Yeni gelin eskisini mumla arattı… Skandalları affedip onu bağırlarına bastılar

Güncelleme Tarihi:

Yeni gelin eskisini mumla arattı… Skandalları affedip onu bağırlarına bastılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2024 08:08

İngiliz kraliyet ailesini son yıllarda yakından takip edenler Prens Harry ve Meghan Markle evlendikten sonra yaşanan karmaşayı ve ortaya çıkan skandalları da gayet iyi biliyor. Kralın küçük oğlunun Amerikalı bir aktrisle evlenmesi büyük olay yaratmış, dünya bu evlilikle ilgili her detayı anbean takip etmişti.

Haberin Devamı

Evlendikten sonra sadece 2 yıl kraliyet ailesinin içinde barınabilen Harry ve Meghan görevlerinden istifa edip, ABD’ye taşındılar. Sessiz sakin, lüksten ve karmaşadan uzak, huzurlu bir hayat istediklerini söylemişlerdi.

BİR İSTENMEYEN GELİN GİTTİ

Oysa ülkeden ayrıldıklarından beri Charles, Camilla, Prens William ve Kate Middleton hakkında ayrımcılıktan ırkçılığa kadar aile üyeleri hakkında sayısız suçlama ortaya attılar ve aileyle bağlarını tamamen koparmış oldular.

Yeni gelin eskisini mumla arattı… Skandalları affedip onu bağırlarına bastılar

Harry’yle nişanlandığı açıklandığı günden beri ailenin hep şüpheyle yaklaştığı Meghan Markle sahip olduğu özelliklerle bir türlü kimsenin bağrına bastığı bir aile üyesi olamadı. Hatta tam tersi “istenmeyen gelin” damgası yedi.

Haberin Devamı

BİR İSTENMEYEN GELİN DÖNDÜ…

En sonunda da hem kendisi ve çocukları hem de Prens Harry’nin aileyle olan bağları koptu. Bu yaşananların ateşi daha sönmeden bir başka istenmeyen gelin, yıllar önce aileye giren ve sonra da büyük skandallarla aileden adeta “atılan” Sarah Ferguson ise geri döndü!

Yeni gelin eskisini mumla arattı… Skandalları affedip onu bağırlarına bastılar
Sarah Ferguson eski eşi Prens Andrew ile birlikte ailenin Neol yürüyüşünde yer aldı... Bu 30 yıl sonra eski skandal gelinin aileye geri dönüşünün sembolü oldu

Kraliçe Elizabeth’in ortanca oğlu Prens Andrew’nun eski eşi Sarah Ferguson, yan, halk arasında tanındığı ismiyle “Fergie” 30 yıl sonra ilk kez aile üyeleriyle birlikte Noel sabahı yapılan, Sandringham'daki kraliyet malikanesinden yakındaki kiliseye yürüyüşte yer aldı.

30 YIL SONRA AİLEYLE BİRLİKTE!

Bu önemli gelenekte sadece ailenin en kıdemli üyeleri yer alıyor. Örneğin Harry ve Meghan aileyle olan tüm bağlarını kopardıkları için artık bu tür geleneksel aile etkinliklerinde yoklar. Hatta ülkeye birlikte gelemiyorlar bile. İsteseler de…

Yeni gelin eskisini mumla arattı… Skandalları affedip onu bağırlarına bastılar

Haberin Devamı

Oysa Andrew’dan 1992’de ayrılan üstelik ayrıldıktan sonra zengin bir Amerikalı iş adamıyla havuz başında, ayak parmakları o adamın ağzında görüntülenen Sarah Ferguson aileye geri döndü! Bu olay basına yansıdığında ve havuz başındaki fotoğraflar yayınlandığında İngiliz kraliyeti o güne kadar görülmemiş bir skandalın kahramanı olmuştu.

