Aşk sahnesinde, kendini rol arkadaşından korumak için iki kat iç çamaşırı giymiş!

Güncelleme Tarihi:

Aşk sahnesinde, kendini rol arkadaşından korumak için iki kat iç çamaşırı giymiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2023 11:33

Belli ki sinema sektöründe, kamera önünde çalışanların yani oyuncuların en çok zorlandıkları anlardan biri rol arkadaşlarıyla yakınlaştıkları sahneler. Bazıları daha baştan bu tür sahnelerde oynamayacaklarını beyan etse de Hollywood yıldızlarının birçoğu için bu, yapılması gereken bir şey. Yani senaryo gerektiriyorsa her tür sahnede oynuyor çoğu. Ama yine de yılların oyuncuları bile olsalar zaman zaman zorlandıkları oluyor. Öyle filmi izlerken belki de iki dakika süren bir sahnede oynamak sanıldığı kadar kolay değil. İşte bu konuda çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Haberin Devamı

HER İKİSİNİN DE UNUTULMAZ FİLMLERİNDEN 
Bugün 86 yaşında olan Robert Redford, şimdi bile sinemanın en yakışıklı oyuncularından biri olarak nitelendiriliyor. Kariyeri boyunca birçok unutulmaz filmde, tıpkı kendisi gibi yıldızlarla birlikte kamera karşısına geçti. Bunlar arasında en ünlülerinden biri olan The Way We Were adlı filmde yaşadığı çarpıcı bir olay da yeni piyasaya çıkan bir kitap aracılığıyla gözler önüne serildi.

Aşk sahnesinde, kendini rol arkadaşından korumak için iki kat iç çamaşırı giymiş

İKİ KAT İÇ ÇAMARI GİYMİŞ: İddia o ki, filmin çekimleri sırasında Streisand, rol arkadaşına aşıktı. Ama Redford'da bu duygunun karşılığı yoktu. Bu yüzden yatak sahnesi için böyle bir tercih yaptı. 

Haberin Devamı

Sinema eleştirmeni Robert Hofler'in kaleme aldığı "The Way They Were: How Epic Battles and Bruised Egos Brought a Classic Hollywood Love Story to the Screen" adlı kitapta yer alan iddiaya göre Redford, 1972 tarihli filmdeki rol arkadaşı Barbra Streisand'a güvenmediği için senaryo gereği onunla yakınlaşacağı sahnede iki kat iç çamaşırı giymek zorunda hissetti kendini. Sonunda da gerçekten öyle yaptı. Kitaba göre bunun nedeni de Streisand'ın Redford'a aşık olması!

Hofler'in kitabında yer alan iddialara göre Redford, Streisand'ın kendisine yönelik bu aşkından haberdardı ama bu duygunun ünlü aktörde karşılığı yoktu. Hatta o filmde Streisand ile çalışmak bile istemiyordu. İşte Hofler kitabında bu ünlü filmin kamera arkasında yaşanan bu ve bunun gibi olayları masaya yatırıyor. İşin ilginç yanı da her ne kadar kamera arkasının her aşaması 'işkence' gibi olsa da bu filmin, o dönemde genç bir oyuncu olan Barbra Streisand'a en iyi kadın oyuncu dalında Oscar adaylığı getirmesi! 

Aşk sahnesinde, kendini rol arkadaşından korumak için iki kat iç çamaşırı giymiş

REDFORD EVLİYDİ: Filmin çekildiği sırada Redford, tarihçi ve aktivist olarak tanınan Lola Van Wagenen ile evliydi. Mutluluğu bozulsun istemiyordu.

Haberin Devamı

Yazarın kitabında ileri sürdüğüne göre Robert Redford o sırada rol arkadaşı Streisand'ın "ciddi bir oyuncu" olduğunu düşünmüyordu. Böyle hissettiği bir kadınla rol gereği bile olsa yakınlaşmak istemedi. Çünkü Redford o sırada Lola Van Wagenen ile evliydi. Eşi ve dört çocuğuyla mutlu bir hayat sürdürüyordu.

Öte yandan The Way We Were'deki rol arkadaşı Barbra Streisand ise o dönemde yakışıklılığının zirvesinde olan Robert Redford'dan büyülenmişti ve onun sevgilisi olmasını istiyordu. Bu arada yeri gelmişken filmin çekimlerinin başladığı 1972 yılında Redford'un 36, Streisand'ın da 30 yaşında olduğunu hatırlatalım. Yani her ikisi de gençliklerinin ve çekiciliklerinin doruğundaydı.

Haberin Devamı

Aşk sahnesinde, kendini rol arkadaşından korumak için iki kat iç çamaşırı giymiş

İNSANLAR YATAKTA KÖTÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNMESİN DİYE O REPLİĞİ REDDETTİ
Aslında Barbra Streisand da rol arkadaşı Robert Redford ile yakınlaştığı sahnenin çekimi sırasında bikini giymişti. Redford yine de kendini rahat hissetmedi ve yazarın iddiasına göre iki kat iç çamaşırı giydi. Bu arada filmde iki rol arkadaşının sadece bir tane sevişme sahnesi yoktu. İkinci sahnede Redford, canlandırdığı karakterin söylemesi gereken repliklerden birini kullanmayı reddetti. Senaryoya göre Redford'un o ikinci yakınlaşma sahnesinde "Bu sefer daha güzel olacak" demesi gerekiyordu. Ama izleyenlerin, kendisinin yatakta kötü olduğunu düşünmesini istemediği için o repliği söylemek istemedi.

Haberin Devamı

Kitapta anlatılanlara göre Robert Redford'un Barbra Streisand ile ilgili başka bir çekincesi daha vardı. Aynı zamanda bir şarkıcı olan Streisand'ın o filmde şarkı söylemesi! Bunun için de filmin çekimleri başlamadan önce "O şarkı söylemeyecek değil mi? Filmin ortasında şarkı söylemesini istemiyorum" demişti. Bu arada yeri gelmişken filmin aynı adlı ikonik şarkısını da Barbra Streisand'ın seslendirdiğini hatırlatalım.

Aşk sahnesinde, kendini rol arkadaşından korumak için iki kat iç çamaşırı giymiş

BARBRA, AYNI SAHNEDE OYNADIĞI HERKESİ EZİP GEÇİYORDU

Hofler'ın kitabında, filmin yönetmeni Sydney Pollack'ın iki başrol oyuncusuyla ilgili görüşlerine de yer verildi. Buna göre 2008 yılında hayata veda eden ünlü yönetmen Pollack, Barbra'nın o zamana kadar gerçekten güçlü bir erkek başrol oyuncusuyla çalışmadığını söyledi. Pollack'a göre Streisand güçlü bir enerjiye sahipti ve bu sayede neredeyse her sahneyi ele geçiriyordu. Pollack, Barbra Streisand gibi güçlü kişiliği olan bir oyuncuyla sadece Robert Redford'ın başa çıkabileceğini düşünüyordu.

Haberin Devamı

Aşk sahnesinde, kendini rol arkadaşından korumak için iki kat iç çamaşırı giymiş

BİR DÖNEME DAMGA VURAN FİLM
Şimdi iki ünlü oyuncu arasında yaşanan gerilimle gündeme gelen The Way We Were filmine bir bakalım. Arthur Laurents'ın senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda Sidney Pollack oturuyordu.

Filmin konusuna gelecek olursak: 2. Dünya Savaşı sonrası ABD'de Marksist bir Yahudi olan Katie Morosky (Barbra Streisand), bir radyo istasyonunun yanı sıra değişik birkaç işte birden çalışarak yaşamını sürdürürken bir yandan da politik inançları doğrultusunda üniversitede ve sokakta aktif eylemlere katılır. 1930'ların başında okulda tanıştığı deniz subayı Hubbell Gardiner'le (Robert Redford) yıllar sonra tekrar karşılaştıklarında ilk aşklarının canlandığını fark ederek birlikte yaşamaya başlarlar. Hubbell, Hollywood için çalışan ve McCarthyciliğin etkisiyle kara listeye alınan bir senaristtir. Olayların gelişimi iki sevgilinin duygu yüklü yollarını ayıracaktır; üstelik Katie hamiledir.

O ŞARKI OSCAR ÖDÜLÜ KAZANDI: Barbra Streisand'ın seslendirdiği, filmle aynı adı taşıyan şarkı Oscar ödülü kazandı. Filmde Streisand ve Redford'un yanı sıra Sally Kirkland, James Woods ve Susan Blakey'in de yer aldığı bir kadro kamera karşısına geçiyordu.Barbra Streisand'ın film için seslendirdiği aynı adlı şarkı Oscar ödülüyle onurlandırıldı. Streisand aynı zamanda kadın oyuncu dalında ödüle aday gösterildi ama kaybetti. The Way We Were en iyi görüntü yönetimi, en iyi kostüm tasarımı ve en iyi sanat yönetimi dallarında da Akademi Ödülleri'ne aday gösterilmişti.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!