Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 400 gram kuşbaşı et
• 200 gram arpacık soğan
• 1 adet patlıcan
• 6 diş sarımsak
• 6 tane kuru kayısı
• 3 yemek kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı tane karabiber
• 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
1. Kuşbaşı doğranmış etler kızdırılmış tencereye alınır orta ateşte Arçelik Ankastre Ocak’ta karıştırılarak mühürlenir. Tereyağı eklenir.
2. Sarımsak ve soğanlar eklenir 1-2 dakika sotelenmeye devam edilir. Tencere ocaktan alınır.
3. Bir kasede domates salçası, 1 su bardağı su, tuz, karabiber, pul biber karıştırılır.
4. Ocaktan alınan tencere içerisine küp küp doğranmış patlıcan, kuru kayısı ve hazırlanan sos eklenir.
5. Güveç kaplarına karışım dağıtılır. Üzerlerine birer parça tereyağı koyulur.
6. Fırın tepsisine alınan güveç kaplarının üzeri pişirme kağıdıyla iyice kaplanır.
7. 200 derece Arçelik Ankastre Fırın’da 20 dakika pişirin.