Güncelleme Tarihi:
1- Yumuşacık Lezzet: Tavuk Şiş
Malzemeler:
• 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
• 1 tane büyük soğan
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 3 diş sarımsak
• 2 su bardağı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
• Kimyon
• Toz kırmızı biber
• Kurutulmuş kekik
Arası için;
• 1 adet kırmızı kapya biber
• 1 adet sarı kapya biber
• 1 adet kabak
• Tuz
• Karabiber
• Zeytinyağı
Tarif:
1- Büyük derin bir kabın içerisine kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini alın. Zeytinyağı, yoğurt, soğan, rendelenmiş sarımsakları, tuz ve baharatları ilave ederek elinizle iyice harmanlayın.
2- Tavukların üzerine streç film çekip 1-2 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda bekletin.
3- Sebzeleri orta kalınlıkta ve boyutta doğrayıp; tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayın.
4- Kullanacağınız şişlere sebzeleri ve tavukları dilediğiniz gibi geçirin.
5- Hazırladığınız şişleri Arçelik Profesyonel Izgara ve Tost Makinesi’ne yerleştirin.
6- Belirli aralıklarla yönlerini değiştirmeyi unutmayın.
7- İyice kızarana kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin.
8- Lop lop et, afiyet olsun!
2- Rengarenk Lezzet: Hellim Peynirli Sebze Şiş
Malzemeler:
• 4 dilim Hellim peyniri
• 1 adet havuç
• 2 adet domates
• 1 adet kabak
• 1 adet soğan
• Taze biberiye
• Tuz
• Karabiber
Tarif:
1- Hellim peynirlerini bir parmak kalınlığında olacak şekilde kesin.
2- Soğanları, havuçları ve kabakları Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı ile doğrayın.
3- Kullanacağınız çöp şişe doğradığınız malzemeleri saplayın.
4- Çöp şişin orta kısmına domatesi saplayın ardından aynı işlemi tekrarlayın.
5- Çöp şişleri Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede, Hellim peynirler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
3- Çocukluk Aşkı: Köfte Şiş
Malzemeler:
• 700 gram az yağlı dana kıyma
• 1 tane yumurta
• 1 orta boy kuru soğan
• 1 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı galeta unu
• ¼ demet maydanoz
• Tuz
• Karabiber
Tarif:
1- Kuru soğan ve sarımsağı rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
2- Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.
3- Geniş bir kaba kıymayı alın ve rendelenmiş kuru soğan ve sarımsağı ilave edin.
4- Üzerine yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi de ekleyin.
5- Tüm malzemeler iyice birbirine karışana dek yoğurun.
6- Köfte karışımını kapalı bir kaba alın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nda biraz bekletin.
7- Dinlenen köfte harcından suya batırdığınız elinizle minik parçalar kopartıp avuç içinizde misket şekline getirin.
8- Hazırladığınız misket köfteleri şişe geçirerek yağlı kağıt serili Arçelik Ankastre Fırın tepsisine yerleştirin.
9- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteler tamamen kızarıncaya dek pişirin.
10- Pişen köfteleri spagetti eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun!