Orhan Gencebay'dan sosyal medyadaki öldüğüne yönelik iddialar üzerine açıklama! 'Şükürler olsun, gayet iyiyiz'

Güncelleme Tarihi:

Orhan Gencebaydan sosyal medyadaki öldüğüne yönelik iddialar üzerine açıklama Şükürler olsun, gayet iyiyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2023 18:38

Sosyal medyada Orhan Gencebay ile ilgili çıkan haberler hakkında beklenen açıklama geldi. Türk arabesk müziğinin sevilen ismi Orhan Gencebay öldüğüne yönelik iddialar üzerine açıklamalarda bulundu. Gencebay, "Şükürler olsun, gayet iyiyiz. Henüz vademiz dolmamış, Rabbim bilir. Rabbimize teslim olan biriyiz. O ne derse o olur" dedi.

Haberin Devamı

Arabesk müziğin usta ismi Orhan Gencebay'ın öldüğüne yönelik iddialar sosyal medyanın gündemine geldi. Ortaya atılan iddialar üzerine Türk arabesk müziğinin sevilen ismi Orhan Gencebay, Demirören Ajansı'na açıklama yaptı.

Gencebay, "Şükürler olsun, gayet iyiyiz. Henüz vademiz dolmamış, Rabbim bilir. Rabbimize teslim olan biriyiz. O ne derse o olur. Şükürler olsun. Gayet iyiyiz. Merak edenlere buradan en candan sevgi ve selamlarımı yolluyorum, berhudar olsunlar. Birileri demek ki böyle bir şaka yaptı. Ağır bir şaka. Ama biz bunlara yaşamımız boyunca 15-20 defa yaşandı, alıştık. Daha önce de yaşadık bunları, oluyor böyle şeyler. Şuan sağlığımız iyi. Tüm gönül dostlarıma, canlarıma, en candan sevgi ve selamlarımı yolluyorum. Berhudar olsunlar, Orhan baba iyidir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Orhan Gencebay kimdir?

Orhan Gencebay ya da gerçek adıyla Orhan Kencebay 4 Ağustos, 1944; Samsun, Türkiye doğumlu Türk besteci, ses sanatçısı, şair, enstrümanist, aranjör, müzik yapımcısı, müzik direktörü ve aktördür.

Arabesk müzik olarak adlandırılan, fakat kendisinin bu terimi "yanlıştır ve eksiktir" gerekçesiyle reddedip Serbest Türk müziği, özgür Türk müziği, serbest çalışmalar ve Gencebay müziği gibi kavramlarla adlandırdığı, 1960'larda yayılan Türk müziği tarzının yaratıcı ve öncülerindendir. Gencebay, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısıdır.

Beyaz Kelebekler grubunun da eski solisti olan ses sanatçısı Azize Gencebay'dan boşanan Orhan Gencebay'ın Sevim Emre ile 30 yılı aşkın bir süredir resmi birlikteliği devam etmektedir. Oğlu Altan Gencebay hâlen Kervan Plak prodüktörlüğünü yürütmektedir.

BAKMADAN GEÇME!