Ne ararsan bende var

Güncelleme Tarihi:

Ne ararsan bende var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kendilerinden çok büyük erkeklerde genç kadınların ilgisini çeken ne olabilir?

Genç kadınların kendilerinden yaşça büyük erkeklere ilgi duyması bir trend olayı olarak da adlandırılabilir. Bu durum, zaman zaman ortaya çıkan örnekleriyle birkaç yılda bir nüksetmekte ve genç erkekleri bunalıma sürüklemektedir. ‘‘Bu kız bende olmayan neyi buldu bu adamda’’ diye hayıflanan genç erkekler için bir iyilik edelim ve cevapları hemen sıralayalım: Senelerin getirdiği hayat tecrübesi ve deneyim, aşırı anlayışlı olma durumu, genç kızların en çok önem verdikleri sahiplenilme ve korunma duygusu ve tabii ki yıllarca çalışılarak kazanılmış paralar.

Kadınların erkekler konusundaki tercihleri bir genellemeye tabi tutulursa, genç kadınlar kategorisinde kendilerinden yaşça bir hayli büyük erkeklerin baskın çıktığı görülür. Bunun sebepleri hep merak edilmiş ve araştırılmış olmasına rağmen, hálá kesin bir sonuç bulunamadı.

Bu konuda dünya basınına düşen son bomba 29 yaşındaki Catherine Zeta-Jones ve 60'ına merdiven dayamış Michael Douglas oldu. Bu genç ve çok güzel kadının Michael Douglas gibi artık yakışıklılığının yerinde yeller esen ama hálá çok meşhur ve zengin bir adamla birlikte olması ve hatta nişanlanması, birçok insanı hayretler içinde bıraktı. Catherine, her zaman kendinden yaşça büyük erkeklerle birlikte olduğunu ve akranlarının kendisine hiçbir şey ifade etmediğini söyleyedursun, bu duruma hiç şaşırmayıp, bir de üstüne çok sevinen bir kesim varsa, o da ‘‘yaşı geçkin erkekler’’ grubudur.

Dünyada bu konuda patlatılan ilk bomba ise Woody Allen'ın kendinden 35 yaş küçük üvey kızı ile birlikte olması ve bu uğurda karısı Mia Farrow'u boşaması oldu. Neredeyse tüm ülkelerin magazin basınını uzun süre meşgul eden bu olay, yaşlı erkek-genç kadın devrinin de başlangıcı oldu. Onu takip eden zamanda, dünyaca ünlü tenor Luciano Pavarotti de karısını boşayıp kendinden bir hayli küçük sekreteri Nicoletta Mantovani ile birlikte oldu. 63 yaşındaki Luciano ile 29 yaşındaki genç sevgilisi, aşklarını önce gözlerden uzakta yaşamak istedilerse de acar muhabirlerden kaçamadılar.

Bir zamanların efsane rock grubu Rolling Stones'un gitaristi Bill Wyman, yıllar önce, daha müzik piyasasının içine yeni girmiş olan Mandy Smith'i görüp beğendi ve hemen boşanma işlemlerini başlattı. Onlar hálá birlikteler ve mutluluktan uçuyorlar.

31 yaşındaki Uzakdoğulu zengin işkadını Wendy Deng de Amerikalı medya milyarderi Rupert Murdoch ile geçtiğimiz aylarda muhteşem bir törenle evlendi. Tek sorun, Rupert'in 80'li yaşlarını sürmekte olması, ama bu durum çifti hiç etkilememiş gibi duruyor.

Çapkın Türk'lerin genç kadınları

Ülkemizde ise bu durumun örnekleri çok fazla olmamakla birlikte, yeni yetişen genç kesimin kızları, kendilerinden bir hayli büyük erkeklere meraklı olduklarını artık gizlemiyorlar. Gerçekten onların hayat tecrübesi ve bilgisi bu kızları cezbediyor ve yaşlı erkekler de bu durumdan faydalanıp çiçekten çiçeğe konuyorlar. Bu olay, her iki tarafın da yararına oluyor. Çünkü erkekler genç sevgilileriyle gençliklerine gençlik , kadınlar da tecrübelerine tecrübe katıyor.

Bu konuda ülkemizde en son mikroskop altına alınan çift ise yılların deneyimli oyuncusu 60 yaşındaki Halit Akçatepe ve genç meslektaşı 22 yaşındaki Rezzan Sarıçam arasında yaşandı. Aralarındaki büyük yaş farkına rağmen çok mutlu olduklarını her fırsatta sergileyen ve geçtiğimiz günlerde evlenen çift, adeta ‘‘Yaşın ne önemi var, mühim olan anlaşmak’’ diyor.

Yılların kurt çapkını Hıncal Uluç da dönem dönem birlikte olduğu ve kameralara yakalandığı genç kızlarla mutluluk tabloları çiziyor. Bu genç kızlar da her fırsatta Hıncal ağabeylerine teşekkür etmeyi unutmuyorlar.

Ülkemizde bu konudaki ilklerden biri de sinemaya başladığı yıllarda elinden tutup, onu yetiştiren Rüçhan Adlı'yla senelerce birlikte olan Türkan Şoray. Uzunca bir dönem Sümbül Sokak'taki meşhur evlerinde birlikte yaşayan ikiliden Rüçhan Adlı, sevgilisi için karısını terk etmeyi bile göze almıştı.

Türkiye'de İSKİ deyince akla kim gelir? Tabii ki Ergun Göknel ve onun olaylı aşk yaşamı. Göknel beş yıllık hapis hayatını sona erdirdikten beş gün sonra da onu bu zor günlerde yalnız bırakmayan genç sevgilisi eski hostes Fatma Müjgan Doğan'la evlendi.

Bu arada ünlü udi şarkıcı Coşkun Sabah da kendinden 21 yaş küçük manken Ceyda Okay ile evlenerek, gençliğine gençlik kattı ve hatta geçen aylarda Roza adında güzel bir kız çocuğu babası oldu. 1995'te katıldığı Star TV'nin güzellik yarışmasında ikinci seçilen Okay, bu dönemde Sabah ile tanışmış ve birbirlerine aşık olmuşlardı. Onun genç eşini ve mutluluklarını birçok meslektaşı gıptayla izledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!