Sagopa Kajmer kimdir? İşte bilinmeyenleri

Güncelleme Tarihi:

Sagopa Kajmer kimdir İşte bilinmeyenleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2019 10:56

Gündemdeki haberler ardından Sagopa Kajmer’in hayatına ilişkin bilgiler merak konusu oldu. Başta Silahsız Kuvvet mahlasını kullanan Yunus Özyavuz, daha sonra Sagopa Kajmer ismini kullanmaya başladı. İşte, Sagopa Kajmer'in hayatına ilişkin bilgiler...

Haberin Devamı

Yunus Özyavuz veya sahne adıyla Sagopa Kajmer, 17 Ağustos 1978 tarihinde Samsun'da dünyaya geldi. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini Samsun'da tamamladı. Daha sonra Samsun'da yerel bir radyoda DJ'lik yaparak işe başladı. Daha sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi ve İstanbul Üniversitesinden Fars Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirerek mezun oldu. 1999'da Kuvvetmira adlı rap grubunu kurdu ve grupta Silahsız Kuvvet adıyla yer aldı. Daha sonra Yeraltı Operasyonu'nda yer aldı. Başta Silahsız Kuvvet mahlasını kullanan sanatçı daha sonra Sagopa Kajmer ismini kullanmaya başladı ve Sagopa Kajmer isimli bir albüm çıkardı. Bu albümden sonra On Kurşun'u çıkardı. 2004'te Bir Pesimistin Gözyaşları'nı piyasaya sürdü. G.O.R.A. filminin müziklerini yaptı. 2005'te Romantizma albümünü çıkardı. 11 Ağustos 2005'te kendi plak şirketi Melankolia Müzik'i kurdu. 2006'da Melankolia Müzik etiketiyle Kafile isimli bir derleme albüm yayımladı. 1 Ağustos 2006'da Esen Güler (Kolera) ile evlendi. 2007'de Kolera ile İkimizi Anlatan Bir Şey isimli bir düet albümü yayımladı. 2008'de Kötü İnsanları Tanıma Senesi adlı bir solo albüm yayımladı. 2009'da Şarkı Koleksiyoncusu isimli bir albüm çıkardı. 2010'da Kolera ile 2. düet albümü Bendeki Sen'i piyasaya sürdü. 2011'de Saydam Odalar'ı piyasaya sürdü. 2013'te Kalp Hastası isimli bir albüm çıkardı. 2017'de Ahmak Islatan albümünü çıkardı.

EĞİTİMİ

Yunus Özyavuz, 17 Ağustos 1978'de Samsun'da doğdu. İlkokul ve liseyi Samsun'da tamamladı. Kendi deyimiyle annesinden zenci müzikleri, babasından ise İtalyan müzikleri dinleyerek müzikle tanıştı. Müzik yaşamına memleketi Samsun'da yerel bir radyoda DJ'lik yaparak başladı. O sırada Dj Rapper M.C. (Dj Rapper Mic Check) mahlasını kullandı. 1997'de üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi ve İstanbul Üniversitesinde Fars Dili ve Edebiyatı bölümünde okumaya başladı. 4 yıl sonra ise mezun oldu.

SAGOPA KAJMER’İN İLK YILLARI

1998'de Kuvvetmira isimli bir rap grubunu kurdu. 1999'da Yeraltı Operasyonu'nda Silahsız Kuvvet adıyla yer aldı. Aynı tarihte Gerilim 99 (Promo) adlı albüm çıkardı. Yine aynı tarihte ilk EP'si Pesimist EP 1'i yayımladı. 2000'de Ceza ile birlikte Toplama Kampı isimli bir albüm yayımladı. 2001'de Sözlerim Silahım'ı yayımladı. Aynı tarihte One Second'ı yayımlandı. 2002'de İhtiyar Heyeti adlı bir albüm çıkardı. Yine aynı tarihte Ceza'nın Med Cezir albümünün prodüksiyonluğunu yaptı. Aynı yıl Sagopa Kajmer adıyla Sagopa Kajmer albümünü çıkardı. Bu albümden sonra On Kurşun adlı bir albüm yayımladı. Aynı tarihte internet üzerinden Pesimist EP 2 isimli bir EP yayımladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!