Medyadan MAGAZİN

Güncelleme Tarihi:

Medyadan MAGAZİN
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2005 22:18

Hande Ataizi gövde gösterisi yapmış – İzmir’in başarısı diyor haber, güzeller hep İzmir’den çıkıyormuş da – Ali Atıf Bir şovmen Mehmet Ali Erbil’i ‘her şeyin altından çıkmakla’ ve sululukla suçluyor – Balkona üstsüz çıkan mankeni tabii ki kaçırmamışlar – Fatih Tekke’ye övgüler yağdırmış FİFA – Pardon, Daum 25 milyon kişisin NESİYLE oynamış, anlamadım – Hürriyet’ten bir hizmet daha, sevişirken nasıl sesler çıkarmalı – Gizli reklam yasak, açık açık yapınca bi’şey olmaz – Mesut Yar’ı severdim, Yataş reklamını yazınca daha çok sevdim – Atalarımız Jennifer Lopez’in kalp krizi geçirmeyeceğini nasıl bildi... vs

GÖVDE GÖSTERİSİ

Hande Ataizi, sekiz yaş küçük sevgilisinin terk ettiği iddialarını yalanlamak ister gibi, Mete İncekara ile elele Anjelik Bar’a gitmiş. Başlık ‘Gövde gösterisi’ diyor.

Fotoğrafa bakıyorum, Hane Ataizi’nin üstünde her zamanki gibi, ha var ha yok bir mini etek, belli ki az sonra, cipine binerken sıkı bir ‘frikik’ verecek, tabii ki istemeden...

Yani ‘gövde gösterisi’ başlığı yerli yerinde...

Kelebek, 30 mayıs

*

GÜZELLER NEDEN İZMİR’DEN ÇIKAR

İzmir’in başarısı diyor başlık. Bu yl 18’incisi düzenlenen Best model Türkiye’nin ilk elemeleri yapılmış, 657 manken adayından yarı finale kalan 24 modelin ‘yarısından çoğu’ (ne demekse) İzmirliymiş.

Hakikaten İzmir’den çok Türkiye güzeli (ve adayı), manken (ve adayı), şarkıcı, oyuncu, sosyetik güzel... hasılı ‘ünlü kadın’ çıkar. İzmir’in kızlarının güzelliğinden herhalde, başka bir sebebi var mıdır?

Hürriyet, 31 mayıs

*

GÖNÜL İLİŞKİSİ

‘Manken’ Tuğba Özay, aranan çeteci Kürşat Yılmaz’la aynı evde basıldı. Adı sanı bilinmeyen biri olsa ‘yardım ve özellikle de yataklık’ suçundan sürüm sürüm sürünürdü, ama savcılarımız doğrusunu bilirler, Tuğba Özay 10 saat sorgudan sonra serbest bırakıldı.

Kürşat Yılmaz’ı ÇETE LİDERLİĞİ payesiyle onurlandıran Hürriyet, Tuğba Hanım kızımıza da kıyak geçmiş: ‘Yılmaz ile aralarında GÖNÜL İLİŞKİSİ bulunduğu ileri sürülen...’

Hürriyet, 31 mayıs

*

KAYNAR SULAR DOĞRUDAN BEYNİNE ULAŞMIŞ

Deniz Seki aramış Ali Atıf Bir’i, demiş ki ‘Her Pazar yaptığım gibi sayfanızı açtım (!), beynimden aşağı kaynar sulan döküldü...’

Genelde ‘başımdan aşağı’ kaynar sular döküldü denir. Deniz Seki’nin beyni dışarıdaymış demek ki...

Yoksa Seki arayınca Ali Atıf’ın aklı başından mı gitmiş?

Kelebek, 31 mayıs

*

ALINTI

Televizyon ekranında nereyi kaldırsanız (?) altından Mehmet Ali Erbil çıkıyor... Ciddiye alınmaz hale geliyor.’

Ali Atıf Bir hakkı, medyada sululuk ve gayri ciddilik artık rahatsız edici hale geldi! J

Kelebek, 31 mayıs

*

ÜÇ OLASILIKLI BİR MAGAZİN HABERİ

Bodrum L’Ambiance Hotel’de kalan manken Yeliz Öney, ıslak bikinisini almak için bir ara balkona üstsüz çıktı. Bu anı tabii ki kaçırmadık...’ diyor Ödül Rekortmeni Magazin Gazetecisi labelli Müge Anlı.

