Panzarella Salatası

Güncelleme Tarihi:

Panzarella Salatası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 11:04

.

Haberin Devamı

Malzemeler:

 2 adet şeftali
 1 adet mozarella peyniri
 50 g ceviz
 1 demet roka
 1 demet fesleğen
 Birkaç yaprak akdeniz yeşilliği
 100 ml nar ekşisi
 Kızarmış ekmek küpleri

Salata sosu;

 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 yemek kaşığı balsamik sirke
 1 tatlı kaşığı bal
 1 tatlı kaşığı hardal
 1 diş sarımsak püresi
 1 çay kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

1- Şeftaliler ortadan keserek ikiye ayırılır ve çekirdekleri çıkartılır. Arçelik Ankastre Ocak’ta tavada dağılmadan yumuşayacak şekilde pişirilir.
2- Salata sosunun tüm malzemeleri bir kasede birleştirilip karıştırılır.
3- Roka ve fesleğenler irice doğranır. Salata tabağının içine alınır.
4- Izgara şeftali dilimleri, cevizi ve nar ekşisini dökülür.
5- Kızarmış ekmek küpleri serpiştirilir. Mozarella peyniri bütün olarak rokaların üzerine koyulur.
6- Ardından hazırlanan salata sosu da ilave edilir.
7- Afiyet olsun.

Sponsorlu içerik

BAKMADAN GEÇME!