Neşeli çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Neşeli çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tiyatro MİE, aralık ayı boyunca İstanbul Bahçelievler Belediye Tiyatrosu'nda ‘‘Neşeli Çocuklar Komedisi’’ adlı müzikli oyunu sergileyecek.

Salim Dörtcan'ın yazıp yönettiği, müziklerini Oktay Şenol'un yaptığı oyunun düzenlemesi Ayhan Yavaş'a, dekor-kostümü Mehmet Kahraman'a ait. Koreografisi ise grup çalışması.

Çalışan ailelerin en büyük problemi olan çocuklarını emanet ettikleri kurum ve kişilerin çocuklara davranışlarını ele alan oyunda, bakıcıların iyi ve kötü olabileceği işleniyor. İyi bakıcıların çocuklara baktıklarında eğitimlerine nasıl katkıda bulundukları ve çocukları mutlu ettikleri anlatılıyor. Kendilerine kötü davranan bakıcının işten çıkartılması sonucu evde yalnız kalan iki kardeşin oyun dünyası komedi unsurları kullanılarak ve danslarla güçlendirilerek anlatılmış.

Neslihan Kızılkaya, Zeynep Sağlam, Başak İleri, Başak Meşe, Salim Dörtcan rol aldığı oyunun bir de sürprizi var: Komediye gelen her çocuğa oyunun şarkılarının bir kaseti hediye ediliyor.

Seramik ve heykel

Türkiye İş Bankası İstanbul Parmakkapı Sanat Galerisi, Anadolu'nun bereketli toprağına şekil veren bir seramik ve heykel ustasının yapıtlarına ev sahipliği yapıyor. Ünal Cimit'in seramik ve heykellerinden oluşan sergi 7-29 Aralık 1999 tarihleri arasında izlenebilecek. Seramik ve heykelin farklı tatları olduğunu belirten sanatçı, seramik üretimini ‘‘uzay ve insan beyninin alçılanmaları’’ olarak tanımlarken, heykellerini ‘‘sevi çiçekleri’’ olarak yorumluyor. Ünal Cimit 1993 yılında aramızdan ayrılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!