GeriMucize Lezzetler Kremalı Çilekli Milföy Tatlısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı Çilekli Milföy Tatlısı

Kremalı Çilekli Milföy Tatlısı

.

Kremalı Çilekli Milföy Tatlısı | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Kremalı Çilekli Milföy Tatlısı var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Malzemeler:

 6 adet milföy

Kreması için;

 3 su bardağı süt
 1 çay bardağı toz şeker
 1 adet yumurta sarısı
 2 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı nişasta
 1 paket vanilya
 1 yemek kaşığı tereyağı

İç malzeme;

 Çilek

Üzeri için;

 Pudra şekeri

Yapılışı:

1. Milföyler yan yana koyulur ve merdane yardımıyla biraz açılır.
2. Yağlı kağıt serilmiş Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizilir. Çok kabarmamaları için bıçak yardımıyla birkaç yerinden delinir.
3. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından alınır soğumaya bırakılır.
4. Kreması için; süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye ekleyip karıştırarak Arçelik Ankastre Ocak’ta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
5. Ocaktan alınıp içerisine vanilya ve tereyağı eklenir, tereyağı eriyene kadar karıştırılır, çırpılır.
6. Milföyler boylamasına 2 ye kesilir.
7. Servis tabağına 1 parça alınır üzerine krema dökülür, çilekler yerleştirilir. 2. Parçayı üzerine kapatılır ve tekrar krema ve çilek eklenir. Milföyler bitene kadar yapılır.
8. Üzerine pudra şekeri serpilir.

 

 Sponsorlu içerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle