Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Badem ve incir karışımı için;
• 4 adet doğranmış incir
• 1 çay bardağı su
• 2 yemek kaşığı şeker
• Yarım su bardağı badem unu
• Çeyrek su bardağı pudra şekeri
Kek için;
• 2 su bardağı un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım su bardağından biraz fazla süt
• 1 yemek kaşığı vanilya
• 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
• 1,5 su bardağı şeker
• 4 yumurta
Beyaz çikolata ganajı için;
• Yarım su bardağı şekerli süt
• Yarım su bardağı beyaz çikolata parçaları
• Dekor için 4 adet incir
Tarif:
1- Derin bir kabın içinde incir, pudra şekeri, şeker, su, badem ununu iyice birbirine karışana kadar karıştırın. Bir kenarda beklemeye bırakın.
2- Arçelik Ankastre Fırın’ı 250 derecede ısıtmaya başlayın.
3- Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu birleştirin.
4- Başka bir kapta süt ve vanilyayı karıştırın.
5- Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’te tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar birer birer yumurtaları ekleyerek çırpın.
6- Unun yarısını tereyağlı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Süt ve vanilyayı da ekleyip birleşene kadar karıştırın. Kalan unu aynı karışıma ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin.
7- İlk olarak yaptığınız incir badem karışımını kek karışımının ortasına ekleyin ve hamuru yavaşça katlayın.
8- Kek hamurunu yağladığınız somun bir fırın tepsisine alın ve Arçelik Ankastre Fırın’da 80-90 dakika kadar pişirin. Kekiniz fırından çıkarttığınızda altın rengine çalmalı.
9- Fırından aldığınız kekin kenarlarını bir bıçak yardımıyla tepsiden ayırın fakat parçalanmaması için çıkartmadan önce 10 dakika kadar tepsi içinde soğutmayı unutmayın.
10- Pastayı soğuduktan sonra tepsiden çıkartıp bir tel üzerine alın.
11- Bu arada beyaz çikolata parçalarını Arçelik Ankastre Ocak’ta orta ateşte şekerli sütün içinde eritin ve ganajınızı hazırlayın.
12- Hazırladığınız ganajı kekin üzerine dökün. Dekorasyon için ayırdığınız 4 adet inciri ortadan ayırarak kekinizin üzerine koyun.
13- Kekiniz beş çayınızın yıldızı olmaya hazır, afiyet olsun!