların sonunda hocaların terli tişörtlerini kapışıyor. Timsah, kartal, goril, leopar gibi hayvanların vahşi doğadaki hareketlerinden ilham alan bu 25 dakikalık egzersiz, artık yeni trend oluşturamayan, durup durup eski egzersizleri yeniden yorumlayan spor camiası için aranan taze kan, beklenen heyecan olmuş durumda.

Haberin Devamı

Hollanda, Almanya, İtalya gibi 12 ülkeden 100’ün üstünde sipariş aldı. Temmuz boyunca İstanbul’da eğitmenler eğitilecek, eylülde Türkiye’yle birlikte bütün Avrupa’da sporseverlerle buluşacak.

Nasıl yapılıyor? 

Işık mı, çubuk mu, zemin mi? Yılın diğer egzersizleri

2017 egzersiz trendleri: Eğlenmiyorsan hemen bırak

Reax ışıkları: En önemli özelliği her duruma adapte edilebilmesi. İster tek, ister grup halinde... Yetişkinler, çocuklar, spora yeni başlayanlar ya da profesyonellere uyarlanabiliyor. Amaç ışıkların yanış sıklığına göre çevikliği artırmak. Mobil uygulaması da var.

Nasıl yapılıyor?

2017 egzersiz trendleri: Eğlenmiyorsan hemen bırak

Ripstix çubukları: Aslında geçen yıl keşfedildi ama popülaritesini bu yıl daha da artırdı. Elinizdeki ‘ripstix’ adı verilen ağırlık bagetleriyle davul çaldığınızı düşünün. Kardiyo, pilates ve pliometrik birleşimi sayesinde bir rock konserindeki davulcu kadar kalori yakıyorsunuz.

Nasıl yapılıyor?

Haberin Devamı

2017 egzersiz trendleri: Eğlenmiyorsan hemen bırak

Zeminli step: Bir zamanlar herkesin tutkusu olan ve salon egzersizlerinin atası sayılabilecek ‘step’ egzersizi küllerinden yeniden doğdu. Ama yenilikçi ve farklı ekipmanlarla. Yine step yapıyorsunuz ama bu kez küçük trambolinlerin üzerinde...

Nasıl yapılıyor?

Mekanik spor çağı bitti yaşasın dijital spor!

-- Bilimsel veriler kısa sürede, çok hızlı hareketlerle metabolizmayı ve kalp atışını hızlandıran egzersizlerin daha fazla yağ yakımı yaptığını ortaya koyuyor. Yani hangi sporu yaparsanız yapın, bunun bir bölümü ille de son kuvvette yapılacak. İngilizcede buna ‘HIIT- High-Intensity Interval Training’ yani yüksek yoğunluklu aralık çalışması diyorlar.

Haberin Devamı

-- Eğer yaptığınız egzersiz sizi eğlendirmiyor, motivasyonunuzu artırmıyorsa hemen bırakın. Demek ki ne size, ne yaptırana faydası var. Artık ‘egzersiz’ dediğin, ilgi çekici, yaratıcı olacak ve mutlaka görselliğe hitap edecek.

-- Suyun direnci sayesinde su içinde yapılan egzersizler daha fazla enerji harcatıyor. Kadınlar bayılıyor çünkü selülitlerin de çözülmesine yardımcı oluyor.

-- Eskiden ağırlık aletleri, egzersiz makineleriyle yapılan sporlar ön plandaydı. Artık odak kendi bedeniniz. Kendi ağırlığınızı kullanarak sarkacak, yükselecek, gerilecek, esneyeceksiniz...

-- Kalp atışını dinleyip kaydeden bileklikler ya da kaydığınız mesafe ve hızı ölçen kayak saatleri... Demek ki neymiş? Makineler ‘out’ olurken, giyilebilir teknoloji sayesinde mekanik spordan dijital spor çağına geçmiş bulunuyoruz.

 

Ziyaretçi sayısı 268 bin

Haberin Devamı

Fuarda yapılan egzersiz sunumu sayısı 400

BAKMADAN GEÇME!