Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 4 orta boy patates
• 3 orta boy tatlı patates
• 3 orta boy pancar
• 2 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
• Karabiber
• 1 yemek kaşığı kekik
• 1 yemek kaşığı kuru biberiye
• Kimyon
• Üzeri için; dereotu
Tarif:
1- Öncelikle patatesler ve pancarlar hariç tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
2- Patateslere ve pancarlara tabanından ayrılmayacak şekilde enlemesine kesikler atın.
3- Kesiklerin arasına iyice dağılacak şekilde hazırladığınız baharatlı karışımı sebzelerin her yerine eşit miktarda dökün.
4- Önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 200 derecede sebzeler kızarana kadar pişirin.
5- Fırından çıkarttığınız sebzelerinizin üzerine iri kıyılmış dere otlarını serperek servise hazır hale getirin.
6- Afiyet olsun!