10 ülkeden 10 farklı kahve türü

Güncelleme Tarihi:

10 ülkeden 10 farklı kahve türü
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 10:22

Seyahatleri de kahve kadar çok sevenlerdenseniz, yakın zamanlarda ufak kaçamaklar yapma planınız varsa,  gittiğiniz yerlerde keyif kahveleri yudumlamadan dönmek olmaz diye ‘hangi ülkede hangi kahveyi içmeden dönmeyelim’ listesi yaptık.

Haberin Devamı

 

Dünyaca ünlü bu kahveler ilginç kahve tarifleri ile tüketen kişiye kahveden daha fazlasını sunuyor.

1 - VİETNAM -  CA PHE TRUNG

10 ülkeden 10 farklı kahve türü

Kahve türleri arasında en ilginç olan namı değer yumurtalı kahve, tahmin edilenden çok daha büyülü bir lezzete sahip. En çok Vietnam'da tüketilen yumurtalı kahveye Norveç, İsveç ve Macaristan gibi ülkelerde de rastlamak mümkün. Fakat en özgün ve en lezzetli olanı Vietnam'da yapılanı. Yapanın ustalığına ve özgünlüğüne göre kullanılan malzeme bir eksik bir fazla olsa da, genel itibari ile yumurtalı kahvenin şöyle yapıldığını söyleyebiliriz; yumurtanın sarısına toz şeker eklenerek 5 dakika kadar çırpılır. Karışıma dünyaca ünlü Vietnam kahvesi eklenir ve sıcak olarak tüketilir. Reçel ve sütün de isteğe göre kullanıldığı bu kahve aynı zamanda tam bir protein deposu.

Haberin Devamı

2 - MEKSİKA- CAFE DE OLLA

10 ülkeden 10 farklı kahve türü

Café de Olla geleneksel, kil kaplarda hazırlanan bir Meksika kahvesidir. Tarçın ve piloncillo denilen Meksikaya özgü şekerden aromasını alır. Piloncillo saf, rafine edilmemiş ve koni şeklinde preslenmiş esmer şekerdir. Café de Olla genellikle soğuk iklime sahip yükseklerde ve kırsalda tüketilmektedir. 

3 - ALMANYA - PHARISAER

10 ülkeden 10 farklı kahve türü

Bir kahvenin ait olduğu ülkeyle ne denli bütünleşebileceğinin en güzel örneği bir; Türk kahvesi, iki; Almanya'nın Pharisaer'ıdır. Kahve ailesinin hiç şüphesiz efsanelerinden olan Pharisaer, kahve ile alkol kültürünün naif birleşiminden oluşuyor. Rom, çırpılmış krema ve filtre kahvenin muhteşem uyumu Almanya'nın bohem sokaklarında içinizi ısıtıyor.

4 - ETİYOPYA - BUNA

Haberin Devamı

10 ülkeden 10 farklı kahve türü

Kahveyle biraz alakası olan herkes, Etiyopya'nın bu işin ana vatanlarından biri olduğunu bilir. Tüm dünyada en ünlü zincir markaların kullandığı Etiyopya kahveleri, anavatanında öyle tüketiliyor ki, abartı mı yoksa keyif mi ayırt etmek zor. Türkiye'deki yoğun çay tüketimine oldukça benzeyen 'buna'nın yapılışı da içimi de bir ritüel. İbikli büyük bir kapta hazırlanıp kömür ateşinde bolca pişirilen buna, küçük fincanlar ile servis ediliyor ve genelde bir fincan yeterli olmuyor.

5 - FİNLANDİYA - KAFFEOST

10 ülkeden 10 farklı kahve türü

Finlandiya’da kahvenin içine peynir konulduğunu öğrendiğinizde neler hissettiğinizi çok iyi anlayabiliyoruz. Onlar kesme şeker değil, küp şeker değil bildiğiniz peynir. Yapımı ise, peynir küçük küçük kesilir ve bardağın en altına koyulur, kahve üzerine dökülür. Kahvenin tamamı içildikten sonra peynirleri de kaşıkla yenir.

 

Haberin Devamı

6 - İTALYA - AFFOGATO

10 ülkeden 10 farklı kahve türü

İtalyan mutfağının kahveli dondurması affogato, kelime olarak “boğulmuş” anlamına gelir. Dondurmanın kahve ile boğulmasını ifade eden affogato, orijinal olarak espresso ve vanilyalı dondurma ile hazırlanır.

7 - İRLANDA - IRISH COFFEE

10 ülkeden 10 farklı kahve türü

Irısh coffee İrlanda'ya özgü bir kahve kokteylidir. İrlanda’nın dağında bayırında koşarken üşümekten olsa gerek zaten sıcacık olan kahvenin içine bir de İrlanda viskisi koymuşlar. Sıcak kahve, viski, şeker, krema ile hızlıca hazırlayabileceğiniz bir içecektir.

8 - FAS - BAHARATLI KAHVE

Haberin Devamı

10 ülkeden 10 farklı kahve türü

Fas kültürünün günümüze taşıdığı en özgün lezzetlerden biri hiç şüphesiz baharatlı kahvedir. Fas'a dair bilinen her şeyin içinde mutlaka biraz baharat vardır. Yemekte, tedavide, boyada ve birçok farklı alanda sıkça tüketilen baharatın en çok yakıştığı ürünlerden biri olan kahve, argan yağı ile birlikte Fas turları sırasında en çok ilgi gören ürünlerden biridir. İçinde karabiberden muskata, susamdan tarçına kadar çeşit çeşit baharatın bulunduğu kahve, Fas'ın her noktasında kolayca bulunabiliyor.

9 - YUNANİSTAN - FRAPPE

10 ülkeden 10 farklı kahve türü

Frappé hazır kahvenin soğuk içilen bir çeşididir. Yunanistan'da çok yaygın tüketilir. En ideal yapım şekli; bir shakerin içine 1,5 su bardağı soğuk süt, 4-5 adet buz, 1,5 kaşık hazır Nescafé ve 3 kaşık şeker koyduktan sonra iyice çalkalanır. Ince uzun ve buzlu bir bardakta servisi uygundur. Frappe'yi Yunanistan'da herkesin elinde görmek mümkündür.

Haberin Devamı

10 - TÜRKİYE - TÜRK KAHVESİ

10 ülkeden 10 farklı kahve türü

Türk kahvesi, ilk olarak Türkler tarafından bulunan, kendine has tadı, köpüğü,, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır.Kahve falı ile geleceği anlatmak için kullanılan tek kahve türüdür. Aynı zamanda Dini Bayramların ve "kız isteme" törenlerinin geleneksel bir öğesi olmuştur. Diğer taraftan, dünyadaki kahveler içerisinde "en ince" olarak öğütülen kahvedir. Yine, kaynatılarak pişirilen tek kahve olarak da diğer kahveler arasında farklılığını ilan etmektedir.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!