Rock müziğin efsane ismi David Crosby hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Rock müziğin efsane ismi David Crosby hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2023 07:18

The Byrds ve Crosby, Stills ve Nash gibi grupların da kurucusu olan, rock müziğin en önemli isimlerinden David Crosby’nin 81 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

Haberin Devamı

David Crosby'nin ölüm haberi temsilcisi tarafından doğrulanırken eşi de ünlü müzisyenin hastalığıyla uzun bir mücadelenin adından etrafı ailesi ve sevdikleriyle çevrili şekilde öldüğünü belirtti ve “David Crosby'nin mirası, efsanevi müziğiyle yaşamaya devam edecek” dedi.

Crosby, 14 Ağustos 1941'de Oscar ödüllü Hollywood görüntü yönetmeni Floyd Crosby'nin oğlu olarak Kaliforniya'da doğdu. 1964'te The Byrds'a katıldı. Grubun ilk hiti Bob Dylan'ın Tambourine Man şarkısının cover'ı olmuştu. Solisti Joni Mitchell ile de kısa bir süre çıktığı bu fırtınalı süreç üç yıl sonra gruptan kovulmasıyla sonuçlandı.

Rock müziğin efsane ismi David Crosby hayatını kaybetti
Kısa bir süre sonra Crosby, Stills ve Nash bir süper grup olarak bir araya geldiler ve 1969'da efsanevi Woodstock festivalinde sahne aldılar. Daha sonra onlara Kanadalı şarkıcı-söz yazarı Neil Young katıldı. Bu grup da iç çatışmalarla kuşatıldı ve birkaç yıl sonra dağıldı. Ancak o yıllardan beri periyodik olarak konserler için yeniden bir araya geldiler.

Haberin Devamı

Grupta geçirdiği süre boyunca Crosby tarafından yazılan hit şarkılar arasında, Near Cut My Hair ve Deja Vu gibi hippi marşları da vardı.

Crosby, müzisyenliğinin yanı sıra kültür karşıtı siyaseti ve alamet-i farikası bıyığıyla tanındı. Altmış yıllık kariyeri, 2021'de yayınlanan son albümü For Free ile zirveye ulaştı.

Rock müziğin efsane ismi David Crosby hayatını kaybetti
David Crosby ve 36 yıllık eşi Jan Dance

David Crosby kariyerinde, iki kez saygıdeğer Rock and Roll Onur Listesi'ne alınmak gibi ender bir başarıya ulaşmıştı. Eski grup arkadaşı Graham Nash, David Crosby'nin ölümünün ardından kavgalarla dolu ilişkilerine rağmen 'derin üzüntüsünü' dile getirdi.

Müzik ve sahne dünyasının ünlü isimleri de haberi alır almaz David Crosby'nin ölümünden duydukları üzüntüyü paylaşan mesajlar yayınladılar.

BAKMADAN GEÇME!