Ya bu olay benim başıma gelseydi...

Güncelleme Tarihi:

Ya bu olay benim başıma gelseydi...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 15:23

Zeynep Özder, ısrarlar üzerine başladığı oyunculuk serüveninde ilerliyor. “4N1K İlk Aşk”ta eski eşinin kaçırdığı oğluna kavuşma çabasındaki Ela öğretmeni oynayan Özder, “Ben de bir anneyim. Bu olay benim başıma gelseydi ne hissederdim diye çok düşündüm” diyor.

Haberin Devamı

4N1K İlk Aşk” projesine nasıl dahil oldunuz?

- Senaryoyu ilk okuduğumda en hoşuma giden kendine ait bir dili olmasıydı. Ela karakterini de çok sevdim, daha önce oynadıklarımdan farklı. En önemlisi senaryoyu çok beğendiğim için bu işin içinde yer almak istedim.

Ela nasıl bir karakter?

- Ela okulun rehber hocası... Çocukların hayatlarının içinde, onlarla dost, onları koruyup kollayan, arkadaş gibi bir hoca. Geçmişten gelen çok büyük bir acısı var, o da oğlu Ali’yi daha bebekken kocası Tekin’in kaçırmış olması. Tekin, Ela’nın kendisini aldattığını düşünüyor, Ela da suçsuz olduğunu kanıtlamak ve bunca sene ayrı kaldığı oğlunu geri kazanmak için çabalıyor. Tek amacı oğluna gerçekleri anlatabilmek ve ona kavuşmak. Çok duygusal ama bir o kadar da güçlü bir karakter Ela.

Haberin Devamı

Hiç benzer yönleriniz var mı?

- İkimizin de anne olması en önemli ortak noktamız. Karakteri yaratırken bundan çok faydalandım. “Bu olay benim başıma gelseydi ne hissederdim?” diye çok düşündüm. Herhalde çocuğumdan ayrı bırakılsam ben de hiç vazgeçmeden peşinden giderdim. Bunun yanında, geçen dönem pedagojik formasyon almaya başladım. Aldığım dersler arasında rehberlik de vardı. İlginçtir, sonrasında bu rol geldi.

ÖĞRETMENLİK YAPMAYA

DEVAM EDİYORUM

Gerçekte müzik öğretmenliği eğitimi aldınız, bu dizide de rehber öğretmeni oynuyorsunuz? Öğretmenlik yapmayı hiç düşündünüz mü?

- Dönem dönem öğretmenlik yaptım zaten. Yüksek lisans yaparken, çello hocamın öğrencilerini ayrı ayrı çalıştırırdım. Ayrıca Ankara’daki Durul Gence Müzik Okulu’nda piyano ve çello dersleri verdim. Hâlâ küçük yaşta piyano ve çello öğrencilerim var, yani öğretmenlik sürekli hayatımda. Zaten bu yüzden pedagojik formasyon almaya karar verdim.

Çok genç bir kadro ile çalışıyorsunuz. Setteki iletişim ve enerji nasıl?

- Hepsi genç yaşlarına rağmen işine çok saygılı ve disiplinli. Enerjileri hep çok yüksek. Dolayısıyla onlarla çalışmak çok keyifli. Dizi de hem gençlerin hem de onlarla bağlantılı yetişkinlerin dünyasını çok eğlenceli bir dille anlatıyor. Herkes kendinden bir şeyler bulabiliyor.

Haberin Devamı

Ela, eski eşi tarafından ihanetle suçlanıyor, adam o yüzden oğlunu görmesine de izin vermiyor. Siz Ela’nın durumunda olsaydınız ne yapardınız?

- Ne yapıp eder suçsuzluğumu kanıtlamaya çalışırdım. Çünkü Tekin, Ela’nın masumiyetine  inanmadan geri adım atacak biri değil. Ela da bunu iyi biliyor.

Ya bu olay benim başıma gelseydi...

ISRAR ÜZERİNE OYUNCULUĞA BAŞLADIM

Ankara’da doğup büyümüş biri olarak, İstanbul’da yaşamak ve kariyer yapmak sizi zorladı mı?

- Açıkçası daha zor olacağını düşünüyordum. Ama tahmin ettiğim kadar zor olmadı. Ben hiçbir zaman İstanbul’da yaşama hayalleri kuran biri değildim. Ankara’da gayet mutluydum, beni buraya getiren şans oldu. Israr üzerine oyunculuğa başladım. Kendime “Bunu deneyeceğim ve mutsuz olursam Ankara’ya döneceğim” demiştim. Çok şanslıyım ki oyunculuk beni mutlu etti. Tabii ki zorlandığım zamanlarım oldu ama şimdi “İyi ki gelmişim” diyorum.

Haberin Devamı

Evlilik hayatı nasıl gidiyor? İş, kariyer, çocuk; hepsine yetişmek için süper kadın mı olmak gerek?

- Sanırım evet. Gerçekten hepsi aynı anda olduğu zaman çok yorucu. Bırakın dinlenmeyi, hasta olmaya bile zamanınız, daha doğrusu hakkınız olmuyor. Bu zor tarafı ama bunun yanında o kadar çok da güzelliği var ki, hepsine değiyor. Kendi açımdan konuşacak olursam, ne kadar yoğunsam o kadar faydalı ve verimliyim. Çok daha iyi organize olduğum için her şeye vakit ayırabiliyorum, her alanda kendimi mutlu ve tatmin olmuş hissediyorum.

Evlilik ve çocuk konusunda her şey zamanı geldiğinde kendiliğinden gelişti benim için. Ve ben evlilik hayatını çok sevdim. Belki de her şeyin bir yaşı, bir zamanı var. Böyle bir aileye sahip olduğum için şükrediyorum. Umarım dileyen herkesin mutlu bir ailesi olur.

Haberin Devamı

TOTEM VE UĞURA İNANMAM

◊ Sette yaptığınız rutin totemler ya da uğuruna inandığınız şeyler var mı?
- Açıkçası öyle şeylere pek de inanan biri değilim.

◊ Kariyerinizle ilgili planlarınız neler?

- Mümkün olduğunca uzun süre oyunculuğa devam etmek istiyorum. Ayrıca daha fazla sinema filminde rol almak istiyorum. Bunun yanında müzik kariyerimi de sürdürmek niyetindeyim.

◊ Hangi dizileri takip ediyorsunuz?

- En son “Big Little Lies” ve “La Casa De Papel”i izledim. Ayrıca “Shameless” hayranıyım ve büyük bir heyecanla yeni sezonu bekliyorum.

◊ İlham aldığınız isimler var mı?

- En beğendiğim oyuncu Meryl Streep.

◊ Hayatta en çok önem verdiğiniz şey ne?

- Samimiyet ve vicdan.

Haberin Devamı

EŞiMiN BENi GÜLDÜRMESiNDEN ETKiLENDiM

◊ Aşk sizin için ne ifade ediyor?
- Aşk gerçekten çok güçlü ve güzel bir duygu. Bence hayatın olmazsa olmazı.

◊ İlişkide neye değer verirsiniz?

- Birlikte eğlenebiliyorsanız ve her an birbirinizin yanında olabiliyor, kendi dünyanızı kurabiliyorsanız tamam.

◊ Eşinizin sizi en çok etkileyen yönü nedir?

- Beni güldürmesi ve her konuda motive etmesi.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!