Temennimiz aramıza dönmeleri

Güncelleme Tarihi:

Temennimiz aramıza dönmeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 16:40

42. Pantene Altın Kelebek ödül törenine barış mesajları ve sahneden Can Dündar ile Erdem Gül’e gönderilen “selam”lar damga vurdu. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de en iyi haber sunucularına ödüllerini vermek üzere çıktığı sahnede etkileyici bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Zorlu Center PSM’deki tören, sunucu Halit Ergenç’in açılış konuşmasıyla başladı. Doğal ve esprili sunumuyla gece boyunca alkış alan Ergenç, “Ne kadar heyecanlı olduğumu tahmin edemezsiniz. Uzun zamandır sahneye çıkıp sunuculuk da yapmıyordum.


Bu bana iyi geldi. Halkın oylarıyla 42 yıldır Türkiye’nin TV ve müzik yıldızlarını ödüllendiren, Türk halkının sonuçlarını merakla beklediği Pantene Altın Kelebek ödül törenine hoş geldiniz. Bu sene ödüller 2014-2015 sezonunun en iyileri olacak. Bu sezonun en iyileri gelecek yıl ödül alacak. Gece uzun, ben sizi daha fazla oyalamayayım” diyerek geceyi açtı. Ardından yıldızlar, yine önemli isimlerin ellerinden ödüllerini almaya başladı.


Kimi zaman duygusal, kimi zaman eğlenceli anların yaşandığı törenin ortak mesajı “barış çağrısı” oldu. Ayrıca geçtiğimiz günlerde tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül’e de sahneden sık sık sevgi ve selam gönderildi.
O isimlerden biri de Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin oldu. Ergenç’in En İyi Kadın Haber Sunucusu ve En İyi Erkek Haber Sunucusu’na ödüllerini takdim etmek üzere sahneye davet ettiği Ergin, kazananları açıklamadan önce şunları söyledi: “Ben Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak bu akşam, bu törende ödül vermek üzere bulunuyorum.

Haberin Devamı


Başka bir etkili ve köklü gazetemizin genel yayın yönetmeni, Türkiye’nin değerli bir gazetecisi, değerli bir yazarı, değerli dostum, arkadaşım Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara temsilcisi Erdem Gül ise şu an Silivri’de, cezaevinde, demir parmaklıklar arkasında bulunuyor.
Temennimiz, her ikisinin de bir an önce özgürlüklerine kavuşarak aramıza dönmeleridir. Bu dayanışma duygusuyla her ikisine de buradan en iyi dileklerimi, selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Temennimiz aramıza dönmeleri

 

En iyi komedi dizisi : Güldür Güldür


* Aylin Kontente: Ebeme teşekkür etmek istiyorum, olmasalardı olmazdık.

* Alper Kul: Nursel ablama teşekkür etmek istiyorum, evde çocuğa bakmasaydı ben buralara gelemezdim.

Haberin Devamı

* Onur Bulduk: Game of Thrones dizisine teşekkür ediyorum. Bizim boyumuzdaki oyuncuların, imkan verildiğinde neler yapabileceğini gösterdi. Tyrion Lannister öncümüzdür, izinde yürüyoruz.

* Rüştü Onur Atilla: Böyle önemli ödülleri sadece sırım gibi, taş gibi abilerimizin değil benim gibilerin de kazanabileceğini görmüş olduk. Bazı insanlara gözdağı vermek istiyorum; Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy, Kerem Bürsin, Burak Özçivit, Halit Ergenç... Tarihte hiç mi tombiş padişah yok. Bu daha başlangıç, tombişliğe devam.

* Derya Karadaş: Burada olmama sebep olan, mesleğime bakış açımı yaratan, tutarlılığıyla, felsefesiyle hepimizi aydınlatan Tuğçe Kazaz’a çok teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

* İrem Sak: Büyük ustalar, makyözlerimize teşekkür ederim. Gerçekten büyük ustalar. Bize harcanan boyayla Sivas’taki bütün binalar boyanabiliyormuş!

