Ünlü model “kızını kayırıyor” diyenlere cevap verdi: Okula yazdırdık, daha ne yapalım?

Güncelleme Tarihi:

Ünlü model “kızını kayırıyor” diyenlere cevap verdi: Okula yazdırdık, daha ne yapalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2023 11:33

Ünlü yıldızlar, Hollywood’un dev isimleri, başarılı modeller, yazarlar, televizyoncular, sanatın her alanından kendine kariyer yapmış kişiler… Bu isimlerden birinin çocuğu olmak istisnalar dışında hayata en az bir sıfır galip başlamak anlamına geliyor. Bu da büyük tartışmaları beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı

Sahip olduğunuz soyadı tüm dünya tarafından biliniyorsa oldukça şanslısınız. Üstelik gösteri dünyasında isim yapmış ailelerinize fiziksel olarak benziyorsanız, annenizin güzelliğini ya da babanızın yakışıklılığını aldıysanız işiniz daha da kolay. Yetenek de elbet genlerle aktarılabilen bir şey. Zaman zaman soyadınız yetenekli olup olmadığınızın önüne geçse de bir nebze de yeteneğiniz varsa o zaman bu iş tamam sayılır!

Dünyada büyük tartışmaların fitilini yakan bir olgudan bahsediyoruz: Nepo bebekler ve onların kariyerlerinde ilerleyişi. Nepo bebek nedir derseniz ‘nepotizm’ yani kayırmacılık kavramının altını çizmek yeterli. Aileleri gösteri dünyasından olan bu çocuklar genellikle kendileri de aynı kariyer yolunu seçiyor. Ancak bu durum birçok kişi tarafından bu çocuklara iltimas geçildiği gerekçesiyle eleştiriliyor. Çünkü bu işlere kolayca başlayabilen ve kariyer basamaklarını da aynı hızla tırmanabilen bu çocuklar ünlü çocuğu olmayan diğer çocuklar için fırsat eşitsizliği yaratıyor.

Ünlü model “kızını kayırıyor” diyenlere cevap verdi: Okula yazdırdık, daha ne yapalım
Heidi ve Leni Klum'un benzerliği oldukça bariz

Haberin Devamı

Bu tartışmaların odağında birçok ünlü isim var. Gelmiş geçmiş en başarılı kadın şarkıcılardan Whitney Houston’ın annesi Cissy Houston, iki Grammy ödüllü bir gospel şarkıcısı. Hollywood yıldızı Jamie Lee Curtis, onu dünyaya tanıtan Halloween filmindeki rolünü iki efsane oyuncu Tony Curtis ve Janet Leigh’nin kızı olduğu için alabildiğini kabul ediyor. Jane Fonda sinema kariyerini iki Oscar ve sayısız ödüllerle taçlandırdı ama o da babası Henry Fonda sayesinde kariyerine adım atmıştı. Uma Thurman ve Ethan Hawke’un kızı olan ve annesine benzerliğiyle dikkat çeken Maya Hawke, zengin ve tanınmış iş insanı Mohamed Hadid ve eski model Yolanda Hadid'in kızları olan Gigi ve Bella Hadid, başarılı oyuncu Blythe Danner’ın kızı Gwyneth Paltrow, kalabalık Baldwin ailesinin fertleri Ireland Baldwin ve Hailey Bieber bu konuda ilk akla gelen isimlerin sadece bazıları.

Ünlü model “kızını kayırıyor” diyenlere cevap verdi: Okula yazdırdık, daha ne yapalım
Son günlerde haberlerde isimler sürekli geçen, dergi kapaklarını süsleyen ve reklam kampanyalarında birlikte gözüken Heidi Klum ve kızı Leni Klum da bu tartışmaların odağında. Heidi Klum'un en büyük çocuğu olan 18 yaşındaki Leni, ünlü modelin iş insanı Flavio Briatore ile ilişkisinden dünyaya geldi. Fakat Briatore ile Klum ayrıldıktan sonra Heidi Klum, 2005 yılında İngiliz şarkıcı Seal ile evlendi. Gerçek adı Henry Olusegun Adeola Samuel olan Seal, Leni'yi kendi nüfusuna geçirdi. Her ne kadar moda dünyasında Leni Olumi Klum olarak tanınsa da genç kızın resmi adı Helene Boshoven Samuel olan Leni annesi Heidi Klum’un soyadını kullanıyor ve 16 yaşından beri de modellik yapıyor.
Ünlü model “kızını kayırıyor” diyenlere cevap verdi: Okula yazdırdık, daha ne yapalım
2022’nin en ses getiren reklam kampanyalarında kızıyla birlikte bir iç çamaşırı markası için kameraların karşısına geçen Heidi Klum sadece nepotizm tartışmaları değil kızını fazlasıyla teşhir ettiği için de eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. En sonun da bu tartışmalara sessiz kalamayan Heidi Klum yaptığı son çıkışla tartışmalara cevap verdi.

Haberin Devamı

“Kızımla gurur duyuyorum” diyen Heidi Klum, nepo bebeği Leni'yi üniversitede moda ve tasarım eğitimi aldığı için övdü. 18 yaşındaki nepo bebek Leni, New York'ta üniversiteye giderek annesinin yanından ayrıldı ve moda dünyasında annesinin ayak izlerini takip etmeye devam ediyor. "Kızımla ve modelliğiyle gurur duyuyorum. Ve aynı zamanda çalışıyor, üniversiteye gidiyor, yaptığı işin eğitimini alıyor” diyerek kayırmacılık tartışmalarına son vermek isteyen Heidi Klum kızının başarılı bir model olduğunun altını da kalınca çizdi.

Ünlü model “kızını kayırıyor” diyenlere cevap verdi: Okula yazdırdık, daha ne yapalım
Klum, ilk çocuğunun yanından taşındığını görmekten hem 'üzgün' hem de 'gururlu' olduğunu itiraf etti. Dört çocuk annesi Heidi Klum kızı Leni'nin hayattan istediği her şeyi elde etmenin bir yolu olarak birkaç cephede çok çalışma dürtüsüne sahip olduğunu düşünüyor. Leni de modellik çekimlerinin çoğuna katılarak annesinin kişisel olarak yakından çalışmasını izlemesinin kariyeri için faydalı olduğunu söylüyor.
Ünlü model “kızını kayırıyor” diyenlere cevap verdi: Okula yazdırdık, daha ne yapalım
"Her zaman annemle çalışmaya gittim ve şöyle düşündüm 'Bu çok eğlenceli görünüyor. Çalışırken çok mutlu görünüyor," diyen Leni henüz 16 yaşındayken yükselen bir yıldız oldu ünlü annesiyle birlikte modellik yaptı ve en sonunda da sonunda Vogue Almanya'nın kapağında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!