Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• Güllaç malzemeleri;
• 4 adet güllaç yaprağı
Şerbeti için;
• 1 litre süt
• 150 gram toz şeker
• 5 yemek kaşığı gül suyu
Arası için;
• 15 – 20 adet çilek
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• Üzeri için;
• Toz Antep Fıstığı
• Çilek
Yapılışı:
1. Bir sos tenceresinde süt, şeker ve gül suyu, şeker eriyene kadar Arçelik Ankastre Ocak’ta ısıtılır ve ılımaya bırakılır.
2. Küp küp doğranmış çilekler, bir tavada üzerine bir yemek kaşığı şeker koyup şeker eriyene kadar karıştırılır ve kenara alınır.
3. Güllaç yaprakları parçalanarak ılıtılan sütlü karışıma batırarak yumuşatılır.
4. Kupların tabanına yumuşayan güllaç yapraklarından yerleştirilir.
5. Üzerine şekerli çileklerden koyulur, onun da üzerine yeniden bir parça güllaç koyulur ve son olarak çilek ve toz antep fıstığı ile süsleyip servis edilir.