* Yönetmen Meltem Bozoflu: Mizahın varlığına şükretmek istiyorum. İyi ki mizah var, iyi ki dünyadaki
olumsuzluklarla kararan kalplerimizi mizahın iyimserlik gücüyle parlatabiliyoruz. Mizahı TV’den, eksik etmeyelim.

 

En iyi çocuk oyuncu : Ataberk Mutlu

“Poyraz Karayel”in Sinan’ı Ataberk Mutlu, En İyi Çocuk Oyuncu ödülünü kazandığını duyunca gözyaşlarına boğuldu. Ödülünü Göksel Ersoy’un elinden alan minik oyuncu, ağlayarak yaptığı konuşmada “Şu an çok heyecanlıyım. Çok da mutluyum. Bu ödülü almam için yardım eden herkese teşekkürler. Ödülümü canım annem, canım babam ve bütün çocuklar için alıyorum” dedi. İlk olarak gecenin sunucusu Halit Ergenç’in kutladığı Mutlu, yerine geçerken de Serenay Sarıkaya tarafından kucaklandı.

 

Haberin Devamı

Temennimiz aramıza dönmeleri


En İyi Grup : Model

En İyi Grup seçilen Model grubu üyeleri, ödüllerini Cahit Berkay’dan aldı. Grup üyesi Can Temiz, “Garip ve farklı olan şeyleri takdir edip bizi bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Temennimiz aramıza dönmeleri

En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Ödülü: Özge Özpirinçci

Geceden En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülüyle ayrılan Özge Özpirinçci, Altın Kelebek’ini Demet Akbağ’ın elinden aldı.

Temennimiz aramıza dönmeleri

Jüri Özel Onur ödülleri


* Gecede iki de Onur Ödülü verildi. Kanal D Genel Müdürü Pelin Diştaş Yaşaroğlu’ndan ödülünü alan ilk isim “Beyaz Show”un 20. yılını kutlayan Beyazıt Öztürk’tü. İkinci ödül ise 13 sezondur ekranda olan “Kurtlar Vadisi Pusu’ya gitti. Dizinin ödülünü Pana Film Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Canpolat aldı.

Haberin Devamı

Temennimiz aramıza dönmeleri

 

En İyi Dizi Müziği : Toygar Işıklı

En İyi Dizi Müziği ödülü, “Medcezir” çalışmasıyla Toygar Işıklı’nın oldu. Ödülü Işıklı’ya veren isimse Kıraç’tı.

 

Temennimiz aramıza dönmeleri


Yılın En İyi Çıkışını Yapan Solistler : Edis, İdo Tatlıses, İlyas Yalçıntaş, Simge Sağın

En iyi çıkış yapan solist ödülü, dört genç sese gitti. Edis, İdo Tatlıses, İlyas Yalçıntaş, Simge Sağın’ın ödüllerini Ziynet Sali verdi. Tatlıses rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı için ödülünü basın danışmanı Murat Alkan aldı.

Temennimiz aramıza dönmeleri

Pantene Parlayan Yıldızlar : Handel Erçel - Bensu Soral - Nilay Deniz

* Bu yıl ilk kez verilen Pantene Parlayan Yıldızlar ödüllerini üç genç oyuncu paylaştı. Bensu Soral, Nilay Deniz ve Handel Erçel, ödüllerini Pantene’in yüzü olan Bergüzar Korel’den aldı.


Temennimiz aramıza dönmeleri

 

En İyi Magazin Programı : Pazar Sürprizi

* “Pazar Sürprizi”, En İyi Magazin Programı seçildi. Show TV Magazin Genel Koordinatörü Reşat Balcıoğlu ile sunucu Elif Özkul, ödüllerini Gonca Vuslateri’nin elinden aldı.

 

Temennimiz aramıza dönmeleri


En İyi Dizi Yönetmeni : Ali Bilgin (Medcezir), Çağrı Vila Lostuvalı (Poyraz Karayel)


* En İyi Dizi Yönetmeni ödülleri Osman Sınav tarafından verildi. Ödül “Medcezir”in yönetmeni Ali Bilgin ile “Poyraz Karayel”in yönetmeni Çağrı Vila Lostuvalı’nın oldu. Bilgin, “Ülkede yaşanan acı ve utanç verici durumlara rağmen insanları cuma akşamı biraz mutlu etmeyi başarabiliyorsak ne mutlu bize” diyerek tüm ekibine teşekkür etti. Lostuvalı ise şöyle dedi: “Bu aslında en iyi ekip ödülü. Tüm ekibe teşekkür ediyorum. Barış dolu günler bizim olsun.”

