Fırında Parmesanlı Balkabağı Cipsi

Güncelleme Tarihi:

Fırında Parmesanlı Balkabağı Cipsi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 16:15

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Fırında Parmesanlı Balkabağı Cipsi var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Haberin Devamı

Muhallebi katmanı;

  • 1 litre süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya

 Kıtır katman;

  • 3/4 bardak parçalanmış ceviz
  • 3/4 4 bardak parçalanmış tam buğday bisküvi

 Tarif:

  • Doğranmış kabaklar ocakta haşlanır, Arçelik Rose Gold Eternity El Blenderıyla  üstünden geçilir püre yapılır.
  • Tarçın, esmer şeker, zencefil, ve krema eklenir. Karıştırılır, soğumaya bırakılır.
  • Arçelik Ankastre Ocak’a  muhallebi malzemeleri alınır. 1 litre süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısı eklenir ve iyice karıştırılır. Muhallebi hazır.
  • Ardından ceviz ve bisküviler Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ‘da çekilir.
  • Bardağa önce bir iki yemek kaşığı cevizli karışım sonra balkabağı sonra muhallebi dökülür, işlem tekrarlanır.
  • Afiyet olsun!

 Sponsorlu içerik

BAKMADAN GEÇME!