Fırında Levrek

Güncelleme Tarihi:

Fırında Levrek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 10:11

.

Haberin Devamı

Malzemeler:

2 adet orta boy Levrek
2 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
3 diş sarımsak
Defne yaprağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

1. Dilim dilim doğranmış soğan, küp küp doğranmış patates, havuç ve sarımsak derin bir kaseye alınır.
2. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirilir güzelce harmanlanır.
3. Balıklar uygun boyutta bir fırın kabına yatırılır.
4. Kalan yağı üzerlerine gezdirilir, tuz ve karabiber serpip elle ovarak her yana bulaşması sağlanır.
5. Defne yaprakları balıkların içine yerleştirilir.
6. Sebzeler balıkların kenarlarına koyulur.
7. Tepsi 190 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’a verilir, patatesler ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!