Temennimiz aramıza dönmeleri

En İyi Klip : Gülşen-Metin Arolat / (Bangır Bangır)

* “Bangır Bangır”ın kazandığı En İyi Klip ödülünü Gülşen ve klibin yönetmeni Metin Arolat birlikte aldı. Ödülü teslim edense Nihat Odabaşı oldu.

Temennimiz aramıza dönmeleri

En İyi Dizi Senaryo Yazarı : Ersoy Güler (Aşk Yeniden), Ethem Özışık (Poyraz Karayel)

* En İyi Dizi Senaryo Yazarı ödülleri, “Aşk Yeniden”in senaristi Ersoy Güler iye “Poyraz Karayel”in yönetmeni Ethem Özışık’ın oldu. İki güçlü kaleme ödüllerini Nuran Devres takdim etti. Devres’in “Allah kadir kıymet bilen, iyi kalpli yapımcılara düşürsün” sözleri salondakileri güldürdü.

 

Temennimiz aramıza dönmeleri


En İyi Halk Müziği Erkek Solist : Volkan Konak

* En İyi Halk Müziği Erkek Solisti ödülü Volkan Konak’ın oldu. Ödülünü Zara’dan alan Konak, “Bu törene bile isteye geldim. Çünkü halkın teveccühleriyle veriliyor. Daha samimi, daha inandırıcı. Öteki türlü bazı kulis ve faullerle karşılaşabiliyoruz” dedi.

 

İŞTE ÖDÜL ALANLAR


Türkiye’nin Oscar’ları olarak kabul gören Pantene Altın Kelebek Ödülleri, bu yıl 42’nci kez sahiplerini buldu. İşte 2014-2015 sezonunun en başarılılarının ödüllendirildiği gecenin kazananları...

 

Kadın Oyuncu: Serenay Sarıkaya

Erkek Oyuncu: Çağatay Ulusoy

Kadın Sunucu: Öykü Serter

Erkek Sunucu: İlker Ayrık

Dizi: Güneşin Kızları

En Yakışan Çift: Elçin Sangu-Barış Arduç

Çocuk Oyuncu: Ataberk Mutlu

Komedi Dizisi: Güldür Güldür Show

Kadın Komedi Oyuncusu: Özge Özpirinçci

Erkek Komedi Oyuncusu: Ahmet Kural-Murat Cemcir

Dizi Yönetmeni: Ali Bilgin (Medcezir), Çağrı Vila Lostuvalı (Poyraz Karayel)

Pantene Parlayan Yıldızlar: Bensu Soral, Nilay Deniz ve Handel Erçel

Proje: Kayahan’ın En İyileri albümü

Magazin Programı: Pazar Sürprizi

Pop Müzik Kadın Solist: Sıla

Pop Müzik Erkek Solist: Alpay

Fantezi Müzik Kadın Solist: Ebru Gündeş

Fantezi Müzik Erkek Solist: Hakan Altun

Dizi Senaryo Yazarı: Ersoy Güler (Aşk Yeniden), Ethem Özışık (Poyraz Karayel)

Kadın Haber Sunucusu: Nazlı Çelik

Erkek Haber Sunucusu: Fatih Portakal

Dizi Müziği: Toygar Işıklı (Medcezir)

Klip: Gülşen-Metin Arolat / (Bangır Bangır)

Halk Müziği Kadın Solist: Şevval Sam

Halk Müziği Erkek Solist: Volkan Konak

Yılın Şarkısı: Ozan Çolakoğlu-Gülşen (Bangır Bangır)

Çıkış Yapan Solist: Edis, İdo Tatlıses, İlyas Yalçıntaş, Simge Sağın

Grup: Model

Yarışma Programı: Survivor All Star

Spor Programı: Yüzde 100 Futbol

Onur Ödülleri: Beyaz Show, Kurtlar Vadisi Pusu

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!