İki kare de fotoğraf, adı geçen manken bir eliyle göğüslerini örtmüş, balkondan bikinisini alıyor.

Bu haberi okurken, bir gazeteci olarak, aklıma üç olasılık geliyor:

(a) Bu bir mizansendir, yani Müge Anlı ve fotoğrafçısı mankenle anlaşıp ‘sanki yakalamış gibi’ danışıklı paparazzilik yapmış.

(b) Müge Anlı ve fotoğrafçısı o sırada röntgencilik yapıyor, balkonun altında zulaya yatmışlar, ‘Hani olur a, manken kız günün birinde balkona üstsüz müstsüz çıkarsa, fotoğrafını çekeriz’ diye günlerdir bekliyorlarmış.

(c) Manken kız, bir magazin fotoğrafçısı geçer de ‘tesadüfen beni balkonda üstsüz yakalar’ diye iki gündür üstsüz geziyor, 5 dakikada bir balkona çıkıp mayosunu alıyormuş.

Vatan-34, 31 mayıs

*

SALÇALAMAYA NE GEREK VAR

Dünyayı salladı, diyor başlık. ‘FIFA’nın resmi sitesi, Fatih Tekke’ye övgüler yağdırdı.’

Dünyayı salladı mı, bilmiyorum, ama FIFA sitesinde Fatih’in övüldüğü doğru.

Ama ‘FIFA.com’da manşet oldu’ lafı... yalan, bir haberin dibinde bir link, ‘izlenmesi gereken 5 futbolcu’dan biri de Trabzon’lu Fatih.

‘Türk Milli Takımı’nın 2006 Dünya Kupası’na katılması halinde turnuvanın yıldızı olacağını iddia etti’ lafı da kezâ... yalan.

Fatih için ‘Şeytani zekâya sahip’ dendiği de öyle.

FIFA’nın resmi sitesinde ‘takip edin’ diye Fatih’ten bahsetmesi işte ne güzel, salçalayıp yalan söylemeye ne gerek var acaba?

Takvim, 31 mayıs

*

BİR ERMAN TOROĞLU RÖPORTAJI

Erman Toroğlu, Pierre Van Hooijdonk ile bir röportaj yaptı.

Gazetenin taşra baskısında, Hollandalı yıldız, FB Teknik Direktörü Daum hakkında şöyle diyordu:

- Daum, Ankaragücü deplasmanında beni oynatmayarak her şeyi göze aldığını gösterdi. Maçı ve Hooijdonk’u kaybetmeye razıydı. O maç sonrası 25 milyon kişinin hayalarıyla oynadı.

‘Herhalde bir dizgi hatası filan var...’ umuduyla habere baktım.

‘Maç sonrası 25 milyon kişinin hayalarıyla oynadı!’

Ne Daum’muş be! (Haya = Testis)

(Şehir baskılarında bu ‘hayalar’ baktım ‘haysiyetiyle’ olmuştu.)

Hürriyet, 1 Haziran

(Badahan Canatan’a teşekkürler)

*

NE OLUR NE OLMAZ, BİZ SÖYLEYELİM DE

Hortumcu Hayyam Garipoğlu’nun 27 seneye mahkûm olduğunu manşet yapan Hürriyet, Garipoğlu’nun duruşma sırasında çekilmiş bir fotoğrafını kullanmış. Resimaltı diyor ki ‘Artık mahkemelerde fotoğraf çekmek yasak. Duruşmalar dünden itibaren gazete ressamları tarafından izlenip, çizilebiliyor. Hayyam Garipoğlu’nun bu fotoğrafı arşivden alındı.’

Hani yanlış anlaşılır felan!..

Hürriyet, 2 haziran

*

Almanya’da basılan abuk sabuk bir kitap, ‘AŞIKLAR İÇİN İLKYARDIM’ mı ne adı...

Hürriyet de (tabii ki malûm ikinci sayfasında) bu kitaptan alıntı yapıyor:

Seks sırasında zevk sesleri çıkarması, ancak kaba olmaması lazım. Örneğin; ‘Bana büyük bir tat veriyorsun. Senden büyük zevk alıyorum, Her şeyin çok küçük ve narin’ gibi güzel sözler söyleyin. ‘Seni şehvetli fahişe’ gibi sözlerden kesinlikle kaçının.”

