Star Wars hayatımızdaki en özel deneyimlerden biri

Güncelleme Tarihi:

Star Wars hayatımızdaki en özel deneyimlerden biri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2022 07:52

“Star Wars” film serisinin iki önemli oyuncusu Ewan McGregor ve Hayden Christensen, 20 yıl sonra “Obi-Wan Kenobi” dizisi için yeniden bir araya geldi. Barbaros Tapan, efsanevi serinin devam niteliğindeki mini diziyle ilgili merak edilenleri McGregor ve Christensen’e sordu.

Haberin Devamı

Efsanevi “Star Wars” serisi, “Obi-Wan Kenobi” dizisiyle devam ediyor. “Sith’in İntikamı” filminden 10 yıl sonrasını anlatan 6 bölümlük mini dizide, Jedi ustası Obi-Wan Kenobi’nin yakın dostu Anakin Skywalker’ın karanlık tarafa geçip Darth Vader olmasıyla, ortaya çıkan güç savaşı anlatılıyor. Barbaros Tapan, dizinin iki önemli başrol oyuncusuyla görüştü.

Star Wars hayatımızdaki en özel deneyimlerden biri

◊ 20 yıl sonra yeniden bu karaktere dönmek nasıl bir duyguydu?
Ewan McGregor: Oldukça heyecan vericiydi. Son filmden bu yana çok zaman geçti. Ama yeniden “Star Wars” dünyasının bir parçası olduğum için çok mutluyum.

◊ Hayden, hazırlanmak için filmin animasyon dizileri “Klon Savaşları” ve “İsyancılar”ı izlediğinizi duydum. Bunlarda kimliğinizi mi bulmaya çalıştınız?
Hayden Christensen: Elimden geldiğince çok araştırma yaptım ve kendimi yeniden tanımak istedim. Animasyon dizilerini çok sevdim. Bu yapımların yönetmeni Dave Filoni ve ekipteki herkes inanılmaz işler yapmış. Bu karakterlere çok daha fazla şey kattılar ve bütün bunları izlemek büyüleyiciydi. Bunun, performansımı nasıl etkilediğinden emin değilim ama onları izlediğim için çok mutluyum. Artık ben de bu filmlerin sıkı bir hayranıyım.

◊ Yeniden birlikte çalışmak ve bu karakterleri canlandırmak nasıl bir duyguydu?
Hayden Christensen: Harikaydı. Geri dönüp Ewan’la tekrar çalışmak ve bu karakterleri tekrar oynamak hayatımdaki en güzel şeylerden biri oldu. Her şeyden önce çok özel bir deneyimdi. Ve bunu sıkı hayranlarımız sayesinde başarıyoruz. Tekrar teşekkürler ederiz.

Haberin Devamı

Star Wars hayatımızdaki en özel deneyimlerden biri

DARTH VADER’I KEŞFETMEK HEYECAN VERİCİ

◊ Hayden, filmin son bölümünde Anakin Skywalker’i oynuyordunuz şimdi ise Darth Vader’e dönüştünüz. Bu değişikliğin gerçekleştiğini nasıl göreceğiz?
Hayden Christensen: Karakteri bu kadar çekici yapan şey bu, içinde mevcut olan o çift kimlik. Bir de öz kimliğin içsel çatışması var. Ama geri dönüp karakterle yolculuğuma devam etmek ve zaman çizelgesinin bu noktasında Darth Vader’ı keşfetmek çok heyecan vericiydi. Benim için çok büyük bir olaydı.

Haberin Devamı

Star Wars hayatımızdaki en özel deneyimlerden biri

20 YIL ÖNCE SOSYAL MEDYA YOKTU

◊ 20 yıl öncesine kıyasla, şimdi filmlere gösterilen ilgiyi görünce şaşırdınız mı?
Ewan McGregor: Evet çok şaşırdım ve bunu sindirmek biraz zaman aldı. İlk filmler çıktığında sosyal medya yoktu, seyirciyle doğrudan bir bağlantımız yoktu. Seyirciler daha genç bir kitleden oluşuyordu. Şu an gördüğümüz ilgi, yaptığımız filmlerin heyecanını hâlâ hissetmeleri, bizim için çok şey ifade ediyor. Bunu hissetmek özellikle benim için, kişisel olarak da çok şey ifade ediyor. Bugün burada olmamızın, bu diziyi yapmaya karar vermemizin kesinlikle bir nedeni var, kesinlikle. Onu daha iyi anlıyorum şimdi.

◊ Obi-Wan’ın şimdiki hali hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Ne tür değişiklikler oldu? Onu son gördüğümüzde çok mutlu bir adamdı. Şimdi nasıl bir evrede, biraz bahseder misiniz?
Ewan McGregor: Hepimiz “Star Wars Episode III – Sith’in İntikamı” filminin sonunda ne olduğunu biliyoruz. Obi-Wan ile A New Hope arasında bir köprü kurmak için Obi-Wan’ı oradan almam gerekti. Ve bunun için beyin fırtınası yaptık. Bunun hakkında epey düşündük, nasıl olur diye. Düşündüğümüz şey aslında bir noktada film olacaktı, ama dizi haline geldi. Deborah Chow yönetmenimiz oldu, ki bunun için şükürler olsun… Çünkü çok yetenekli. Ve tüm bölümleri o yönettiği için, baştan sona aynı benzersiz vizyonu sürdürüyor.

Haberin Devamı

Star Wars hayatımızdaki en özel deneyimlerden biri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!