Güncelleme Tarihi:
1- Bademli ve Üzümlü Kurabiye
Malzemeler:
• 1 çay bardağı çiğ badem
• 1 çay bardağı çiğ fındık
• 1 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
• 1 yemek kaşığı çekirdeksiz siyah kuru üzüm
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 su bardağı yulaf ezmesi
• 2 adet muz
• 1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
Tarif:
1- Bir tavaya, badem, fındık, yulaf ezmesi ve ay çekirdeği içini ekleyip 10 dakika boyunca ara ara karıştırarak malzemeleri Arçelik Ankastre Ocak’ta
2- Ardından üzüm ve tarçını ekleyerek ocağın altını kapatın.
3- Geniş bir kapta muzları çatalla ezin.
4- Üzerine kavrulan malzemeleri ve fıstık ezmesini ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın.
5- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
6- Kurabiye harcından birer yemek kaşığı dolusu alın ve tepsiye pay edin. Üzerlerini hafifçe bastırın.
7- Önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede 15 dakika boyunca pişirin.
Afiyet olsun!
2- Muzlu Yulaflı Kurabiye
Malzemeler:
• 1 su bardağı yulaf ezmesi
• Yarım su bardağı yulaf (yulaf kepeği yapılacak)
• 2 adet olgunlaşmış muz
• 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 1 yemek kaşığı bal
• 1 tatlı kaşığı tarçın
Tarif:
1- Yarım su bardağı yulafı Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’ya alıp kepek gibi incecik olana kadar çekin.
2- 2 adet olgunlaşmış muzu da çatalla iyice ezin.
3- Büyükçe bir kasede 1 su bardağı yulaf ezmesini, kepek haline getirdiğiniz yulafları, muzu, Hindistan cevizi yağını, balı ve tarçını ekleyip Arçelik Eternity Rose Gold Mikser ile iyice karıştırın.
4- Bir yemek kaşığı kullanarak kurabiyelere şekil verip yağlı kağıt serili Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
5- 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
3- Maş Fasulyeli Fındıklı Kurabiye
Malzemeler:
• 2 su bardağı maş fasulyesi
• 1 su bardağı çiğ fındık
• 1 su bardağı yoğurt
• 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 1 tatlı kaşığı karbonat
• 1 tatlı kaşığı vanilya
Tarif:
1- Maş fasulyelerini 150 derece Arçelik Ankastre Fırın’da 20 dakika fırınlayın.
2- Fırından aldığınız maş fasulyeleri soğuyunca Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’ya alıp un haline gelene kadar çekin.
3- Çiğ fındıkları da aynı şekilde Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’ya alıp toz haline gelene kadar çekin.
4- Tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırın.
5- Elinizle bir parça koparıp yuvarlayıp bastırarak şekil verin. Tüm hamur için aynı işlemi tekrarlayın.
6- Yağlı kağıt serili Arçelik Ankastre Fırın’da 170 derecede rengi dönene kadar pişirin.
Afiyet olsun!