(Demek ki bizim gençliğimizin ucuz Alman porna filmlerinden beri bu Almanlar değişmemiş, sevişme sırasında ‘Yaaah zooo’ diye bağırmaya devam ediyorlar!)

Evet evet Hürriyet’te okurum bunu, 2 haziran tarihli gazetede

*

GİZLİ REKLAM YASAK, ALENİSİ DEĞİL

Kelebek’in 2.sayfasında Kubilay Gecelerde köşesinde bir ‘haber’ :

Portaxe yaza hızlı girecek

Baltalimanı’ndaki eski Şaziye Bar’ın yerine açılan Portaxe, kısa sürede adını duyurdu. Denize sıfır konumda bulunan mekanın rıhtım bölümünün hafta sonları açık büfe brunch servisi vermesi, en büyük avantajları... Öğle saatlerinde iş yemekleri için tercih edilen Portaxe’de, gecenin ilerleyen saatlerinde ise konuklar DJ’in müzikleri eşliğinde coşuyor ve eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar sürüyor. Yemekli düzende 800 kişi kapasiteyle servis veren mekana rezervasyon için telefon: (0212) 277 82 33

Gazete kupürünü gösterenlere indirim var mıdır dersiniz?

Kelebek,2 haziran

*

HAY YAŞA!

Televizyon eleştirmeni Mesut Yar’ı beğenirdim, aşağıdaki yazısını okucuyunça ÇOK beğenmeye başladım.

Reklamdan kaçmak yok!

Uzun reklam araları seyircinin en "kaçtığı" bölüm malum. Bunun için ilk iş reklamcılara düşüyor... Çarpıcı, eğlendirici reklamlardan izleyici kaçmaz. Ama siz Yataş gibi iki reklam daha yapsanız seyirci bulamazsınız. Show TV'de bunu önlemek için, 'reklamları kaçırmayın sizi büyük sürprizler bekliyor' anonsu verdi. Bu yeni yolla kaç kişi "tutulur" bilmiyorum. Çünkü ben bekleyemedim

Eline sağlık! Bundan daha sevimsiz bir reklam zor bulunur...

Sabah’la Günaydın, 2 haziran

*

YİNE MESUT YAR’DAN BİR GÜZEL ALINTI

Baran'ın kamyonetleri(!)

Hep söylerim ya benden kaçsa da izleyiciden kaçmıyor. Gökhan Demirel'den aktarıyorum; Haziran Gecesi'nde Baran'ın kamyonetinin direksiyonu eski Chevrolet tipinde, büyük ve kırmızı renkliydi dizinin başladığı dakikalarda... Ama sonra küçük kızı ve eski karısıyla hastane çıkışında kamyonetin direksiyonu hem yeni model küçük ralli tipi gibi oldu, hem de rengi siyaha dönüştü. Bu arada belki kamyonet de değişti onu fark edemedim ama direksiyonun değiştiği kesin... Çekimlerde ödünç kırmızı kamyonet istiyorlar ve o gün artık ne gelirse şansa bırakıyorlar herhalde... Olabilir sayın Demirel, ama bir de şu ihtimal var; Baran'ın kamyonet galerisi sahibi olduğu...

Sabah’la Günaydın, 2 haziran

*

TÜRK POLİSİ-1

Antalya’da bir evin bodrumunda görülen yılan panik yaratmış. Polis çağırmışlar, neden belediye zabıtası yerine polis, bilmiyorum.

Peki Türk Polisi yılanı etkisiz hale getirmek için ne yapmış, bilin bakalım?

... BİBER GAZI SIKMIŞ!

Hayvan büsbütün azmış tabii. Sonunda nasıl yakalamışlar peki?

... YANGIN TÜPÜYLE KÖPÜK SIKARAK!

Karakolda da Filistin askısına çekmişlerdir herhalde!

Güneş, 4 haziran

*

DESTUUUUR!

Kalçası 100 cm’dan ince olan kadınların kalp krizi geçirme riski daha yüksekmiş.

Bu habere attıkları ‘Atalarımızın bir bildiği varmış’ diyen başlığı okuyunca merak ettim, altını okudum. Haber şöyle başlıyor:

Yıllar yılı biraz da maço bir tavırla yaygınlaştırılan ‘yemeğin salçalısı kadının kalçalısı’ atasözü (hangi ‘atamız’ söylemiş acaba bu sözü?) sonunda bilimden de destek aldı.”

