Güncelleme Tarihi:
1. Yazın Vazgeçilmezi: Karpuzlu Sorbe
Malzemeler:
• 1,5 kilo karpuz
• Yarım limonun suyu
• 2 yemek kaşığı bal
Tarif:
1. Karpuzun çekirdekleri ayıklayın ve dilimleyin.
2. Tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
3. Derin bir kaba aldığınız sorbe malzemelerini, pürüzsüz bir kıvam alana dek Arçelik Eternity Rose Gold El Blender’dan geçirin.
4. Karışımı plastik geniş bir kaba koyup kapağını kapatın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın Derin Dondurucu bölümüne koyun.
5. 4-5 saat sonra çıkarın ve Arçelik Eternity Rose Gold Mikser yardımıyla çırpın.
6. İkişer saat aralıklarla aynı işlemi iki kez daha tekrarlayın.
7. 1 saat daha dinlendirdikten sonra soğuk soğuk servis yapın. Buz gibi, afiyet olsun!
2. Yazın En Sevileni: Şeftalili Sorbe
Malzemeler:
• 1 kilo şeftali
• Yarım su bardağı şeker
• Yarım su bardağı su
• 2 yemek kaşığı limon suyu
Tarif:
1. Küçük bir tencereyi Arçelik Ankastre Ocak’a alın, şeker ve suyu ekleyip kaynatın.
2. Şeftalileri soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve doğrayın.
3. Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’ya şeftaliler, şekerli suyu ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
4. Karışımı süzgeçten geçirerek bir kaba dökün ve dondurucuda soğutun.
5. Şeftalili sorbet katılaştığında Arçelik Eternity Rose Gold Mikser yardımıyla çırpın.
6. İkişer saat aralıkla aynı işlemi iki kez daha tekrarlayın.
7. 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirdikten sonra şeftali dilimleri eşliğinde afiyetle yiyin!
3. Yedikçe Yenir: Orman Meyveli Sorbe
Malzemeler:
• 1 su bardağı böğürtlen
• 1 su bardağı frambuaz
• 1 su bardağı yaban mersini
• 200 gram şeker
• Yarım su bardağı su
• 1 çubuk tarçın
• 1 yumurtanın beyazı
Tarif:
1. Suyu, şekeri ve tarçın çubuğunu Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynatın.
2. Kaynadıktan sonra tarçın çubuğunu çıkarın.
3. Tüm meyveleri Arçelik B-Fit Power Blender’a ekleyin ve üzerine hazırladığınız tarçınlı suyu ilave ederek meyveler pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
4. Yumurta beyazını Arçelik El Blender’ıyla çırptıktan sonra meyvelere ekleyerek tekrar çırpın.
5. Hazırladığınız karışımı büyük bir plastik kaba boşaltın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın Derin Dondurucu bölümüne koyun.
6. Karışım katılaştığında dondurucudan çıkarın ve Arçelik Eternity Rose Gold Mikser yardımıyla çırpın.
7. İkişer saat aralıkla aynı işlemi iki kez daha tekrarlamayı unutmayın!
8. 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!
4. Meyvelerin Kraliçesi: Mangolu Sorbe
Malzemeler:
• 375 gram pudra şekeri
• ¾ su bardağı misket limonu suyu
• 6 adet taze mango
Tarif:
1. Mangoları soyun ve etli kısımlarını kazıyıp büyük bir kaba alın.
2. Bir tencereye pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve suyu ekleyerek Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynatın.
3. Kaynama noktasına gelince kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
4. Üzerine çıkan köpüğü alın ve hazırladığınız sıvıyı soğumaya bırakın.
5. Soğumuş sıvıyı ve mango parçalarını pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar Arçelik B-fit Power Blender’dan geçirin.
6. Elde ettiğiniz karışımı plastik bir geniş kaba koyup kapatığını kapatın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın Derin Dondurucu bölümüne yerleştirin.
7. Karışım katılaşana dek 3-4 saat dondurun.
8. 3-4 saat sonunda dondurucudan çıkarın ve bir çatal yardımıyla karışımı ezin daha sonra Arçelik Eternity Rose Gold Mikser ile bir müddet çırpın.
9. İkişer saat aralıkla aynı işlemi iki kez daha tekrarlayın.
10. 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik