Rakı kardeşliği yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Rakı kardeşliği yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 00:00

İzmir Güzelbahçe’den İstanbul Kumkapı’ya sıçrayan Yeni Rakı Sokak Şenlikleri önümüzdeki hafta da Beyoğlu Nevizade’de. Geçen yaz Cunda’dakini görmüştüm, önceki hafta da Kumkapı’dakine uğradım: Sevmeyeni için biraz gürültülü ama sevenine büyük şamata. Bu tür rakı sosyalleşmelerine başka illerden katılanlar var. Rakı kardeşliği midir nedir, bir keresinde Bali’den gelen bir Türk’le bile tanıştım.

Tefler dağıtılıyor, fasılcılar, dansözler dolaşıyor, etraf süslenmiş. Sahnede sevilen bir sanatçı, alaturka eğlence seven için aslan sütü de bol, bir tek kuş sütü eksik. Meraklısı yine sair gündeymiş gibi, sevdiği bildiği mekanına gidip oturuyor, ama şenlik olduğu zaman zaten popüler olan Kumkapı, Nevizade gibi eğlence merkezleri daha hareketli, daha şamatalı oluyor.

Ve daha kalabalık! Geçen yaz Cunda’dakini görmüştüm, önceki hafta da Kumkapı’dakine uğradım: Bu tür rakı sosyalleşmelerine başka illerden katılan var. Rakı kardeşliği midir nedir, bir keresinde Bali’den gelen bir Türk’le bile tanıştım.

Şenlikler bu yıl İzmir Güzelbahçe’den başladı, oradan İstanbul’a sıçradı. Kumkapı’nın ardından önümüzdeki çarşamba Beyoğlu Nevizade Sokağı’ndalar. Sıkı bir rakı severseniz ve daha önemli bir işiniz yoksa çarşamba akşamı için kimselere söz vermeyin. Selim Sesler’in vereceği konserle eğlenceler gece yarısına kadar sürecek.

ZİLLİĞİ ADABIYLA KIRIN

Ama şenliğe yumulup da zilliği adabıyla kırmamazlık etmeyin. Ne mi demek? İçkinizi sorumlu tüketin demenin eski sofra adabıyla söylenişi. Nereden mi biliyorum? Vefa Zat’ın eski rakı kültürünü anlattığı son kitabı Biz Rakı İçeriz’den. Overteam Yayınları’ndan yeni çıktı, İdeefixe’te 18 lira. Rakı severler tabii ki bunu da kutladılar. Geçen hafta Boğaz’da yüzer restonda yapılan tanıtım-kutlama gecesine Büyükkeyif.com sitesinin 250 üyesi katıldı.

Travis’le tanışmak ister misiniz?

İskoç rock efsanesi Travis üyeleriyle tanışma fırsatı. Efsane diyorum çünkü harbiden efsane gibiler. Bu grup asıl ününe, sıcak bir günün ardından verdikleri konserde Why Does It Always Rain On Me- Neden Üstüme Hep Yağmur Yağıyor şarkısını söylerken yağmur yağmaya başlamasıyla kavuştu. Binboamania kapsamında 27 Haziran’da New Model Army ile birlikte Parkorman’da çıkacaklar. Biletler Biletix’te 67.5 lira. Festivalin sitesi binboamania.com’da ise bir yarışma açıldı. Soruları doğru yanıtlayanlara bedava konser biletleri, Travis albümleri ve sadece 3 çift için de konser sonrası verilecek partide, Travis üyeleri ile tanışma ve eğlenme ödülü var.

NE YESEK?

