GeriMucize Lezzetler Vişne Dolgulu Kurabiye
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişne Dolgulu Kurabiye

Vişne Dolgulu Kurabiye

.

Vişne Dolgulu Kurabiye| Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Vişne Dolgulu Kurabiye var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Hamur için;

 130 gram tereyağı
 1 su bardağı şeker
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 adet yumurta

Dolgusu için;

 250 gr vişne
 Yarım su bardağı şeker
 1 çay bardağı mısır nişastası
 1 çay bardağı file fındık
 Yarım çay bardağı vişne suyu (opsiyonel)

Üzeri için;

 1 kahve fincanı pudra şekeri

Yapılışı:

1- Vişneler şeker, mısır nişastası ve file fındıkla birlikte Arçelik Ankastre Ocak’ta yoğunlaştırılır.
2- Un ve tereyağını birlikte Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’e konur. Şeker, yumurta, kabartma tozu ve vanilya da hamura iyice karıştırılır.
3- Hamur pürüzsüzleşince streç filme sararak buzdolabında 30 dakika bekletilir.
4- Hamuru çıkarıp avuç içi büyüklüğünde yuvarlak toplar yapılır.
5- Hamurun ortasına vişne dolgudan bir kaşık koyulur ve bohça şeklinde yuvarlayarak tepsiye aralıklarla yerleştirilir.
6- Üzeri fazla renk almadan önceden 160 derece ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 15-20 dakika pişirin ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edilir.

Sponsorlu içerik

Yorumları Göster
Yorumları Gizle