Şarkıcı Özgün oğlu Ediz'i anlattı

Güncelleme Tarihi:

Şarkıcı Özgün oğlu Edizi anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 10:48

Kendisi gibi müzisyen Nida Kaçar'la evlenen Özgün geçtiğimiz yıl ilk kez babalık heyecanı yaşamıştı. Ünlü şarkıcı bilinmeyenlerini ve Down Sendromlu oğlu Ediz'i Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Renkli Sayfalar' programında anlattı.

Haberin Devamı

'Biz bir bebek bekliyorduk, Allah bize bir melek gönderdi' diyen Özgün şunları söyledi: Ediz tamamen sürpriz oldu, doğumdan sonra öğrendik. Ediz'i bize getirdikleri an çok farklı oldu her şey. O gün bu gündür hayatımızın anlamı oğlumuz oldu. Çok keyifli ve mutlu anlar yaşıyoruz. İnşallah Ediz'imizle birlikte mutlu bir hayat yaşayacağız.

Şarkıcı Özgün oğlu Edizi anlattı

Down Sendromlu aileler sağlıklı düşünmeli, çünkü bu bir hastalık değil. Down Sendromlu çocuklar çok güzel şeyler yapabilir. Sporcu olan da var, şarkı söyleyen de aileler sadece özel eğitim merkezlerine çocuklarını götürsün.

Down sendromu nedir?
Genetik bir hastalık olan down sendromu hamileliğin 11'inci ve 14'üncü haftası arasında yapılan testlerde ortaya çıkabiliyor ancak bazen teşhis edilemediği de oluyor. Normalde 46 kromozom bulunan insanların aksine down sendromlularda 21'inci kromozomun çift ya da 3 tane bulunmasının neden olduğu bir genetik hastalık. Down sendromunun bilinen bir tedavisi yok. İlerleyen yaşlarda oluşan hamileliklerde down sendromu riski artıyor.

Şarkıcı Özgün oğlu Edizi anlattı

Haberin Devamı

Biz Down Türkiye Derneği'nden çok şey öğrendik.'İkinci bebeği düşünüyor musunuz?' diye soruyorlar,  biraz uykumuzu aldıktan sonra ikinci çocuğu düşüneceğiz.

Şarkıcı Özgün oğlu Edizi anlattı

Fotoğraflar 'Bebek Dergisi'nden alınmıştır

Şarkıcı Özgün oğlu Edizi anlattı

 

Down sendromu testi nasıl yaptırılır?
İlerleyen yaşlarda hamile kalan kadınlar Down Sendromlu bebek dünyaya getirme riskleri de arıyor. 40 yaş ve üzeri kadınlarda kromozom anomalisi ya da kromozom bozukluğu oluşma riski %70 oluyor. Bu sebeple 40 yaş üstü hamile kadınlar 11. ve 14. hafta aralığında Koryon Villüs Örneklemesi testi yaptırmalıdırlar. 15. ve 20. hafta aralığında ise amniyosentez testi yapıldığında sonuç %90 ve üzeri çıkarsa bebeğin sağlıklı olduğu anlaşılır. Yani böylece iç huzuru ile bebeğinizi kucağınıza alabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!