Vasiyetine uymak zor baba

Güncelleme Tarihi:

Vasiyetine uymak zor baba
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 07:15

Davetli olduğu düğünde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Sümer Tilmaç, vasiyetine rağmen son yolculuğuna alkışlarla uğurlandı.

Haberin Devamı

Usta oyuncu, Şakirin Camisi’ndeki cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

CUMA akşamı Sedat Peker’in Ortaköy’deki Esma Sultan Yalısı’ndaki düğün töreninde kalp krizi geçiren ve tüm çabalara rağmen hayata döndürülemeyen Sümer Tilmaç, dün son yolculuğuna uğurlandı. 67 yaşındaki usta oyuncu için öğle vakti Üsküdar’daki Şakirin Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin yanı sıra Orhan Gencebay, Sinan Bengier, Burak Özçivit, Volkan Severcan ve Sedat Peker de katıldı. Sümer Tilmaç, konuk olduğu bir televizyon bir programında “Cenazemde beni alkışlamayın” demesine rağmen tabutu alkışlar arasında taşındı. Cenaze töreninde taziyeleri sanatçının eski eşi Nazan Tilmaç, kızı Hande Tilmaç ve torunu Kerem Can Gür kabul etti. Hande Tilmaç da babası için “Rahatsızlığı vardı ama bu ölüm çok ani oldu. Bu kadar çabuk beklemiyorduk. Bir anda oluverdi. Babam, canım babam, seni çok seviyorum, şimdiden çok özledim” dedi. Sümer Tilmaç, cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Dedeme söz verdim
Üzerinde dedesinin fotoğrafının bulunduğu bir tişört giyen Kerem Can Gür, ona söz verdiği için ağlamadığını söyledi: “Dedem, hastalık döneminde nasıl bir cenaze töreni istediğinden bahsederdi. ‘Kalabalık olsun cenazem, kimse ağlamasın ama’ derdi. Ben de elimden geleni yapıyorum isteğini gerçekleştirmek için.”

Haberin Devamı

Mekânın cennet olsun baba
“Zoraki Koca” dizisinde Sümer Tilmaç’ın oğlunu canlandıran Burak Özçivit, “İlk dizimde onunla oynayacağım için çok heyecanlanmıştım. Hayatımda büyük bir yeri var. Mekânın cennet olsun baba” diye konuştu.
Görevini en iyi şekilde yaptı
Orhan Gencebay, Sümer Tilmaç için şöyle dedi: “Dünyada görevini en iyi şekilde yaptı ve göçtü. Yaradan’ın emridir, kısmeti bu kadarmış. Aniden göçtü ama acı da çekmedi herhalde, önemli olan da bu. Tüm sanat camiasının ve ailesinin başı sağ olsun. İyi yaşadı, iyi bir adam, iyi bir sanatçıydı.”
Çarşamba tiyatrosu vardı
Sinan Bengier, “Sümer çok güzel insandı. Çarşamba günü tiyatrosu vardı. Manisa’ya, ramazan şenliklerine gidecekti. Kısmet olmadı” dedi.

Haberin Devamı


Sümer Tilmaç, en son konuk olduğu TV programında “Ben ölünce alkışlanmak istemem, yaşarken alkışlanmak isterim” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!