SaÄŸlığı bozulunca Hollywood'u terk etti... At gübresinden yapılan evinde tek başına yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlığı bozulunca Hollywoodu terk etti... At gübresinden yapılan evinde tek başına yaşıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 07, 2024 18:03

Sinema dünyasında bazı oyuncular vardır... Bir anda kariyerlerinde yıldız gibi parlarlar.. Üstelik o noktaya gelmeleri de çok kolay olmamıştır. Bazıları bu uğurda doğup büyüdüğü ülkeyi bile arkasında bırakır. Ailesini, arkadaşlarını, bütün alışkanlıklarını... Kısacası her şeyini.

Haberin Devamı

Ama hedeflerine ulaştıktan sonra bir "şey" olur... Hayata bakış açıları değişir... Aniden ortadan kaybolurlar... Amaçları da kendilerine bambaşka bir hayat kurmaktır.

Hepsinin bu konudaki motivasyonu farklıdır elbette. Kimi artık yaşını başını aldığı için ister o ışıltılı dünyadan kopmayı. Kimi de kendini yorgun ve bezgin hissettiği için yapar bunu. Bazıları da neyin peşinde olduğunu bilmeden bir arayışa girer. 

Birazdan öyküsünü anlatacağımız oyuncu ise yakalandığı bir hastalık nedeniyle yaptı bunu... Bedensel olarak bulunduğu yerde de iyileşebilirdi elbette.

Sonuç olarak yakalandığı hastalık hayatını bir kez daha gözden geçirmesine neden oldu.. Beş yıl gibi uzun bir süre düşündükten sonra da bambaşka bir ülkede kocaman bir çiftlik aldı ve oraya yerleşti. Uğruna ailesini bile geride bıraktığı mesleğini bile bir kenara attı.
Â

Sağlığı bozulunca Hollywoodu terk etti... At gübresinden yapılan evinde tek başına yaşıyor

Haberin Devamı

SAĞLIĞI BOZULDU, İNZİVAYA ÇEKİLDİ
Hayatını böyle birden bire değiştiren hastalığın ardından uzun süre düşünüp Hollywood'un ışıltısından uzaklaşan bu ünlü Rhona Mitra.

47 yaşındaki Mitra, İngiltere'de başlayan yaşam öyküsünü ABD'ye taşıdı... 90'lı yıllarda gencecik bir kızken oyuncu olma hayalleriyle Los Angeles'ın yolunu tuttu.

Orada istediğini de gerçekleştirdi aslında. Sweet Home Alabama, The Practice, Boston Legal gibi yapımlarda rol aldı. Hatta bir ara Lara Croft karakterini bile canlandırdı.

Fakat 2012 yılında yakalandığı bağışıklık sistemiyle ilgili bir hastalık onun hayata bakışını tamamen değiştirdi. Bu onun için bir tür hayal kırıklığı oldu. Beş yıl sonra da ABD'den göç etti. Ülkesi İngiltere'ye değil, daha uzaklara Uruguay'a.

Ama sanmayın ki başka bazı ünlüler gibi sadece kendini doğanın kollarında huzur bulmaya bıraktı. Onun yerine başta atlar olmak üzere ihtiyacı olan her tür hayvana yardım elini uzatmaya adadı.

Bir süre önce onun ilgin hayatı bir belgesele de konu oldu. Orada yaşadığı yılların bir değerlendirmesini yaptı Mitra. 

Haberin Devamı

Sağlığı bozulunca Hollywoodu terk etti... At gübresinden yapılan evinde tek başına yaşıyor

UMUTSUZ HAYATINDAN KAÇMAK İÇİN HOLLYWOOD'A GİTMİŞTİ
Hayatında geriye dönüp baktığında çocukluğuyla ilgili en belirgin hatırası, alkol bağımlısı olan annesi.

"Annemi hayatımın büyük bir bölümünde yatağında gördüm. Umutsuz bir şekilde iyileşmesini beklerdim. İyileşmezdi ve maalesef bunun sonunda hak ettiği hayatı yaşayamadan öldü" diye anlatmıştı hayatını görüntüleyen bir programda.

Bengal kökenli babasının bir cerrah olduğunu hatırlatan Rhona Mitra, onun da mesleğini bıraktığını söyledi.

Bütün bu olup biteni bir sirke benzeten Mitra, sonunda çareyi ülkesinden kaçmakta bulduğunu saklamadı.

Sağlığı bozulunca Hollywoodu terk etti... At gübresinden yapılan evinde tek başına yaşıyor

Haberin Devamı

'BENİ KÖPEK BALIKLARININ ORTASINA ATTI'
Londra'dan tanıdığı bir menajer onu Hollywood'a götürdü ve kendi deyimiyle köpek balıklarının arasına attı.

Orada geçirdiği ilk 10 yılı da "korkunç" diyerek tanımladı. Hatta o sırada olup bitenleri bir kitap haline getirse herkesin okuduklarından korkacağını da sözlerine ekledi.

Hollywood hayatının bir kısmını sevse de genel olarak çok da hoşlanmadı Rhona. 

Sonunda bağışıklık sistemiyle ilgili bir hastalığa yakalandı. "Sinir sistemim saldırı altındaydı. Beynim iltihaplandı ve bu durum da hafızamı olumsuz etkilemeye başladı. Konuşmam da etkilendi" diye anlattı o süreci.

Bu arada çalışmayı da sürdürdü. Ancak hastalığı, senaryodaki repliklerini hatırlamasını bile engeller hale geldi. "Söylemem gereken cümleleri hatırlayamıyordum, yenilerini ezberleyemiyordum" dedi.

Haberin Devamı

Yine de elinden geleni yapmayı sürdürdü. Ama yaşadıklarını da kimseye anlatamıyordu. Çünkü kendisi bile tam olarak sorunun ne olduğundan habersizdi. Çünkü doktorlar da net bir açıklama yapamıyorlardı genç kadına.

Sağlığı bozulunca Hollywoodu terk etti... At gübresinden yapılan evinde tek başına yaşıyor

SONUNDA HAYATI BAMBAÅžKA BÄ°R YOLA GÄ°RDÄ°
Sonunda Uruguay'a gitti ve orada bir kulübede inzivaya çekilerek sağlığını geri kazandı Rhona Mitra. Ama bu kısa zamanda olmadı.

Oradaki deneyimleri onun hayata bakışını değiştirdi. Önce "çok tatlıydı" dediği bir kadının yanında atlarla ilgilenmeye başladı. O kadının kendisine atlardan şifa bulmayı öğrettiğini sözlerine ekledi.

Bu iki yıl boyunca kendi deyimiyle "olup bitenler onun kontrolünün dışına çıktı". Tanıdık olmayan kendi konfor alanının dışında bir yere sürüklendiğini hissetti.

Haberin Devamı

"Geride kalan hayatıma geri dönemeyeceğimi biliyordum. Ama önümde beni bekleyenin ne olduğu konusunda da bir fikrim yoktu" diye anlattı o geçiş sürecini.

Sağlığı bozulunca Hollywoodu terk etti... At gübresinden yapılan evinde tek başına yaşıyor

AT GÜBRESİNDEN KULÜBEDE YAŞIYOR, KAPISI ATLARA AÇIK
Bütün bunlar Rhona'ya bambaşka bir hayata bakış açısı getirdi. Onu konfor alanından çıkması için motive eti.

Eskiden ABD'de California'da Venice Beach'te yaşıyordu Mitra. Oradaki evinin manzarası bir otomobil parkıydı. Ama yaşadığı deneyimden sonra manzarası da hayatı da değişti.

Atlara yardım elini uzatmayı sürdüren Rhona, at gübresinden inşa ettiği küçük kulübesinde hayatını sürdürüyor. 

Uruguay'da kurduğu basit hayatının ilk üç yılını hiçbir ziyaretçisi olmadan geçirdi Rhona Mitra. O süre içinde sessizce oturup doğayı, mevsimlerin gelip geçmesini, etrafındaki renklerin değişimini izledi. Bu deneyim de kendi söylediğine göre ona gerçekte kim olduğunu gösterdi.

Her ne kadar yeni kurduğu hayatında bazen yalnızlıktan bunalsa da Mitra burayı terk etmeyi hiç düşünmüyor.

"Yükü paylaşacak biri olsaydı daha iyi olurdu. Ama eski hayatıma dönüp bu arazide yaşayan atları da terk edemem" diye sürdürdü sözlerini.

Sağlığı bozulunca Hollywoodu terk etti... At gübresinden yapılan evinde tek başına yaşıyor

ŞİMDİ SADECE ÇEKİM İÇİN HOLLYWOOD'A GİDİYOR... ARTIK EVİ BURASI 
Bu arada her ne kadar tamamen geriye dönmediğini söylese de Rhona Mitra zaman zaman bazı yapımlarda rol almak için ABD'ye gidip geliyor. 2020 yılında Archive ve Skylines adlı yapımlarda oynadı. Ardırdan 2022 yılında da The Experiment adlı yapım için kamera karşısına geçti.

Ama bu onun için tam bir geri dönüş değil. Film çekimlerinden sonra tekrar Uruguay'da çok sevdiği atlarının yanına dönüyor ünlü oyuncu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!