Sushico’da kanat

Çıtır çıtır kızarmış tavuk kanadı sever misiniz? Ünlü Çin ve suşi restoran zinciri Chineese in Town & Sushico, yaz sürprizi olarak kanat servis etmeye başladı. Uzakdoğulu aşçıların kendilerine özel yöntemiyle pane ediliyor. Nişantaşı, Suadiye, Levent, Kanyon şubelerine giderek yiyebileceğiniz gibi sipariş de verebilirsiniz. 5 parçalık porsiyonu 12 lira. (212) 234 98 80. www.sushico.com.tr

YURTTAN KISA KISA

Ankara’da Ajda: Bu akşam 21.00’de Balgat Anadolu Gösteri Merkezi’ndeki konsere biletler Biletix’te 56-76 lira. www.biletix.com

Antalya’da Mercan Dede: DJ Arkın Allen, pazar akşamı 23.00’te Kaleiçi-Club Ally’de. Girişler 10-20 lira. (242) 244 77 04

Kocaeli’nde Hepsi: Şaka albümünün tanıtım konseri bu pazar 19.00’da fuardaki NCity konser alanında. Konsere biletler 34 lira.

İzmir’de Oldies: Babylon Alaçatı İstanbul’daki Oldies But Goldies partilerini Çeşme’ye taşıyor. Girişler 25-30 lira.

NE VAR, NE YOK?

Sulukule Yıkılmasın sloganıyla kurulan Sulukule Roman Orkestrası her cuma Beyoğlu Gemi Bar’da. Gayet şirin bir mekan: (212) 245 97 68.

Bodrumlu beş işadamı birleşti, Bodrum’a bir aya kadar deniz taksi geliyor. Ücretinin 6-8 lira civarında olması planlanıyor.

Facebook’daki evpartisi grubunun partileri hep İstanbul’da yapılınca yeni gruplar kuruldu: Ankaraparti, İzmirparti yaz, 1230’a gönder.

Paris’in antrikotlarıyla ünlü mekanı Entricote de Paris, ikinci şubesini Kuruçeşme Sapphire’in üst katına açtı. (212) 231 00 14.

ELEKTRONİK SEVENLERE

Hande, Stüdyo’da

Evet, artık pop değil elekto başlığında duyurmak lazım: Yeni albümü Hipnoz’un ilk konserine hazırlanan Hande Yener yarın akşam 22.00’de Beyoğlu-Studio Live’da. (212) 244 77 12.

POP SEVENLERE

Nev, CAL’da

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde bugün yapılan Jugenfest’e katılacak şarkıcı Nev, saat 20.30’da sahne alacak. Festivale biletler Biletix’te 23, okul kapısından alırsanız 25 lira.

ROCK SEVENLERE

Knopfler, Boğaz’da

Dire Sraits’in solisti Mark Knopfler, bu akşam Kuruçeşme Arena’da çıkıyor. Dünya turnesindeki Bay Bandana’ya biletler Biletix’te ayakta 100, sahne önü 300 lira. (216) 556 98 00.

HİP HOP SEVENLERE

Terry, The Hall’da

Beyoğlu-The Hall sezonu house müziğe hip-hop tavrı ekleyen ilk isim New York’lu Todd Terry ile nokta koyuyor. Yarın akşam 23.00’teki kapanış partisine biletler 30 lira. (212) 244 87 36.

SİNEMA SEVENLERE

Hulk’ı açık havada içkinizi yudumlarken izleyin

İstanbul Kozyatağı’ndaki Bonus Premium Cinecity-Trio Açık Hava Sineması açıldı. Havuzbaşındaki Chocolate’ın yanındaki geniş bahçede hizmet veren sinemada 200’e yakın şezlong ve büyük minderler var. Her cuma, pazar ve çarşamba günü 21.30’da yapılacak film gösterimlerinden önce Chocolate’ta yemeğinizi yiyip, içkilerinize ya da kahvenize film izlerken devam edebilirsiniz. Bugün vizyona giren Hulk filmini de burada izlemek mümkün. Ayrıca film bittikten sonra hemen eve gitmenize gerek yok. Rahat minderlerde film kritikleri yapmaya ve içkinizi içmeye devam edebilirsiniz. Tel: 0216 315 10 10
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!