Sabah, 4 haziran

*

DÜNYANIN EN SEKSİ KADINI

Hıncal Uluç’ta okudum, FHM (?) okurlarına göre DÜNYANIN EN SEKSİ KADINI ... Gamze Özçelik imiş. Angelina Jolie de ikinci sıradaymış.

İlk 100’e giren diğer 38 Türk kadınını bir kenara bırakın, o liste de tartışılır da, Gamze Özçelik’i dünyanın en seksi kadını seçen Türk erkeklerini düşünüyorum...

Ben mi çok zevksizim acaba diye endiye ediyorum. Ama yok, aynı Türk erkekleri Başbakan diye Recep Tayyip’i, model olarak İbrahim Tatlıses’i, en güzel kadın olarak da Hülya Avşar’ı seçtiklerine göre... zevklerimizin uyuşmamasında büyük fayda var!

(Sahi Hülya Avşar nasıl olmuş da ilk 100’e bile girememiş acaba?)

Sabah, 4 haziran

*

MALİYECİ NE DEMEK İSTEDİ DERSİNİZ?

Okan Bayülgen şarkıcıların, oyuncuların, mankenlerin kazandıkları parayı taşınmaza yatırdıklarını, aldıkları evi vergiden düştüklerini söyledi ya...

Hürriyet’in fıkra pardon yani vergi uzmanı Şükrü Kızılot bunun vergi mevzuatına göre mümkün olmadığını söylüyor ve sanatçıların nasıl vergi kaçırdıklarını da açıklıyor: Gittikleri ekstralarda filan açıktan para alarak, düşük gider makbuzu keserek vs.

Bu arada ekliyor: “Azınlıkta kalan bazı sanatçıların ve mankenlerin ise, yukarıdakilerin dışında, verginin konusuna girmeyen ‘özel faaliyet gelirleri’ olabiliyor...”

Vatizdiz, Kızılot ne demek istiyor dersiniz? Bu ‘sanatçı ve mankenlerin’ ÖZEL FAALİYETİ ne olabilir ki?

Hürriyet, 5 haziran

*

BOŞUNA DOKTORA MOKTORA GİTMEYİN

Siz de benim gibi enayisiniz muhtemelen, hasta olunca doktora gidip bir avuç da para veriyorsunuz. Halbuki Pazar günleri 0.2 YTL yani 20 kuruş verip bir Güneş alın, ‘ünlü’ astrolog Hülya Koçak size, bir hafta boyunca yaşayacağınız sağlık problemlerini, hastalıkları önceden bildirsin.

Mesela bu hafta benim kulağım çınlar, başım dönerse, orta kulağımı göstermeliymişim.

Boğa burcundan olanlar ağır yemekten kaçınmalıymış ki, uykuları kaçmasın. İkizler burcundan olanlar panik atak yaşayabilirmiş. Yengeçlerin böbrekleri...

Hasta olduktan sonra babam da teşhis eder, astro-tıp ‘olmamış hastalığı’ haber veriyor!

Güneş, 5 haziran

*

TÜRK POLİSİ-2

AVEA kendi kendini tuzağa düşürmüş. Polislere ‘sabit ücretle sınırsız konuşma’ hakkı verince ... görmüş göreceğini. Bazı polislerin günlük konuşma süresi, sıkı durun, 16-18 saati buluyormuş. Geceleri bir telefonu çocuk odasına, bir telefonu salona koyup, birbirini arayıp açık bırakarak ‘çocuk telsizi’ gibi kullananlar bile varmış.

Biz Piyade Asteğmen olarak Tuzla’dan ayrılıp kıtaya giderken, Alay Komutanı rahmetli Sadi Albay bize ‘Türk askeriyle ilgili’ bir uyarıda bulunmuştu. Erotik olduğu için söyleyemem, hani ‘çok hoş tutmaya gelmez, çabuk şımarır’ mealinde bir söz...

Uyarı Türk polisi için de geçerli tabii, aynı milletin çocukları ne de olsa...

Milliyet, 5 haziran

*

ELHAMDÜLİLLAH

Belki görmemişsinizdir, muhakkak haberinizin olması lazım.

Posta 2.sayfadan haber yapmış, önemli yani.

Sosyetik güzel’ Elif Germiyangil, yapacağı işleri not ettiği ajandayı kaybetmiş, paniğe kapılmış, ama Şükürler Olsun Rabbime, tekrar bulmuş...

Posta, 5 haziran

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!