YENİ GELİN ESKİ GELİNİ ARATTI

Elizabeth öfkeden deliye dönmüş, eşi Prens Philip ise Sarah Ferguson’un ailenin yanına yanaşmasına bile asla izin verilmemesini emretmişti. Gelen gideni aratır sözünü doğrularcasına aileye yeni katılan gelin eskini arattı…

Yeni gelin eskisini mumla arattı… Skandalları affedip onu bağırlarına bastılar

Ve Meghan Markle’ın aileyle ilgili yarattığı skandallar o kadar büyüdü ve can sıkıcı hale geldi ki eski skandal gelini herkes 30 yıl sonra bağrına bastı. Yani sizin anlayacağınız yeni gelin Meghan Markle gitti eski gelin Sarah Ferguson geri geldi…

Haberin Devamı

GERİ DÖNÜŞÜ SÜRPRİZ DEĞİL PLANLI BİR GÖSTERİ

Kraliyet uzmanları bu değişikliğin Ferguson için ne anlama gelebileceğini ve skandaldan sonra kraliyet ailesindeki yerinin Prens Harry ve Meghan Markle'ınkinden nasıl farklı olduğunu vurguluyor. "Kraliyet ailesi görünüş açısından nadiren hata yapar. Dışarıdan bakan biri için Noel günü Sandringham, Norfolk'taki Aziz Mary Magdalene'deki kilise ayinine sıradan bir yürüyüş gibi görünen şey, aslında dikkatle koreografisi yapılmış, son derece kamuya açık bir gezinti." diyor uzmanlar.

Yani aslında planlı ve Srah Ferguson’un oradaki varlığı da ailenin uzaklara kaçmış iki üyesi Harry ve Meghan’a da sert bir mesaj. Pek nasıl oldu da aileye böylesi bir utanç yaşatan Sarah Ferguson aileye geri döndü? Bunun aslında çok da zor olmayan bir cevabı var.

Yeni gelin eskisini mumla arattı… Skandalları affedip onu bağırlarına bastılar

Prens Philip Sarah Ferguson'la aynı odada bile durmayacağını söylemiş, ona olan kızgınlığı hiç geçmemişti... Ancak Fergie yine de resmi kraliyet portrelerinde bile yer aldı

Haberin Devamı

Sarah Ferguson yarattığı skandaldan sonra aileden dışlansa da her zaman ayrıldığı eşi Prens Andrew’a yakın kaldı. Onu her durumda destekledi. Hatta Andrew’nun adı Jeffrey Epstein’ın cinsel taciz skandalıyla anılınca bile onun yanında durmaya devam etti.

EN ÖNEMLİ KURALA UYDU: AİLENİN SIRLARINI GÖZÜ GİBİ KORUDU

Ama her şeyden önemlisi Sarah Ferguson Harry ve Meghan’ın yaptığını yapmadı: Aileyle köprüleri asla yakmadı. Bunun en önemli kısmı da kraliyet ailesinin üyeleri hakkında hiçbir zaman açıklama yapmadı. Kötü bir söz söylemedi. Ve en önemlisi de en önemli kuralı çiğnemedi: Aile sırlarını hiçbir zaman açık etme!

Yeni gelin eskisini mumla arattı… Skandalları affedip onu bağırlarına bastılar

Haberin Devamı

Geçen yıl meme kanserine yakalanan ve mastektomi operasyonu geçiren Sarah Ferguson, Londra’da kraliyet ailesinin gittiği hastanede, onların doktorlarından tedavi aldı. Hastaneden çıktıktan sonra da eski eşi Andrew ile birlikte sarayın onlar için ayrılan bir konutunda dinlendi.

KIZLARINA DUYULAN SEVGİ İŞİNE YARADI

Charles’ın kral olduktan sonra daha sevgi dolu, affedici ve şefkatli bir imaj çizmek istemesi de Fergie’nin işine yaradı. Kral, onun geçirdiği zor yıldan sonra Noel sabahı aileye katılmasına müsaade etti. Bunda Andrew ve Sarah Ferguson çiftinin kızları Prensesler Beatrice ve Eugenie'e hem Elizabeth’in hem de Charles’ın pek düşkün olmasının da payı var elbette.

