Sıcaksavar: Karpuzlu, Şeftalili, Orman Meyveli ve Mangolu Sorbe

Güncelleme Tarihi:

Sıcaksavar: Karpuzlu, Şeftalili, Orman Meyveli ve Mangolu Sorbe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 11:26

Siz de yazın sıcak havasından şikayetçi olanlardan mısınız? Eğer öyleyseniz bu tariflerimiz tam da size göre! O, dondurmanın hem en yakın arkadaşı hem de meyvelerin en serinletici halini alan bir tatlı. Sorbeler, yaz aylarında içimizi ferahlatarak bunaltıcı sıcakların önüne geçmeyi başarıyor. Püf noktalarını da öğrendikten sonra kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız enfes sorbe tarifleri...

Haberin Devamı

1. Yazın Vazgeçilmezi: Karpuzlu Sorbe

Malzemeler:

 1,5 kilo karpuz
 Yarım limonun suyu
 2 yemek kaşığı bal

Tarif:

1. Karpuzun çekirdekleri ayıklayın ve dilimleyin.
2. Tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
3. Derin bir kaba aldığınız sorbe malzemelerini, pürüzsüz bir kıvam alana dek Arçelik Eternity Rose Gold El Blender’dan geçirin.
4. Karışımı plastik geniş bir kaba koyup kapağını kapatın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın Derin Dondurucu bölümüne koyun.
5. 4-5 saat sonra çıkarın ve Arçelik Eternity Rose Gold Mikser yardımıyla çırpın.
6. İkişer saat aralıklarla aynı işlemi iki kez daha tekrarlayın.
7. 1 saat daha dinlendirdikten sonra soğuk soğuk servis yapın. Buz gibi, afiyet olsun!

2. Yazın En Sevileni: Şeftalili Sorbe

Sıcaksavar: Karpuzlu, Şeftalili, Orman Meyveli ve Mangolu Sorbe

Malzemeler:

Haberin Devamı

 1 kilo şeftali
 Yarım su bardağı şeker
 Yarım su bardağı su
 2 yemek kaşığı limon suyu

Tarif:

1. Küçük bir tencereyi Arçelik Ankastre Ocak’a alın, şeker ve suyu ekleyip kaynatın.
2. Şeftalileri soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve doğrayın.
3. Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’ya şeftaliler, şekerli suyu ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
4. Karışımı süzgeçten geçirerek bir kaba dökün ve dondurucuda soğutun.
5. Şeftalili sorbet katılaştığında Arçelik Eternity Rose Gold Mikser yardımıyla çırpın.
6. İkişer saat aralıkla aynı işlemi iki kez daha tekrarlayın.
7. 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirdikten sonra şeftali dilimleri eşliğinde afiyetle yiyin!

3. Yedikçe Yenir: Orman Meyveli Sorbe 

Sıcaksavar: Karpuzlu, Şeftalili, Orman Meyveli ve Mangolu Sorbe

Malzemeler:

 1 su bardağı böğürtlen
 1 su bardağı frambuaz
 1 su bardağı yaban mersini
 200 gram şeker
 Yarım su bardağı su
 1 çubuk tarçın
 1 yumurtanın beyazı

Tarif:

1. Suyu, şekeri ve tarçın çubuğunu Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynatın.
2. Kaynadıktan sonra tarçın çubuğunu çıkarın.
3. Tüm meyveleri Arçelik B-Fit Power Blender’a ekleyin ve üzerine hazırladığınız tarçınlı suyu ilave ederek meyveler pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
4. Yumurta beyazını Arçelik El Blender’ıyla çırptıktan sonra meyvelere ekleyerek tekrar çırpın.
5. Hazırladığınız karışımı büyük bir plastik kaba boşaltın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın Derin Dondurucu bölümüne koyun.
6. Karışım katılaştığında dondurucudan çıkarın ve Arçelik Eternity Rose Gold Mikser yardımıyla çırpın.
7. İkişer saat aralıkla aynı işlemi iki kez daha tekrarlamayı unutmayın!
8. 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Haberin Devamı

4. Meyvelerin Kraliçesi: Mangolu Sorbe

Sıcaksavar: Karpuzlu, Şeftalili, Orman Meyveli ve Mangolu Sorbe

Malzemeler:

 375 gram pudra şekeri
 ¾ su bardağı misket limonu suyu
 6 adet taze mango

Tarif:

1. Mangoları soyun ve etli kısımlarını kazıyıp büyük bir kaba alın.
2. Bir tencereye pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve suyu ekleyerek Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynatın.
3. Kaynama noktasına gelince kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
4. Üzerine çıkan köpüğü alın ve hazırladığınız sıvıyı soğumaya bırakın.
5. Soğumuş sıvıyı ve mango parçalarını pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar Arçelik B-fit Power Blender’dan geçirin.
6. Elde ettiğiniz karışımı plastik bir geniş kaba koyup kapatığını kapatın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın Derin Dondurucu bölümüne yerleştirin.
7. Karışım katılaşana dek 3-4 saat dondurun.
8. 3-4 saat sonunda dondurucudan çıkarın ve bir çatal yardımıyla karışımı ezin daha sonra Arçelik Eternity Rose Gold Mikser ile bir müddet çırpın.
9. İkişer saat aralıkla aynı işlemi iki kez daha tekrarlayın.
10. 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik

BAKMADAN GEÇME!