Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 2 adet şeftali
• 1 adet mozarella peyniri
• 50 g ceviz
• 1 demet roka
• 1 demet fesleğen
• Birkaç yaprak akdeniz yeşilliği
• 100 ml nar ekşisi
• Kızarmış ekmek küpleri
Salata sosu;
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı balsamik sirke
• 1 tatlı kaşığı bal
• 1 tatlı kaşığı hardal
• 1 diş sarımsak püresi
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
1- Şeftaliler ortadan keserek ikiye ayırılır ve çekirdekleri çıkartılır. Arçelik Ankastre Ocak’ta tavada dağılmadan yumuşayacak şekilde pişirilir.
2- Salata sosunun tüm malzemeleri bir kasede birleştirilip karıştırılır.
3- Roka ve fesleğenler irice doğranır. Salata tabağının içine alınır.
4- Izgara şeftali dilimleri, cevizi ve nar ekşisini dökülür.
5- Kızarmış ekmek küpleri serpiştirilir. Mozarella peyniri bütün olarak rokaların üzerine koyulur.
6- Ardından hazırlanan salata sosu da ilave edilir.
7- Afiyet olsun.