ELİZABETH ONU ÖLMEDEN ÖNCE AFFETMİŞTİ

Ayrıca, Harry ve Markle'ın aksine, Fergie hep kraliçeyle olan özel bağından bahsetti ve onu tam bir idol olarak tanımladı. Fergie'nin akrabalığının yansıması, ona çok sevgi besleyen ve onu Windsor Kraliyet cenazesine layık gören merhum Kraliçe Elizabeth tarafından da duyuruldu. Kraliçe Elizabeth onun iki prensese annelik yapmasına ve oğlu Prens Andrew'un yanında durmasına her zaman saygı duyduğunu belirtti.

Yeni gelin eskisini mumla arattı… Skandalları affedip onu bağırlarına bastılar

Aileye büyük bir sadakat göstermesi Sarah Ferguson’un yıllar içinde Kral Charles'ın da yeniden sevgisini kazanmasını sağladı. Onun hiçbir sırrı açığa çıkarmayan suskun tavrı ve sadakati 30 yıl sonra adeta Charles tarafından ödüllendirildi ve ailenin içine tekrar girmesini sağladı.

FERGIE’NİN DÖNÜŞÜ UMUT DEĞİL GÖZDAĞI!

Peki Harry ve Meghan Sarah Ferguson’a bakarak bir gün kendileri için de aynı geri dönüş olur diye umutlanabilir mi? Kraliyet uzmanları bunun tam tersi bir durum yaşandığını söylüyor. Sarah Ferguson’un bu kamuoyuna açık affı, istenmeyen gelin ve küskün oğul için aslında bir gözdağı!

Kral ve kraliyet kurumu tam tersi Harry ve Meghan’a bir mesaj yollamak istemiş olabilir. Aileye geri dönmek sadece sadık ve şikayet etmeyip suskun kalanlar için mümkün. Yani son 3 yıldır bunun tam tersini yapan Harry ve Meghan için Sarah Ferguson örneği bir zeytin dalı değil bir uyarı hatta tehditkar bir gövde gösterisi.

Yeni gelin eskisini mumla arattı… Skandalları affedip onu bağırlarına bastılar
Charles Fergie'yi affedip aileye yeniden kabul etti... Peki bunu kendi öz oğlu ve gelini için yapacak mı?

KÖPRÜLERİ TOPTAN YAKTILAR

Kraliyet uzmanları "Harry ve Meghan'ın kralın 75. doğum gününe bile davet edilmemiş olmaları, Sussex'ler ve Windsor'ların ne kadar uzlaşmaz oldukları hakkında gerçekten çok şey anlatıyor. Köprüleri ancak bu kadar çok yakabilirsiniz." diyor.

Yeni gelin eskisini mumla arattı… Skandalları affedip onu bağırlarına bastılar

AFFEDİLEMEZ GÜNAHTAN GERİ DÖNMEK MÜMKÜN OLACAK MI?

Charles, "Spare" adlı anı kitabında Camilla hakkında yazdıkları nedeniyle Harry'ye çok kızgın. Charles'ın Harry'ye kolayca sırtını dönebileceği ve hiç affetmeyeceği yönündeki görüş baskın. Çünkü Harry, Camilla’yı kötüleyerek ve ona canavar diyerek affedilemez bir günah işledi.

"Kral Charles III kolayca öfkelenir ve kin tutar." Kardeşi Prens William'ı ve monarşiyi istediği kadar yerden yere vurabilirdi ama Kral Charles, Kraliçe Camilla'ya çılgınca, körü körüne bağlı" diyen uzmanlar sırf bu yüzden bile Harry ve Meghan’ın aileye dönemeyebileceğini söylüyor. "Kral Charles III kolayca öfkelenir ve kin tutar. Hele de söz konusu karısı Camilla olunca…”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!