Güncelleme Tarihi:
Malzemeler;
Tabanı için;
• 100 gram soğuk tereyağı (küp küp doğranmış)
• 100 gram un
• 50 gram toz şeker
• 25 gram mısır nişastası
• 25 gram badem unu
• 2 yumurta sarısı
Tart kreması için;
• 200 ml süt
• 15 gram şeker
• ½ çorba kaşığı vanilya
• 35 gram şeker
• 30 gram yumurta sarısı
• 10 gram un
• 20 gram badem unu
Üzeri için;
• 4-5 adet şeftali
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay kaşığı tarçın
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 çay bardağı file badem
Yapılışı:
Hamuru;
1- Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı'nın içine tereyağını, unu, mısır ununu, toz şekeri ve bademleri koyup makineyi çalıştırın.
2- Yumurta sarılarını ekleyip makineyi tekrar çalıştırın ve karışımın hamur haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.
3- Hamuru yuvarlak bir şekilde yoğurun, üstüne streç film sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı’na koyun.
4- Hamuru tart kalıbına yerleştirin.
5- Çatal kullanarak hamurun üzerinde delikler açın.
6- Arçelik Ankastre Fırın'ı 170 derecede ısıtın.
7- Hamurun üzerine pişirme kağıdı serin, üzerine ağırlık olarak nohut koyun.
8- 10-12 dakika pişirin.
9- Üzerindeki ağırlığı ve kağıdı alıp 3-4 dakika daha pişirin.
10- Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
11- Kreması için; süt, 10 gram şeker ve vanilyayı bir tencereye koyun ve Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynatın.
12- Başka bir kapta yumurta sarılarını, 25 gram şekeri, unu, mısır ununu karıştırın.
13- Sıcak süt karışımının 1/3 ini yumurtalı karışıma ekleyin ve sürekli karıştırın.
14- Yumurtalı karışımı, sütlü karışımla birlikte tencereye koyun ve pişirmeye devam edin, bu sırada sürekli karıştırın.
15- Kremayı bir kaba koyun, üstüne streç film sarın sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
16- Üzeri için bir kasede doğranmış şeftali, toz şeker, nişasta, tarçını karıştırın.
17- Soğuyan tartın üstüne kremayı dökün. Üzerine de şeftalileri dizin.
18- Arçelik Ankastre Fırın’ın alt rafında 170 derecede kızarana kadar pişirin.