Ekşi-Tatlı Aşkına: Limonlu Barlar

Güncelleme Tarihi:

Ekşi-Tatlı Aşkına: Limonlu Barlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2019 17:11

Limonlu tarifler çoğumuzun vazgeçilmezi ama bu tarif bambaşka! Kıtır kıtır taban üzerinde yumuşacık limonlu krema... İşte görüntüsüyle bile ağız sulandırmaya yeten limonlu bar tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler:

•2 su bardağı un
•Yarım su bardağı şeker
•1/4 çay kaşığı tuz
•1 su bardağı tuzlu tereyağı

Dolgu için;

•1 buçuk su bardağı şeker
•2 yemek kaşığı un
•4 adet yumurta
•5 adet limon

Üzeri için;

•Pudra şekeri

Tarif:

1-Tereyağını küçük küçük küp halinde kesin.
2-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde un, şeker ve tuzu karıştırın.
3-Üzerine tereyağını ekleyip karıştırın.
4-Hazırladığınız karışımı küçük kare fırın kabına doldurup bastırın.
5-Oluşturduğunuz tabanı Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede 20 dakika pişirin.
6-Dolgu için şekeri ve unu Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde karıştırın.
7-Üzerine yumurtaları kırın ve çırpmaya başlayın.
8-Önce 5 adet limonun kabuğunu karışımın içine rendeleyin.
9-Ardından limonların suyunu sıkıp dolguya ekleyin.
10-Hazırladığınız karışımı pişen tabanın üzerine ekleyip Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede 15 dakika pişirin.
11-Pişen limonlu barı Arçelik No Frost Buzdolabı’nda yaklaşık 2 saat soğumaya bırakın.
12-Dinlendikten sonra üzerine pudra şekeri serpin ve tatlınızı kare kare kesip servis edin.
13-Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi’yle hazırladığınız kahve limonlu barlarınızı servis edebilirsiniz.
14-Afiyet olsun!

 

Sponsorlu içerik

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!