Püf noktası

Güncelleme Tarihi:

Püf noktası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Reçel yaparken

Küçük taneli meyvelerle reçel yaparken tenceredeki suyun fazla köpük yapması sizi zor durumda bırakır. Köpükleri almak için delikli kepçe kullanmanız gerekir. Köpüğü önlemenin başka bir yolu var. Bir kilo meyve için bir çay kaşığı tereyağı ilave edin. İki kilo meyveden reçel yapıyorsanız iki çay kaşığı tereyağı koyun.

Çift kova

Evde temizlik yaparken yanınızda iki kova bulundurun. Kovalardan birini deterjanlı suyla doldurun. Öbür kova boş kalsın. Kullandığınız süngeri ya da bezi, boş kovaya sıkın. Kirli su bir kovada birikir, öbürü temiz kalır.

Fırın kapları

Fırın kaplarını temizlemek zor olur. Fırında bir yemek pişireceğiniz zaman fırın kaplarının zeminine alimünyum folyo döşeyin. Kap boşaldıktan sonra folyoyu kaldırın ve fırın kabını çalkalayın.

Pomza taşının yararı

Mutfağınızda mutlaka bir pomza taşı bulundurun. Fırınınızdaki inatçı lekeleri çıkarmak için pomza taşıyla ovuşturmak yeterli olabilir. Pomza taşının birkaç ayda bir yenilenmesi gerekir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!